Nenad Ivanišević pokrajinski je sekretar za privredu i turizam. Rođen je 1972. godine u Konjicu, Bosna i Hercegovina. Po obrazovanju je diplomirani pravnik. Stekao je zvanje magistra nauka međunarodne ekonomije a zatim i zvanje doktora ekonomskih nauka. Licencirani je stručni radnik u oblasti socijalne zaštite. Od 1995. godine radi u Gerontološkom centru u Subotici, a od 2001. do 2014. i od 2017. do danas na funkciji je direktora te ustanove. Od 2016. do 2018. godine bio je profesor predavač na Fakultetu za hotelijerstvo i turizam u Vrnjačkoj Banji, a od 2019. do sada u Visokoj zdravstvenoj školi strukovnih studija u Beogradu. Obavljao je dužnost državnog sekretara u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja (2014–2017) i u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture od 2017. godine, kao i posebnog savetnika potpredsednice Vlade Republike Srbije. Bio je poslanik u Skupštini AP Vojvodine u periodu od 2008. do 2012. godine. Govori engleski jezik. Oženjen je i otac je dve ćerke.
Goran Kovačević karijeru je poceo na Kipru 1998 godine kao Food and Beverage trainee i za tri godine provedene u toj zemlji prosao je sva odeljena hotela. Po povratku sa kipra odlazi za London gde provodi 11 godina radeci u jednim od najboljih hotela u Londonu, kao I za jednu od najvecih Contract Catering kompanija u Velikoj Britaniji, Elior UK. Po povratku u Srbiju, deo je tima koji otvara jedan od najboljih hotela na nasim prostorima i postavlja kompletnu F&B operaciju. 2013 postaje generalni direktor hotela, a vec 2015 u sklopu kompanije K-Hotels osniva Fresh Square. Paralelno gostuje kao predavac na Visokoj Hotelijerskoj skoli U beogradu. Srednju skolu zavrsio je u Beogradu, Diplomirao na Visokoj hotelijerskoj skoli u Beogradu 2000-te godine, a 2012 magistrira na London School of Commerce.
Dejan Zagorac, rođen je u Nišu 1965. godine. Po obrazovanju je diplomirani politikolog. Od početka 90 – ih radio je u nekoliko beogradskih redakcija kao što su Zaštita rada, Dnevni telegraf, Naša borba i u spoljnopolitičkoj redakciji Studija B. Od 2003. godine radi kao istaživač u Zavodu za proučavanje kulturnog razvitka gde se bavi pitanjima povezvanja i prožimanja prirodne, kulturne i gastronomske baštine. Autor je istraživanja Kulturno-istorijska baština nacionalnih parkova u Srbiji, Gastronomska mapa Srbije, i trilogije Ukusi Đerdapa (zajedno sa Lelom Bujdić Krećković), Ukusi Stare planine i Ukusa Zlatibora. U ovim knjigama prikazana je nematerijalna gastronimska baština zaštićenih prirodnih dobara. Ove dvojezične knjige su bile su zapažene u našoj i međunarodnoj javnosti i predstavljene su u Srpskom kulturnom centru u Parizu, za vreme manifestacije Srpski mesec u Londonu, u Ambasadi Srbije u Budimpešti i u Srpskoj kući na Krfu. Dejan Zagorac je autor i urednik monografija o dva rezervata biosfere „Bačko Podunavlje“ u izdanju Pokrajinskog zavoda za zaštitu prirode i „Golija – Studenica“ zajedno sa Dragoljubom Šeklerom u izdanju Srbijašuma Zagorac je i predsednik Eko centra koji već 17 godina izdaje naučni časopis Svet rada i ekološki časopis za decu Mali ekolog. Koautor je Gastronomskog vodiča kroz gradove i opštine Srbije u izdanju Stalne konferencije gradova i opština Dobitnik je nagrade italijanske fondacije Červiaambiente za doprinos razvoju ekološkog pokreta u Srbiji. Član žirija Slow Food pokreta od 2001 do 2005 za dodelu nagrade za očuvanje biodiverziteta, na čiji predlog je Peca Petrović iz Mionice dobio jednu od glavnih nagrada Premio Slow Food 2001. u Portu u Portugaliji
