Home Konferencije Digital 2018 – Predstavljamo vam panel “Čiji je naš content: Autorska prava...

Digital 2018 – Predstavljamo vam panel “Čiji je naš content: Autorska prava u belim, sivim i crnim zonama digitalnog doba”

369
0

Petu godinu zaredom Color Media Communications organizuje “Digital“, regionalnu konferenciju o trendovima u telekomunikacijama i medijima.

Ovogodišnji – #Digital2018 – trajaće 2 dana – 06. i 07. septembra (četvrtak i petak) i okupiće najznačajnija imena iz ovih oblasti iz celog regiona kao i brojne goste iz inostranstva.

Konferencija se održava u Hotelu Metropol u Beogradu.

Konferenciju će ove godine prvog dana otvoriti Vladan Vukosavljević, ministar kulture i informisanja, Denis Kif, ambasador Velike Britanije u Srbiji i Tatjana Matić, Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija, a drugog dana Kati Csaba, ambasadorka Kanade u Srbiji i Branko Ružić, ministar državne uprave i lokalne samouprave u Vladi Srbije.

Predstavljamo vam panel “ČIJI JE NAŠ CONTENT: AUTORSKA PRAVA U BELIM, SIVIM I CRNIM ZONAMA DIGITALNOG DOBA

Kako zaštiti svoj sadržaj u digitalnom dobu kada je internet omogućio brzu i laku pirateriju gotovo svih formata – od fotografija, novinskih tekstova i celih knjiga, preko filmova i serija do video-igara.

Sa druge strane – mnogi mediji se pitaju kako zašititi sebe o čestih tužbi “fotografske mafije” kako ih nazivaju, koji zbog rupa u zakonu vrlo često dobijaju milionske odštete što današnjoj, vunerabilnoj medijskoj sceni u Srbiji i regionu predstavlja ogroman udarac.

Koje novine donose nove EU regulative, koliko ih prate zakonodavstva državama članica ali i država koje žele da postanu članice. Na ova i mnoga druga pitanja iz oblasti autorskih prava – odgovoriće učesnici 2. panela na ovogodišnjem “Digitalu”.

Dragan Varagić, blogger, online strategist

Srđan Maričić, MEF fakultet

Dušan Mašić, BBC

Aleksandar Jovanović, Telegraf

Uroš Nedeljković, advokat

Milan Jakšić, advokat

Tokom dva dana u okviru deset panela i nekoliko studija slučaja i prezentacija, stručnjaci iz različitih oblasti govoriće o trendovima u telekomunikacijama, medijima i tehnologiji, autorskim pravima u digitalnom dobu, kraljevima zabave u regionu, SVOD platformama, E-sportu, generaciji Z, strepnjama i nadama domaće IT scene, 20-godišnjici osnivanja kompanije Google i onome što dolazi iz naših garaža, ali i o greškama, padovima i ponovnim podizanjima uspešnih.

Program, učesnike, informacije o prijavi i kotizacijama možete pronaći na zvaničnom sajtu www.digitalconference.rs

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here