ucesnici fdfdfdfd

Phd. Vladimir Marinkovic, Economic Science PhD, has the title of research fellow at the Institute of Agricultural Economics, is an associate professor at the John Naisbitt University and associate professor at the Independent University of Banja Luka. Author of a university textbook, two monographs and more than 80 scientific and expert papers in relevant domestic and foreign journals on economy, management and entrepreneurship. Winner of several awards and the prestigious recognition - Plaque for contributions to trade-unionism in Europe awarded by the European Police Union and Man of the Year award for political idea awarded by the journal The Man, NALED’s Arrow for contributions to the improvement of the business environment in the Republic of Serbia and medal of the Sovereign Military Order of Malta awarded to him by the Grand Master Fra Matthew Festing. Chairman of the Oversight Committee of the Association of Economists of Belgrade and member of the International Labour and Employment Relations Association (ILERA) from Geneva. Vice-Chairman of the Green Serbia Chamber of Commerce and member of the Executive Board of the Regional Network of Parliamentary Committees on Economy, Finance and European Integration of Western Balkans. Was Secretary General of the Association of Industrialists and Entrepreneurs of Serbia and Montenegro, deputy director of the Institute for the Development of Small and Medium-Sized Enterprises. Since May 2012, MP at the National Assembly of the Republic of Serbia. From 2014 National Assembly Deputy Speaker. Member of the Committee on the Economy, Regional Development, Trade, Tourism and Energy, member of the Committee on the Rights of the Child, deputy member of the Committee on Finance, State Budget and Control of Public Spending, Head of the NARS Economic Caucus, Chair of the NARS Parliamentary Group for Open Parliament, Chair of the Subcommittee for the Consideration of Reports on Audits Conducted by the State Audit Institution, Head of the Parliamentary Friendship Group with the Sovereign Military Order of Malta, Israel, Pakistan, Guatemala and Iraq, member of the PFG with Korea, USA and Ukraine. Founder and president of Serbian American Friendship Congress. Speaks English and German.

Ivica Dačić, rođen je 1. januara 1966. godine u Prizrenu. Završio je Gimnaziju „Stevan Sremac” u Nišu. Diplomirao je na Fakultetu političkih nauka u Beogradu, prosečnom ocenom 10 (deset). Od 1992. godine je bio narodni poslanik u Saveznoj skupštini SRJ, a od 2004. godine i u Narodnoj skupštini Republike Srbije. Bio je ministar za informisanje u prelaznoj Vladi Srbije 2000. godine. Predsednik je Socijalističke partije Srbije od 2006. godine. Bio je prvi potpredsednik Vlade-zamenik predsednika Vlade i ministar unutrašnjih poslova od jula 2008. do jula 2012. godine. Obavljao je funkciju predsednika Vlade i ministra unutrašnjih poslova od jula 2012. do aprila 2014. godine. Od aprila 2014. godine do danas je prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova. Bio je tokom 2015. godine predsedavajući OEBS-u i domaćin Konferencije OEBS-a održane u Beogradu. Poseduje višedecenijsko iskustvo i rezultate ostvarene u učešću i rukovođenju u različitim organima izvršne i zakonodavne vlasti u Republici Srbiji. U resorima kojima je rukovodio postigao je zavidne rezultate, posebno u oblasti spoljne politike gde je svojom aktivnošću u međunarodnim institiucijama i organizacijama (Savet bezbednosti i Skupština UN, Evropska unija, OEBS, UNESKO i dr...) i kroz bilateralnu i multilateralnu diplomatiju branio državne i nacionalne interese Srbije, posebno kada su u pitanju Kosovo i Metohija. Dobitnik je priznanja „Najevropljanin” za 2009. godinu, Ordena prijateljstva Ruske Federacije 2018. godine i priznanja Statueta „Kapetan Miša Anastasijević” 2018. godine. Obavljao je funkcije predsednika KK „Partizan” iz Beograda, potpredsednika Jugoslovenskog olimpijskog komiteta i predsednika Sportskog saveza Srbije. Govori ruski i engleski jezik. Oženjen je, otac dvoje dece.