Filip Ćirić rođen u Pirotu 7.8.1979 god.. Obrazovanje - Srednja Ekonomska i Ugostiteljska škola u Pirotu - Fakultet za poslovno sekretarstvo i menadžment u Sremskoj Mitrovici Radno iskustvo - Restoran "Mali pevac", pomoćnik-mesar - Restoran "Vila 69" - fine dining / pomoćnik-konobara - Restoran "Vila Jelena" - fine dining / konobar - Restoran "Ikiki bar" - Japanska kuhinja / šef - Bistro "Absinthe" - Francuska kuhinja / konobar - Restoran & bar "Sinatra" / šef - Restoran "Eklektika" - fine dining / suvlasnik - Bistro "Iguana" / konobar - Restoran "Na ćosku" / menadžer - Restoran "Homa" - fine dining / suvlasnik
Saška Smiljanić ima 28 godina, a svoju ljubav prema kuvanju je otkrila još kao mala. "Ne mogu reći da aktivno kuvam od tada, ali u poslednje dve godine, koliko imam instagram stranicu, ta aktivnost se popela na maksimum. Kako se nisam pronašla u umetničkoj produkciji koju sam završila, bila sam u potrazi za nečim što bi me ispunilo. Spojila sam lepo i korisno i zaista mogu reći da uživam u kreiranju novih recepata i digitalnog sadržaja."
Jovanka Simić Pavlović
Rođena sam 1990. godine u Nišu. Zvanje Profesionalni kuvar sam stekla u Ugostiteljsko turističkoj školi. Od 2016. godine živim i radim u Beogradu. Završila sam obuku u centru za organizaciju događaja i obuku profesionalaca iz oblasti ugostiteljstva, METRO HoReCa centar. Tokom svog profesionalnog razvoja bila sam angažovana, u raznim kuhinjama hotela i restorana u Beogradu, kao šef kuhinje. Neki od njih su Royal Danish Emabasy, Hotel Holiday Inn, Restoran Fellini, Restoran Šumatovac, Norvey Embasy, Mali vrabac – Skadarlija, Toro Latino gastro bar, Restoran Ambar.
Maja Petrović je po zanimanju ekonomista (projektni menadžer) a iz hobija se interesuje za nutricionizam i kulinarstvo više od 15 godina. Iz ove velike ljubavi nastao je i blog „Vitki Gurman“ koji nakon manje od 2 godine postojanja, dobio nagradu za najbolji sajt u kategoriji blog za 2013. godinu. „Vitki Gurman“ pomaže ljudima da nauče kako da izađu iz čarobnog kruga loših navika i instant rešenja i vide da je svet zdrave ishrane i kulinarstva lep, raznovrstan, zanimljiv- i ne oduzima puno vremena. Veruje u to da zdrava hrana ne može da bude bezukusna i da je potrebno da se vratimo onome što smo jeli pre nego što smo dobili kompanije i TV reklame – i veruje samo istoriji i tome šta su ljudi kao vrsta jeli milenijumima pa su joj na „crnoj listi“ i ograničenja vezana za upotrebu prirodnih masti, holesterolski mitovi kojima smo bombardovani poslednjih par decenija i forsiranje industrijskih prerađavina kao zdrave hrane (biljna ulja, margrini, obezmašćeni proizvodi, prerađene žitarice). Zalaže se za poboljšanje menija u obdaništima i školama, jer smatra da u svetu zdrave ishrane navike koje formiramo u detinjstvu budu presudne u odrasloj dobi i u mnogo čemu olakšavaju posao. I smatra da nutricionistička znanja ne smeju da budu ekskluziva kojom se bavi samo mala grupica ljudi – već da osnove nutricionizma treba hitno uvesti u škole kao deo obaveznog obrazovnog programa. Njen moto je: „Svi jedemo i svi moramo da znamo šta, kako i zašto“. Pošto je aktivista u duši i misija bloga je da zdravi ljudi nauče osnove nutricionizma sami za sebe i ne potpadaju upod uticaj rekama – zaklela se da nikada neće završiti nutricionizam i dati nekome dijetu u ruke. Po opredeljenju je umereni LCHF-ovac (Low Carb High Fat ishrana) ali ne smatra da za sve ljude važe ista pravila i da je prirodna i neprerađena hrana prioritet, dok su sve ostalo lični izbori kojima ne voli previše da se bavi.
