Home Konferencije Digital 2018 – Tomislav Ricov: Rovinj je zbog Weekend Media Festivala postao...

Digital 2018 – Tomislav Ricov: Rovinj je zbog Weekend Media Festivala postao kongresna destinacija i od toga ostvaruje velike prihode

653
0

Petu godinu zaredom Color Media Communications organizuje “Digital“, regionalnu konferenciju o trendovima u telekomunikacijama i medijima.

Ovogodišnji – #Digital2018 – trajaće 2 dana – 06. i 07. septembra (četvrtak i petak) i okupiće najznačajnija imena iz ovih oblasti iz celog regiona kao i brojne goste iz inostranstva.

Konferencija se održava u Hotelu Metropol u Beogradu.

Konferenciju će ove godine prvog dana otvoriti Vladan Vukosavljević, ministar kulture i informisanja, Denis Kif, ambasador Velike Britanije u Srbiji i Tatjana Matić, Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija, a drugog dana Kati Csaba, ambasadorka Kanade u Srbiji i Branko Ružić, ministar državne uprave i lokalne samouprave u Vladi Srbije.

U panelu “THERE’S NO BUSINESS LIKE SHOW BUSINESS: KRALJEVI ZABAVE U REGIONU” učestvovaće i Tomislav Ricov, direktor Weekend Media Festivala u Rovinju, DJ, radijski voditelj, copywriter, event manager, TV producent, organizator festivala, vlasnik, bara, kluba, restorana pa čak i pravnik, sa kojim smo razgovarali u susret konferenciji:

Za vaš kažu da ste čovek koji stvara velike događaje. Kako je to stvarati velike događaje na našim prostorima, koliko ima rizika, koliko šansi da se bude uspešan?

– Puno više je malih događaja koje stvaram, klupski DJ nastupi, koncerti, tematske večeri. Velike događaje je potrebno jako dobro pripremiti, posebno ako se radi o regionalnim događajima. Osnovno pitanje koje si mora postaviti pitanje svaki event organizator takvih događaja je: zašto bi netko na to htio doći? Da li je takav događaj stvarno potreban? Kod velikih događaja se ne može ići na sigurno, posebno ako organizirate nešto novo, što još nije isprobano. Događaj (kongerencija ili festival) može ispuniti neku postojeću potrebu kod ciljne skupine, npr. potrebu da se neka industrija regionalno okupi ne nekom događaju, ili stvara novu potrebu, za koju targert skupina nije bila svjesna da postoji. Weekend je kombinacija jednog i drugog.
Po meni rizik je veliki, veće je šansa da projekt ne uspije nego da uspije. Uz kvalitetnu pripremu treba imati i sreće.

Da li je industrija zabave u regionu postala grana koja utiče na turizam?

– Apsolutno, industrija zabave ima sve veću ulogu u dovođenju posjetitelja na pojedinu destinaciju. Primjer Zrća i Ultra festivala u Hrvatskoj ili Exita u Srbiji ili Sarajevo film festivala u BiH to najbolje potvrđuju

Šta je Weekend Media Festival doneo Rovinju i Hrvatskoj uopšte?

– Rovinj je s Weekendom postao kongresna destinacija i od toga ostvaruje velike prihode, posebno izvan turističke sezone. Hrvatska je postala centar komunikacijske industrije

Tokom dva dana u okviru deset panela i nekoliko studija slučaja i prezentacija, stručnjaci iz različitih oblasti govoriće o trendovima u telekomunikacijama, medijima i tehnologiji, autorskim pravima u digitalnom dobu, kraljevima zabave u regionu, SVOD platformama, E-sportu, generaciji Z, strepnjama i nadama domaće IT scene, 20-godišnjici osnivanja kompanije Google i onome što dolazi iz naših garaža, ali i o greškama, padovima i ponovnim podizanjima uspešnih.

Program, učesnike, informacije o prijavi i kotizacijama možete pronaći na zvaničnom sajtu www.digitalconference.rs

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here