Prof. dr Nikola Rajaković je diplomirao na Elektrotehničkom fakultetu u Beogradu, Energetski odsek, kao prvi i najbolji u generaciji, 22.02.1974. godine. Bio je prodekan Elektrotehničkog fakulteta, šef Katedre za EES u više mandata, član Saveta Elektrotehničkog fakulteta i Saveta Beogradskog Univerziteta kao i predsednik Upravnog odbora JP TE "Kostolac" i predsednik Upravnog odbora JP Elektroprivreda Srbije (u periodu od 2002. do 2004. godine). Bio je državni sekretar u Ministarstvu rudarstva i energetike od 2008. godine do 2011. godine. Za vreme trajanja ovog mandata u Srbiji je uveden tarifni sistem kojim se podstiče intenzivnije korišćenje obnovljivih izvora energije. Publikovao je 44 rada u vodećim časopisima međunarodnog značaja i preko 250 na konferencijama. Napisao je 8 udžbenika i 1 monografiju. Rukovodio je izradom 50 međunarodnih i domaćih projekata. Recenzent je najboljih svetskih i domaćih časopisa. Prof. dr Nikola Rajaković bio je konsultant Svetske banke. Član je IEEE u svojstvu life senior member, a bio je predsednik IEEE PES Yugoslavia Chapter od 1991. godine, od osnivanja Chaptera, do 2001. godine. Član je nacionalnih i međunarodnih organizacija CIGRE i CIRED . Aktuelni je predsednik je Saveza energetičara u Srbiji, vodeće stručne organizacije u energetici od 2004. godine.

Maja Gojković, potpredsednica Vlade i ministarka kulture i informisanja. Rođena je 1963. godine u Novom Sadu. Diplomirala je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu 1987. godine, a pravosudni ispit položila 1989. godine. Karijeru advokata je započela u porodičnoj advokatskoj kancelariji, koju je osnovao njen otac Mita Gojković. Poseduje bogato parlamentarno iskustvo od 1992. godine, kada je prvi put postala jedan od najmlađih narodnih poslanika sve do 2020. godine kada je završila drugi mandat predsednika Narodne skupštine Republike Srbije. Od 1996. do 2000. godine bila je i poslanik u Skupštini Autonomne pokrajine Vojvodine. Obavljala je funkciju ministra bez portfelja Vlade Republike Srbije 1998-1999. godine, a nakon toga i funkciju potpredsednika Vlade Savezne Republike Jugoslavije 1999-2000. godine. Na neposrednim izborima u septembru 2004. godine izabrana je za gradonačelnicu Novog Sada, i tako postala prva žena gradonačelnik u istoriji grada. Od maja 2012. do 2014. godine bila je narodni poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srbije, članica Odbora za spoljne poslove i Odbora za pravosuđe, državnu upravu i lokalnu samoupravu. Na funkciju predsednika Narodne skupštine Republike Srbije i predsednika Odbora za prava deteta prvi put je izabrana 2014. godine. Nakon parlamentarnih izbora 2016. godine ponovo je izabrana za predsednicu Narodne skupštine Republike Srbije. U tom sazivu Narodne skupštine nalazila se na čelu Odbora za kulturu i informisanje, Odbora za prava deteta i Odbora za zaštitu životne sredine. Na čelu delegacije Skupštine Srbije u Interparlamentarnoj uniji (IPU) bila je od 2014. godine i tokom svog mandata omogućila je da Beograd dobije organizaciju 141. Skupštine IPU, koja je okupila 77 predsednika parlamenata i više od 2.000 parlamentaraca iz čitavog sveta. Predsedavala je 141. skupštini Interparlamentarne unije, koja po veličini, značaju i rezultatima spada u najuspešnije plenarne skupove Interparlamentarne unije, ove najstarije međunarodne parlamentarne organizacije. Oba mandata predsednika Narodne skupštine obeležio je snažan razvoj međuparlamentarne saradnje na bilateralnom i multilateralnom planu. Bila je član Ženske parlamentarne mreže od njenog osnivanja u Narodnoj skupštini Republike Srbije i svojim aktivnim učešćem i zalaganjem doprinela je većem učešću žena u političkom i društvenom životu Srbije. Inicijator je brojnih projekata od širokog društvenog značaja i podrške osetljivim grupama, kao što su “Žene žive i na selu” i “Niste sami”, sa ciljem prevazilaženja predrasuda prema mladim osobama sa problemima mentalnog zdravlja i invaliditeta. Osim posvećenosti pitanjima rodne ravnopravnosti i podrške osetljivim grupama, snažno se zalaže i za razvoj svesti o značaju zaštite životne sredine. Aktivno govori engleski i nemački i služi se italijanskim jezikom.