Mirko Niškanović - tehnički direktor vinarije Deurić. Od osnivanja vinarije vodi sektore proizvodnje grožđa i vina, a poslednje četiri godine i celu vinariju sa odeljenjem agroturizma. Osnovne studije voćarstva i vinogradarstva zavrsio na Poljoprivrednom fakultetu u Novom Sadu, nakon čega radi u proizvodnji. Od 2014. uz mentorstvo Francuskog stručnjaka Dominique Deiltel-a radi na proizvodnji vina sa posebnim akcentom na autentičnosti Fruškogorskog teroir-a. Rezultat toga je i podizanje kvaliteta vina od lokalnih sorti Probus i Morava koje trenutno zauzimaju posebno mesto u portfoliju vinarije.
Đurđica Jojić Novaković, ili Đurđica Mačkova, kako u Irigu zovu sve iz njene familije, rođena 1977, odrasla u Novom Sadu, koji joj je ubrzo postao tesan pa je krenula u pohod bulevarima sveta da čuje kako tamo odzvanjaju njeni koraci, od Beograda, do Grenobla, Milana, Njujorka, Abidžana, Moskve, Londona, Barselone, Ženeve, Bakua... Posle godina sticanja i obrazovanja i radnog iskustva na fakultetima, u korporacijama i finansijskim institucijama u zemlji i inostranstvu, vratila se u Srbiju i pridružila se roditeljima u porodičnoj vinariji Mačkov podrum, na misiji očuvanja tradicionalnih i lokalnih vrednosti. U vinariji, kroz oživljavanje sorte portugizer, kroz naučni rad, dokazivanjem kakav boljitak donose autohtone sorte. Tečno govori engleski, francuski i italijanski. Najveće životno blago, pored vinograda sa najlepšim pogledom na Srem, iskustava sa putovanja i puno prijatelja, su ćerka Iva i sin Milan.
Ilia Koberidze, diplomirao je na državnom univerzitetu u Tbilisiju, međunarodno pravo i međunarodne odnose. Stekao je bačelor i master diplomu iz međunarodnih odnosa. Pohađao je kurs vojnog engleskog jezika na St. John univerzitetu u Jorku, Ujedinjeno Kraljevstvo i Nato kurs viših komandnih studija na Fakultetu Baltičkih odbrana, Tartu, Estonija. Bio je pripravnik u odboru za spoljne poslove parlamenta Gruzije, viši specijalista informaciono-analitičkog odeljenja Ministartstva odbrane Gruzije, informacioni analitičar vojno-komandnog centra zajedničkog štaba gruzijskih oružanih snaga i šef odeljenja obrade podataka analitičkog odeljenja ministarstva odbrane Gruzije. Pre nego što se pridružio diplomatskoj službi, bio je viši savetnik odeljenja za odbrambena pitanja saveta državne bezbednosti i kriznog štaba Gruzije. Nakon što je 3 godine služio kao politički direktor Ministarstva spoljnih poslova Gruzije, imenovan je za šefa beogradske kancelarije ambasade Gruzije aprila 2019. godine.
