Home Vesti Akcija “Najlepša bašta Novog Sada” nastavlja se i ovog proleća

Akcija “Najlepša bašta Novog Sada” nastavlja se i ovog proleća

171
0

Dnevni list “Dnevnik”, Novosadska televizija i kompanija Color Media Communications i ovog proleća organizuju akciju “Najlepša bašta Novog Sada”. Na naše veliko zadovoljstvo akcija je zaživela i postala tradicija u našem gradu.

Već petu godinu zaredom predstavljamo bašte na koje su naši sugrađani ponosni, te sa velikim zadovoljstvom ističemo da je tokom prethodnih godina na konkursu predstavljeno preko 200 bašta naših sugrađana. Svi sugrađani koji žele da predstave svoju baštu, to mogu učiniti od 15. aprila do 15. juna 2023. putem mejl adrese: najlepsabasta@gmail.com. 

Prva u nizu bašta koje predstavljamo nalazi se u najlepšoj ulici u Kisaču, a neguje je 77-godišnja Maria Marčoková iz tog mesta. Osim impresivne bašte, Maria poseduje i veliki broj narodnih nošnji. U baštici se nalaze velika viseća žardinjera sa petunijama, muškatle, drvena kućica za alat, čista engleska trava (bez tragova korova) ukrasno cveće, begonije,  rajsko drvo, patuljci, solarne lampe i kamenčići.

Tokom trajanja konkursa predstavićemo i posetiti sve prijavljene bašte, dok će žiri, koji čine poznate ličnosti, stručnjaci iz oblasti hortikulture i predstavnici medija, pregledati sve pristigle prijave i glasati za svoje favorite u procesu izbora ovogodišnjeg pobednika konkursa.

Pobednike očekuje nagradno putovanje na produženi vikend za dve osobe.