Stefana Đokić je završila doktorske studije na Univerzitetu u Edinburgu, u Škotskoj. Njeno istraživanje se bavi kulturnom razmenom između Amerike i Jugoslavije za vreme Hladnog Rata, i posebno je interesuje kulturna diplomatija i isprepleteni odnos umetnosti i kulture sa politikom. Nedavno je izabrana sa još nekoliko istraživača iz Evrope da učestvuje na projektu Linking Art Worlds: American Art and Eastern Europe from the Cold War to the Present.

Marija Milošević je završila master psihologije. Izvršni je direktor i osnivač galerije savremene umetnosti ART FOR ALL Beograd. Ima više od petnaest godina iskustva u radu sa lokalnim i internacionalnim organizacijama i kompanijama. Organizovala je više od trideset smostalnih i grupnih izložbi savremene likovne umetnosti. Organizovala je I više internacionalne izložbi. Neke od njenih izložbi su: 2016. Izložba skulptura i crteža hrvatskog vajara Petra Hranuellia u saradnji sa Ambasadom Republike Hrvatske 2017. Izložba slika Mihaela Milunovića u saradnji sa Ambasadom Republike Austrije 2018. Saradnja sa UNFPA Egipat , simpozijum zidnog slikarstva u Burulusu 2018. Predlog spomen obeležja za glavni grad Crne Gore u saradnji sa lokalnom samoupravom Podgorice 2020. Izložba slika Danke Dimitrijević u atriumu Ambasade Sjedinjenih Američkih Država i ugovor sa ambasadom SAD –a za održavanje još pet izložbi likovnih umetnika. 2020. Organizacija prvog sajma savremene umetnosti u Srbiji ( Contemporary Art Fair; CAF Belgrade ) 2020. Trća po redu međunarodna izložba likovne umetnosti Gala Symposium 2021. Drugi po redu sajam savremene umetnosti, CAF ( Contemporary Art Fair) jun 2021. Beograd 2021. America Recycles Day , obeležavanje dana reciklaže izložbom radova Ivana Kocića u Ambasadi Sjedinjenih Američkih Država

Robert Čoban rođen je 27.07.1968. u Baču u Vojvodini, Republika Srbija. Srednju školu završio u Bačkoj Palanci, Pravni fakultet studirao u Novom Sadu. Od 1990. radi kao novinar - u početku kao novosadski dopisnik beogradskih "Večernjih novosti"; zagrebačke "Arene", sarajevskih "Naših dana". Sarađuje i u magazinima "Vreme" i "Stav". 1992. sa grupom studenata obnavlja izlaženje studentskog mesečnika "Index". Posle dva broja sledi smena celokupne redakcije i pokretanje "Nezavisnog index"-a koji će kasnije promeniti ime u "Svet" iz kojeg je nastala izdavačka kuća Color Press Grupa. Danas na čelu Color Press Grupe najvećeg izdavača magazina u regionu sa kompanijama u svih 6 republika - 84 magazina, 21 internet portal i preko 50 konferencija i festivala godišnje. U porfoliju kompanije nalaze se i brojni licencni naslovi: "The Economist", "Diplomacy & Commerce", "Hello!", "Brava Casa", "Gloria", "Story", "Grazia" i brojni drugi. Među konferencijama koje Color Press Grupa organizuje - nalaze se i: "Pro Femina", "Food Talk", "The Economist: Svet u...", "Digital", "Book Talk", "CSR Srbija", "Serbia Goes Green", "Teen Talk" i mnoge druge.