Ivana Vujasin Na mapi Ivaninog života, korake koji spajaju svet u kom živi i svet u kom je živa, iskreirala su njena dela. Vođena ljubavlju prema prirodi, koja ju je motivisala da svoje školovanje usmeri i na tu oblast, kao master ekologije svoje znanje je svakodnevno nadograđivala, trudeći se da njen doprinos unapređivanju sredine bude izgrađen na jakim i stabilnim temeljima. Kroz pozicije direktorke magazina, portparolke edukativnih časopisa za pametno življenje u zdravom okruženju kako za decu tako i za odrasle, kreirala je svoj put iskustva u smeru današnjih aktivnosti. U svom radu, kao PR kompanije koja se bavi zaštitom od nejonizirajućeg zračenja, broji prvu deceniju. Saznanja i stečene veštine pretočila je u organizaciju jedinstvenog Kongresa u svetu, koji se bavi svim segmentima zdravog načina života. Iako godine angažovanja govore u prilog njenim rezultatima, one su danas zapravo podsetnik da je njena svest o aktivnom učešću u životu kod nje budna odavno. Udahnula je život 1986. godine u Bosanskoj Gradišci. Danas svaki svoj udah i spoznaju o životu proživljava u njenom Novom Sadu. Organizacije edukativnih i kulturnih događaja bile su njen doprinos društvu, koje je kroz povratne informacije usmeravalo njeno dalje angažovanje. Izgovarala je na glas svoje spoznaje i ideje, posmatrala je svet i proučavala svest, preispitivala odluke i rezultate, kreirajući neke nove energije i vrednosti. Uvek je verovala da se ISTI NA istom putu nađu. Danas zna da se taj put zove ISTINA. Korača tim putem sigurnim koracima, jer sloboda da živi svoj pun potencijal je ujedno i njena snaga. Veruje da kroz procese ličnih promena, postajemo bolja verzija sebe, čime doprinosimo da i društvo u kom funkcionišemo bude bolje. Zahvalna je za sve što je njeno iskustvo usvojilo, jer to je ono što ju je gradilo. Svesna da svojim primerom utiče na njeno okruženje, prihvata tu odgovornost koja je drži budnom u sadašnjem trenutku. Dok sanja velike snove, trudi se da svakoga dana doprinese razvoju svog okruženja, makar malim koracima. I svaki novi korak koji čuje kraj svog, je poruka života da korača pravim putem.
Jelena Đorđević rođena je 20.04.1988. god. u Vranju. Diplomirala je na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Nišu na smeru srbistike, a potom je završila master studije na Filološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu prosečnom ocenom 9.17. Nakon toga stekla je i zvanje diplomiranog bibliotekara. Radi u Zavodu za proučavanje kulturnog razvitka kao službenik za odnose s javnošću; koordinator i saradnik na projektima. Pitanjima gastronomije kao elementima kulturne baštine bavila se kao koautor edicija gastronomsko - kulturoloških izdanja u Zavodu za proučavanje kulturnog razvitka. Sarađivala je na projetu gastronomska mapa Srbije: Ukusi Stare planine i Ukusi Zlatibora.
Vanja Puškar rođen je u Prijedoru ’86. Jako rano otkriva svoju strast ka kuvanju. Po završetku školovanja svoju karijeru nastavlja u Beogradu. 2016 godine pokreće koncept New Balkan Cuisine sa restoranom Iris, a u 2019 se nadovezuje restoran Iva. New Balkan Cuisine predstavlja redizajn Balkanske kuhinje, kreativnu platformu za eksperimentisanje namirnicama sa ovog podneblja.
