Home Konferencije CSR Srbija 2019: Pogledajte predstavljanje akcije “Pokrenimo našu decu”

CSR Srbija 2019: Pogledajte predstavljanje akcije “Pokrenimo našu decu”

48
0

Color Media Communications već petu godinu zaredom organizuje konferenciju posvećenu društveno odgovornom poslovanju – CSR Srbija 2019 – Pioniri društvene odgovornosti.

Na ovogodišnjoj konferenciji predstavili su se lideri globalne održivosti u svetu i kod nas. Govorili su o implementaciji cirkularne ekonomije, zašto je ona važna za Srbiju, koji su njeni benefiti. Osim unapređenja ekonomije i mogućnosti stvaranja novih radnih mesta, koncept cirkularne ekonomije je neminovan, jer je ugrađen u evropske propise. Procene su da se uvođenjem cirkularne ekonomije u Srbiji mogu otvoriti nova radna mesta i povećati konkurentnost domaće privrede, naročito u sektoru reciklaže.

Broj kompanija u Srbiji koje integrišu CSR principe u strategiju poslovanja i razvijaju strateške CSR programe iz godine u godinu je sve veći. Teme konferencije bile su kompanije su posvećene ispunjavanju ciljeva održivog razvoja Ujedinjenih nacija, ekonomsko osnaživanje žena, a od članica Nacionalne asocijacije saznali smo kako doći do čistije Srbije.

Konferenciju su otvorili Brankica Janković, poverenica za zaštitu ravnopravnosti, Robert Čoban presednik Color Press Group i Goran Trivan, ministar za zaštitu životne sredine.

Mr Goran Petrović, profesor fizičkog vaspitanja i koautor “Aqua Viva” predstavio je tokom konferencije zajedničku i svima dobro poznatu akciju “Pokrenimo našu decu” namenjenu mališanima širom Srbije. Ova akcija pokrenuta je uz podršku Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, u saradnji sa Srpskim savezom profesora fizičkog vaspitanja i sporta, sa ciljem poboljšanja zdravlja naših đaka u vidu uvođenja dodatnih 15 minuta svakodnevne fizičke aktivnosti u osnovne škole u Srbiji. Cilj programa je prevencija lošeg držanja, gojaznosti i neaktivnosti kod učenika.

Konfrenciju su podržale kompanije: Vojvođanska banka, Delta Holding, Unicef Srbija, Telenor fondacija, Aqua Viva, Sigma Kula – Hlorogen, GSK, AMS Osiguranje.

Kako je izgledalo ovo predavanje i o čemu je sve Goran govorio pogledajte na linku ispod:

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here