 

 

 

 

Mihailo Vesović, Director of the Division for Strategic Analyses, Services and Internationalization. Mihailo Vesović was born on 3 May 1972, in Belgrade. He graduated from the Mechanical Engineering Faculty in Belgrade, and earned a degree of Bachelor of Science in Industrial Engineering. He was a Secretary of the CCIS Association of Metal and Electric Power Industry, after which he was appointed to the position of Assistant Minister in the Ministry of Economy and Privatization, and in the Ministry of Trade and Services. In 2008, he was elected CCIS Vice President, for two terms of office, where his main focus were international economic relations. In his multiannual work for the Chamber of Commerce and Industry of Serbia, he was also Director of the CCIS Centre for Innovations, and CCIS Deputy General Manager, and Advisor to CCIS President in charge of issues relating to digital transformation of the economy and cooperation between the science and economy. Today, he is Director of the Division for Strategic Analyses, Services and Internationalization. He participated in the creation of the first Cluster Development Support Programme; he organized participation of Serbian companies in a large number of international fairs; he headed numerous international trade missions; he was Deputy Co-chair of the Serbia – Russia Joint Committee; he was President of the National Oil Committee Assembly; he participated in the implementation of a large number of international projects of the EU and World Bank; and he was a Coordinator in the Best of Serbia Campaign. He is a member of the Mechanical Engineering Faculty Council. He is married and father of two children.

Nikola Avram direktor je projekta Vranjska Banja Resort kompanije Millennium Resorts, najvećeg projekta Marriott International na Balkanu i najveće investicije u turizam kompanije Millennium Resorts. Sa više od 20 godina iskustva u hotelijerstvu i turističkoj industriji, uključujući renomirane međunarodne i regionalne grupacije u jugoistočnoj Evropi, kao što su Valamar Hotels & Resorts, Vienna International, Adriatic Luxury Hotels i MK Grupa – hotelska divizija, doprineo je znanjem i iskustvom u sve faze upravljanja hotelskom imovinom od koncepta i razvoja do operativnog izvršenja i dugoročnog planiranja. Nikola Avram je od 2019. godine osnivač Alpha Hotel Management kompanije i trenutno obavlja funkciju CEO. Odgovoran je za viziju kompanije, razvoj poslovanja i operativno upravljanje, pružanje izvanredne usluge gostima, u skladu sa standardima i zahtevima međunarodnih partnera za svaki zastupljeni brend, koristeći veliko poznavanje lokalnog tržišta u skladu sa sertifikatom Marriott International-a, garantuje da i vlasnici nekretnina i međunarodni partneri dobijaju najveću vrednost iz svakog projekta – od konceptualne faze poslovanja do operativnog upravljanja. U MK Grupi 2010. Godine, kao CEO kompanije MK Mountain Resort, imao je ključnu ulogu u osmišljavanju i izvršavanju strateških planova kompanije sa ciljem jačanja strategije brenda kompanije. Bio je odgovaran za pokretanje komercijalne tranformacije kompanije u skladu s digitalizacijom i inovacijama hotelskih proizvoda i usluga. Rukovodio je većim brojem akvizicija hotela kako bi pozicirao MK Hotelsku diviziju kao vodeću regionalnu hotelsku kompaniju na Zapadnom Balkanu. Nikola Avram od 2021.godine direktor je projekta Millennium Resorts, hotelskog kompleksa u izgradnji u Vranjskoj Banji koji će se prostirati na površini većoj od 80.000m2.

Nicola Pontara has been the Country Manager for Serbia, based in Belgrade, since July 2021. An Italian national, he joined the World Bank Group in 2000 as a Young Professional. Most recently, he held the position of Country Manager for Lao PDR in the East Asia and Pacific Region. Prior to that, he was Country Manager for Bolivia in the Latin America and Caribbean Region.
Mr. Pontara holds a PhD in Economics from the School of Oriental and African Studies, University of London. Prior to joining the World Bank Group, he was an ODI Fellow at the Ministry of Planning and Finance in Maputo, Mozambique.