Nikola Vuksanović je rođen 12. septembra 1985. godine, u Novom Sadu. Osnovne studije za menadžera u gastronomiji i master studije završava na Prirodno- matematičkom fakultetu u Novom Sadu na Departmanu za geografiju, turizam i hotelijerstvo, gde 2017. godine doktorirao na temu: Gastronomska dimenzija kvaliteta turističkog proizvoda i njen uticaj nastavove posetilaca gradskih centara Srbije. Najznačajnije usavršavanje u veštinama kuvarstva i poslastičarstva stiče radom u kompaniji "Grand Circle Cruise Line" (Massachusetts, RMD Fleet Management Ltd. Malta. Malta), gde je bio zaposlen od 2007. do 2012. godine. U kompaniji je uspešno napredovao od pozicije kuvara i poslastičara do šefa kuhinje. Učesnik je međunarodnih kulinarskih takmičenja kao takmičar, mentor i sudija. Istovremeno, član je Asocijacije šefova-kuvara Srbije, a od 2018. godine sudija sa B licencom Svetske kulinarske asocijacije (WorldChefs). Trenutno zaposlen na fakultetu u zvanju docenta, a istovremeno predaje na Visokoj školi. Autor knjige Chef: Teorija i praksa, kao i naučnih radova koji su objavljeni u međunarodnim časopisima.
Massimo Turano is born on 24. Of July 1991. In Milan, Italy. He finished Culinary school in Milan and after that he dedicated his time to complete Master studies of Marketing and communication, as well as getting Master degree of Russian language in Moscow. After multi-experience work in Michelin star restaurants in Europe, his first job as executive chef was in Saint Petersburg. On the list of executive chef jobs came restaurants in Moscow, Prague, Beijing, Shangai,Astana... The biggest success he achieved in China receiving following awards: •Gambero rosso -Top Italian restaurants (One Fork/2019) •Ospitalità Italiana Quality approved certification •Time Out Food Awards 2018- Lunch Deal of The Year •Black pearl (Two diamonds 2018) In year 2016 Massimo opened his own Consulting agency, where he started consulting all over the Europe with greatest companies like Monaco International, Mio Ristorante, Danubius, Pinsa Romana Serbia... he became as well an export manager for a lot of Italian brands on Balkan, consulting also Local Food suppliers, food companies and restaurants.
Jovica Urošević je enolog zaposlen u Vinariji Vinum iz Sremskih Karlovaca. Kao konsultant radi za vinarije Pusula, Galot i Reljić. Jovica je master inžinjer biotehnologije, a to zvanje je stekao na Tehnološkom fakultetu u Novom Sadu.
Milorad Radojević rоđеn je 6. јаnuаrа 1976. gоdinе u Vrbаsu, zаvršiо Gimnаziјu u Vrbаsu, а zаtim pоlјоprivrеdni fаkultеt (аgrоеkоnоmski smеr) u Nоvоm Sаdu. Оd 2006. gоdinе zаpоslеn u Rеgiоnаlnој privrеdnој kоmоri Nоvi Sаd, prvо nа pоziciјаmа stručnоg sаrаdnikа u Cеntru zа pоlјоprivrеdu i Cеntru zа mаrkеting, infоrmisаnjе i sајmоvе, а оd 2012. gоdinе nа pоziciјi dirеktоrа Kоmоrе. Od 2016. godine član Gradskog veća za privredu. Učеstvоvао nа vеlikоm brојu prојеkаtа kојi sе finаnsirајu iz fоndоvа ЕU. Služi sе еnglеskim јеzikоm. Оžеnjеn, оtаc trоје dеcе.
