Home Festivali Dečija radionica, koncert Balkan Culture Heritage i bend Gimnazijalci za kraj festivala...

Dečija radionica, koncert Balkan Culture Heritage i bend Gimnazijalci za kraj festivala “Spring to Life”

1386
0

Plato ispred UŠĆE Shopping Centera od 15. marta bio je pretvoren u pravu malu prolećnu oazu, jer je upravo na tom mestu trajao festival “SPRING TO LIFE”.

Juče su dame imale priliku da učestvuju u radionici astrologije, fiziognomike (određivanja karaktera na osnovu crta lica), kristaloterapije i hipnoterapije u Eucerin Oazi za dame, a radionicu je vodila Suzana Apostolov, renomirani kristaloterapeut, astrolog i fiziognomičar.

Najmlađi su uživali u radionici “Baš dobra priča“, a u pitanju je specijalno dizajnirana igračka koja odvaja decu od mobilnih telefona i tableta.

Za kraj programa posetioci su imali priliku da vide osnove trbušnog plesa i njegovu praktičnu primenu koju su prezentovale Marija Milutinović i Ana Ćurčić.

Još danas se družimo ispred UŠĆA u okviru festivala “Spring to Life“.

Od 17h u dečijem kutku najmlađi će imati priliku da učestvuju u radionici “Kreativnog centra”.

Takođe od 17h, na bini će biti održan koncert Edukativnog centra Balkan Culture Heritage. Na koncertu Edukativnog centra Balkan Culture Heritage (Balkansko kulturno nasleđe) će se predstaviti polaznici radionica: Muzika kroz igru, Engleski uz muziku, Pevanje i Gitara. Najmlađi učesnici izvodiće kompozicije za decu, dečije pesmice i tapšalice. Polaznici etno i pop-rok izvešće neke od najstarijih tradicionalnih pesama i stilova pevanja sa ovih područja kao i popularne pop-rok pesme. Polaznici radionice gitare izvešće neke od najpopularnijih kompozicija klasične i popularne muzike.

Polaznici Centra Balkan Culture Heritage su do sada imali brojne nastupe u zemlji i inostranstvu: Todo Mundo festival, Festival Svet muzike, Majske muzičke svečanosti u Bijeljini, Festival etnološkog filma i dr. Osojene nagrade: ”Zlatna sirena” – specijalna nagrada (Beograd,2012), ”Majske muzičke svečanosti” – specijalna nagrada za očuvanje kulture (Bijeljina, 2013), ”Zlatni opanak” – prva nagrada za solostu i duet, druga nagrada za grupu (Valjevo, 2014).

Od 19h na bini će nastupiti bend “Gimnazijalci”. Bend Savremene gimnazije iz Beograda poznat je po neodoljivim muzičkim nastupima i ulepšavanju školskih događaja, susreta i manifestacija, a karakteriše ih specifična interpretacija rok hitova.

Kroz cvetne instalacije i dekoracije, motive leptira i prirode, svima koji su bili sa nama ispred Ušće SC upriličili smo bogat program u vidu radionica, nastupa horova i bendova, druženja sa piscima, poznatim ličnostima, sportistima i mnogim drugim. U autentičnim drvenim kućicama prodavali su se suveniri i rukotvorine, cveće, čokolade i kolačići.

“SPRING TO LIFE” festival je posle dugo vremena u Beograd vratio šarmantni karusel u kojem posebno uživaju najmlađi. Tu je bio i impozantni zid od cveća koji je već postao omiljena tačka za fotografisanje ovog marta.

Festival, koji je trajao od 15. marta do 4. aprila, organizovali su UŠĆE Shopping Center, Color Media Communications i Ninamedia.

Prijatelji festivala su Fuzetea, Eucerin i Sport Vision.