Holly Zardus has served as the Cultural Attaché at the U.S. Embassy in Belgrade for one year, after serving in the same position in Sarajevo at the U.S. Embassy in Bosnia and Herzegovina. She has served additional diplomatic tours in Jakarta, Indonesia; Beijing, China; and Washington, D.C. Her background is in education and China Studies. Prior to her work in diplomacy she was a high school social studies teacher in Seattle, Washington where she taught U.S. government, history, civic education, and politics. She has a Master’s degree in teaching and a Bachelor’s degree in China Studies from the University of Washington. She comes from the small town of Jackson, Wyoming in the western part of the United States and is here in Belgrade with her husband.

Vladimir Pištalo (1960) je jedan od najznačajnijih savremenih srpskih pisaca. Među njegova najpoznatija ostvarenja spadaju poetske proze Slikovnica, Manifesti, Čajevi Marsa / Noći, zbirke priča Kraj veka, Vitraž u sećanju, Priče iz celog sveta i romani Milenijum u Beogradu, Venecija, Tesla,
portret među maskama, Sunce ovog dana, Pismo Andriću. Roman Tesla, portret među maskama je u Srbiji ostvario nezabeležen uspeh – nakon NIN-ove nagrade, i Nagrade Narodne biblioteke Srbije za najčitaniju knjigu, ušao je u čitanke za osnovnu školu i gimnaziju, objavljen je sa uspehom u svim bivšim jugoslovenskim republikama, a u SAD je doživeo tri
izdanja. Krajem 2011. godine pojavilo se i specijalno zvučno izdanje u interpretaciji glumca Petra Božovića, a 2015. zvučna knjiga i na engleskom jeziku, koju je za američke čitaoce/slušaoce pročitao poznati glumac L. J. Ganser. Pištalov Tesla preveden je na 16 svetskih jezika što ga čini i jednim od najprevođenijih domaćih pisaca. Pored ovih dela, Pištalo je i autor dve neobične literarno-biografske knjige – Aleksandride, bajkovite povesti o životu Aleksandra Makedonskog, i novele Korto Malteze. U izdanju Agore, 2009. i 2010. godine su objavljena i Odabrana dela ovog pisca.
Prevedene knjige: Manifesti (francuski); Milenijum u Beogradu (francuski, italijanski, nemački, arapski, engleski, makedonski i bugarski); Tesla, portret među maskama (engleski, ruski, kineski, makedonski, češki, poljski, bugarski, slovački, slovenački, mađarski, rumunski, turski, grčki, italijanski,
malajalam i arapski); Aleksandrida (slovenački). Kao prevodilac, dobio je nagradu „Miloš Đurić” za prevod poezije Čarlsa Simića. Do februara 2021. živeo je u Americi gde je predavao svetsku i ameriåku istoriju na Univerzitetu u Vusteru, Masačusets, a sada je upravnik Narodne biblioteke Srbije u Beogradu.

Tijana Delić diplomirala je srpsku književnost i jezik u Novom Sadu. Potom je završila specijalističke studije iz multikulturalnosti, kao i iz komparativne književnosti. Laureat je Matice srpske, osvojila je Brankovu nagradu. Master rad je stekla uz pomoć kraljevske stipendije Kraljevine Norveške, iz oblasti studija kulture. Radno iskustvo je stekla davne 2003/2004 godine radeći na INFANT festivalu, a potom u Pozorištu mladih. Na poziv gradonačelnika Novog Sada postala je njegov savetnik za kulturu od 2014. do sada.

MILENA TROBOZIĆ GARFILD Osnivač i umetnički direktor producentske kuće West End Productions, pozorišne i filmske producentske kuće koja ima sedište u Beogradu, Vašingtonu i Njujorku. Samostalne produkcije: “Beli Beli Svet “ dugometražni film reditelja Olega Novkovića. Evropska koprodukcija, uključene zemlje i fondovi: Srbija, Nemačka, Švedska i Eurimage. Nagrađen sa preko 25 nagrada na internacionalnim filmskim festivalima. Svrstan u najboljih 40 filmova u Evropi od strane Evropske Filmske Akademije. “Otadžbina”, reditelj Oleg Novković, scenario Milena Marković. “Šavovi”, reditelj Miroslav Terzic nagrađen na Berlinskom filmskom festivalu 2019. Nagrade: Program Panorama, nagrada za najbolji film i nagrada publike. Nagrada međunarodnog žirija filmskih kritičara “Nebojša Đukelic” na FESTU 2019. Knadidat za Evropskog Oskara Evropske Filmske Akademije. Proglašen za najbolji film 2019. od strane Udruženja Filmskih radnika Srbije. . Pozorišna produkcija: “Dipomac”, komad prebačen sa Brodveja i West End-a u saradnji sa brodvejskim producnetom. Predstava je proglašena najboljim producentskim poduhvatom u sezoni od strane pozorišnih kritičara. Takođe je ti i najbolja PR kampanja sezone od strane Advertising udruzenja Srbije. Partner i regionalni PR menadžing direktor agencije Saatchi & Saatchi Balkans. Idejni tvorac i producent evropskih izložbi Saatchi & Saatchi non profit i Saatchi & Saatchi 3D u saradnji sa Saatchi & Saatchi Worldwide. Kao direktor prve BTL promotivne agencije na Balkanu, kreairala kampanje za najveće globalne brendove i uvela koncept branded entertainment na srpsko tržište. Jedan od kreatora kampanje “Lepše je sa kulturom”. Izvršni urednik i PR director časopisa New Moment za kulturu i umetnost. Marketing direktor, Beogradsko dramsko pozoriste. Producent predstave Zapali me“, kojom je prvi put u našoj pozorišnoj praksi uvela privatne investitore i korporativne sponzore kao i prvi reklamni TV spot za pozorište na našim prostorima. Producent predstave Iza Kulisa” - jedne od najduže igranih i najuspešnijih predstava Ateljea 212 u kojoj je takođe primenila model udruživanja javnih i privatnih sredstava u produkciji. Glumica u Jugoslovenskom dramskom pozorištu i Beogradskom dramskom pozorištu Izdavaštvo: Pionir u nezavisnom izdavaštvu. Najznačajnija izdanja - bestseleri (tiraž 20 000) “Pametne žene pogrešni izbori”, “Žene koje muškarci vole”, “ Kazanovin kompleks”, “Astrologija da ili ne”. Književni prevodilac: Najznačajniji književni prevodi: sa španskog :" Ljubav u doba kolere,” G.Garsija Markes, "Kuća duhova" Isabela Aljende, “ Smrt i druga iznenađenja”, Mario Benedeti, sa engleskog “Opasne veze” ( Narodno pozorište Beograd, Srpsko Narodno pozorište, Novi Sad) “Zapali me “, (Beogradsko Dramsko pozorište) “ Diplomac” ( West End productions, BDP). ”Ljubav, ljubav ljubav” ,( Atelje212 ) Detroit( Atelje 212, ) “Fotografija 51”, Ustanova kuture Vuk Karadži “ Lutkina Kuca 2 deo”( Atelje 212) “Evropa” (Atelje 212) Član borda direktora Adventure Theater MTC u Vašingtonu. Član borda direktora Kulturnog kruga Orfelin u Vašingtonu. .Autorski rad: Pisac knjige: “Mali saveti za bolji zivot “ (Samizdat b92) o savremenom životu u današnjoj Americi. Urednik et large portala i magazina Art i Biznis. Živi izmedju Beograda i Vašingtona.

Zorana Mihajlović, potpredsednica Vlade i ministarka rudarstva i energetike Rođena je 5. maja 1970. godine u Tuzli. Po završetku Prve ekonomske škole u Beogradu, kao đak generacije, upisala je Ekonomski fakultet, na kojem je diplomirala 1993, a doktorirala 2001. godine u oblasti energetike i ekonomije. Zvanje docenta na Univerzitetu „Džon Nezbit” stekla je 2008. godine, zvanje vanrednog profesora i prorektora za nauku 2011, a za redovnog profesora izabrana je 2016. godine. Autorka je i koautorka četiri knjige iz oblasti energetike i održivog razvoja. Objavila je više od dve stotine radova o problemima i mogućnostima razvoja srpskog energetskog sektora. Radila je u Prvoj ekonomskoj školi, „EPS–Elektroistoku”, na Aerodromu „Nikola Tesla” i Univerzitetu „Džon Nezbit”, na kojem je i danas zaposlena. Od 2004. do 2006. godine bila je savetnica potpredsednika Vlade Republike Srbije za energetiku. Savetnica za energetiku predsednika Vlade Republike Srpske Milorada Dodika bila je od 2010. do 2012. godine. Predsednica je Saveta SNS za energetiku i rudarstvo od 2009. godine, potpredsednica stranke od 2012, a od sredine 2016. članica Predsedništva SNS. Od 2012. do 2014. godine bila je guvernerka Srbije u Evropskoj banci za obnovu i razvoj (EBRD). Za ministarku energetike, razvoja i zaštite životne sredine izabrana je 2012. godine. Od 2014. godine do oktobra 2020. godine bila je potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture. U istom mandatu imenovana je za predsednicu Koordinacionog tela Vlade RS za rodnu ravnopravnost, kao i za odgovorno lice u ime Vlade za pitanje inkluzije Roma. Predsedava Zajedničkoj grupi Vlade RS sa zadatkom definisanja konkretnih mera za unapređenje pozicije Republike Srbije na listi Svetske banke o uslovima poslovanja (Doing Business) i Saveta stranih investitora. Predsednica je Koordinacionog tela za podršku praćenja realizacije projekata, ulaganja u rekonstrukciju i/ili izgradnju kliničkih zdravstvenih centara. Od 2018. godine članica je Savetodavnog odbora Svetske banke za rodnu ravnopravnost i razvoj, tela zaduženog da razmatra napredak postignut u rodnoj ravnopravnosti na globalnom nivou i daje preporuke za aktivnosti na osnaživanju žena i smanjivanju jaza između žena i muškaraca. Od formiranja Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture 2014. godine, izgrađeno je više od 200 kilometara novih auto-puteva, rekonstruisano više od 200 kilometara pruga, započete su reforme javnih preduzeća i napravljen veliki iskorak u usklađivanju domaćeg zakonodavstva u oblasti saobraćaja i građevinarstva sa pravilima koja važe u Evropskoj uniji. Posebno dostignuće predstavljaju sprovedene sveobuhvatne reforme u oblasti građevinarstva, koje su rezultirale napretkom Srbije sa 186. na 10. mesto na svetu po izdavanju građevinskih dozvola na Duing biznis listi Svetske banke i poboljšanjem ukupnog rejtinga zemlje na listi sa 91. na 43. mesto za tri godine. U dvadesetpetogodišnjoj profesionalnoj karijeri dobila je više od 200 zahvalnica, povelja i priznanja, među kojima se posebno izdvaja „Reformator godine” u izboru Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj (NALED). Prvi put je ovu nagradu dobila 2014. godine za sveobuhvatne reforme u izdavanju građevinskih dozvola, a drugo priznanje, „Reformator 2016. godine”, dodeljeno joj je za decenijske reforme u ovoj oblasti. Dobitnica je međunarodne nagrade „Ličnost godine i najministar za 2018. godinu” koja se dodeljuje najuspešnijim ličnostima u regionu, koja joj je uručena u julu 2018. godine u Sarajevu. Hobi su joj plivanje, karting, gajenje cveća i humanitarni rad. Članica je Saveta Univerziteta u Beogradu i Upravnog odbora Fonda za razvoj. Osnivač je NVO Ženska vlada, članica je Evropskog pokreta u Srbiji i organizacije East West Bridge. Pokretač je inicijative „Uposlimo hiljadu žena u ruralnim područjima”, koju Koordinaciono telo za rodnu ravnopravnost realizuje u saradnji sa Etno-mrežom i NALED-om. Majka je jednog sina. Govori engleski jezik.

Teodora Ćosić je izvršni partner u N2Growth zadužen za tržišta jugoistočne Evrope i Bliskog istoka. Specijalizovana je za zapošljavanje rukovodilaca i uspešno je završila pretrage na najvišem upravljačkom nivou u različitim industrijama, sa jakim fokusom na tehnološku, energetsku i potrošačku industriju. Koristeći svoje iskustvo u protekloj dekadi, nastavlja da se fokusira na IT i finansijske usluge, telekomunikacije, softver, sajber bezbednost, BI/analitiku, FinTech, naftu & gas i e-trgovinu. Teodora podržava potrebe zapošljavanja rukovodilaca sa vrhunskim talentima za širok spektar klijenata, od privatnih preduzeća do Fortune 500 korporacija. Pre nego što se pridružila N2Growth-u, bila je izvršni partner i većinski vlasnik regionalne executive search firme u jugoistočnoj Evropi. Pre executive search karijere, stekla je značajno iskustvo u konsaltingu radeći za vodeće konsultantske kompanije u izvođenju složenih projekata tehničke pomoći za međunarodne finansijske institucije (Evropska komisija, Svetska banka/IFC, EBRD, EIB, KfW, itd.) na ugroženim tržištima i privredama u razvoju u centralno-istočnoj Evropi, Zajednici nezavisnih država, Kavkazu, centralnoj i istočnoj Aziji, Bliskom istoku i Africi. Sa svojim konsultantskim iskustvom koje obuhvata širok spektar klijenata u javnom i privatnom sektoru, u mogućnosti je da donese jedinstvenu perspektivu za rešavanje najizazovnijih i najzahtevnijih projekata. Kao profesionalac u executive search biznisu koji poseduje Master iz engleskog jezika i književnosti na Univerzitetu u Beogradu, Teodora je vešt komunikator sa holističkim i kolaborativnim pristupom koji pomaže klijentima da postignu željene rezultate i isporuče trajna poslovna rešenja. Njen pristup daje najbolje rezultate u suočavanju sa upravljanjem promenama i složenim poslovnim transformacijama.

Mr Neda Knežević rođena je u Beogradu, 1973. godine, gde je završila gimnaziju, diplomirala arheologiju na Filozofskom fakultetu i pohađala postdiplomske studije i stekla zvanje magistar iz oblasti istorije i filozofije prirodnih nauka i tehnologija. Bavila se zaštitom, upravljanjem, promocijom i prezentacijom kulturnog nasleđa. Niz projekata, koje je vodila, bili su namenjeni podizanju javne svesti o značaju kulturnog nasleđa kao moćnog sredstva za interkulturni dijalog i održivi razvoj. Tokom 21 godine radnog iskustva u oblasti kulture volontirala je u Narodnom muzeju na poslovima konzervacije stakla u Odeljenju za preventivnu zaštitu Dijana. Prvo radno iskustvo stekla je u Muzeju nauke i tehnike gde je, nakon polaganja stručnog ispita i dobijanja zvanja kustosa, bila unapređena na poziciju supervizora Galerije nauke i tehnike SANU. Inicijator je i deo tima koji je radio na utvrđivanju elektrane, Snaga i svetlost u Beogradu, za spomenik kulture. Radila je u Institutu Servantes na organizovanju, pripremama i promovisanju programskih aktivnosti. Jedan je od osnivača NVO Asocijacija za rehabilitaciju kulturnog nasleđa ARCH u okviru kojih je radila na projektima Saveta Evrope, u saradnji sa Ministarstvom kulture. U Galeriji OZONE radila je četiri godine na poziciji program koordinatora gde je, između ostalog, organizovala projekte savremene umetnosti. 2011. godine imenovana je za posebnog savetnika za kulturno nasleđe Ministarstva kulture, a od novembra 2012. godine nalazi se na čelu Muzeja Jugoslavije. Predsednica je žirija za ŽIVA nagradu, koju dodeljuje Forum slovenskih kultura od 2015. godine, predsednica je Muzejskog saveta Republike Srbije, član je izvršnog odbora NK IKOM Srbije.