Nenad Gladić poznat i pod nadimkom Lepi brka, srpski je gastronom i televizijski voditelj. Gladić je rođen u Beogradu, gde je završio Ugostiteljsko-turističku školu. Iako su se i njegovi roditelji, Ivan i Draginja, bavili ugostiteljstvom, Nenad je kao jedan od razloga za upisivanje ove stručne škole naveo mogućnost učenja engleskog jezika. Kako u novobeogradskim blokovima koji se nalaze uz Savu u to vreme nije bilo obdaništa, detinjstvo je proveo uz majku na poslu, koja je radila kao šef kuhinje u beogradskim hotelima „Palas” i „Hajat”.[1] Prvi profesionalni angažman Gladić je takođe imao u Hajatu, što je bilo povezano sa njegovim znanjem engleskog jezika. Nakon toga, početkom devedesetih, otišao je u Pulu, na odsluženje vojnog roka, koji je proveo u mornarici JNA. U junu 1991. položio je ispit za ugostitelje na engleskom jeziku, i uoči razjedinjavanja Jugoslavije otišao na kruzer „Kristalna harmonija” (engl. Crystal Cruises) u vlasništvu japansko-američko-norveške kompanije, za koju je narednih šest godina radio kao konobar. Tokom putovanja ovim brodom, Gladić je obišao veliki broj destinacija na različitim krajevima sveta, što mu je omogućilo da upozna kulture drugih naroda i njihove nacionalne kuhinje. Jedan od šefova na brodu pokazao mu je primerak „Larusove gastronomske enciklopedije”, koja mu je kasnije poslužila kao priručnik za kulinarstvo.[2] Po povratku u rodni Beograd, Gladić se duži niz godina bavio ugostiteljstvom. Godine 2010. postao je autor i voditelj serijala Gastronomad na Radio-televiziji Srbije, a potom izdao i istoimenu knjigu sa preporukama za kuvanje i putovanje.[3] Nekoliko godina kasnije, Gladić je, zajedno sa Stevom Karapandžom, počeo da snima emisije iste tematike i za televiziju Kitchen.[4] Oženjen je i sa suprugom Silvijom ima sina Dimitrija.[5]
Borjana Depalo završila je Visoku zdravstvena školu strukovnih studija u Beogradu; Smer- Nutricionista-dijetetičar (diplomirala 2014.godine) Specijalizaciju iz oblasti Javnog Zdravlja dece i adolescenata (2014-2016) Preduzetništvo- Nutricioistički studio NUTRISUN (2017- ) Majčinstvo: Srna (2018) i Anika (2021) Suprug Nikola.
Vesna Marković rođena je 10. novembra 1991. godine u Glini, na Baniji, u Republici Hrvatskoj. Sa četiri godine „Oluja“ je donosi zajedno sa porodicom u Mačvu, Srbiju. Odrasla je u Šapcu gde je završila osnovnu i srednju Ekonomsku školu. Studirala je Ekonomski fakultet Univerziteta u Beogradu. Prva novinarska iskustva stiče tokom srednje škole, kasnije u Podrinskim novinama, u redakciji Društva i kulture. Radila je u sektoru finansija 6 godina. Ranijih godina honorarno je radila na radiju i televiziji. Radoznalost i ljubav prema pisanju opredeljuje je da hobi pretvori u svoj profesionalni poziv. Usavrsavala se na raznim kursevima u zemlji i inostranstvu. Od 2018. za radio „Novosti“ radi kao voditelj i novinar informativnog programa. Od osnivanja Balkan Trip televizije februara 2020. godine član je redakcije informativnog programa. Učestvuje u realizaciji brojnih emisija iz sveta turizma, gastronomije i putovanja. Autor je i urednik serijala emisije „Turizam novi početak“ (42 epizode) sa osvrtom na uticaj pandemije covid 19 na turizam u zemlji i svetu. Voli putovanja i rado prihvata izazove. Kulinarstvo smatra veštinom, a ponekad i umetnošću, mimo svih predrasuda. Isto kao i uživanje u dobroj knjizi ili čaši kvalitetnog vina ili dobrog konjaka. Voli jednog Predraga i uživa u ljubavi jer veruje da će ona spasiti svet.
Borislav Despotović, rođen 5. decembra 1980. u Kikindi Novinar i urednik Vojvođanskog dnevnika u Informativnom programu Radio-televizije Vojvodine. Saradnik i voditelj TV emisije Biznis monitor koja se bavi istražvanjem poslovanja preduzetnika, mikro, malih i srednjih preduzeća. U svojoj novinarskoj karijeri, a naročito u poslednjih pet godina, realizovao više stotina tematskih rubrika i intervjua o ekonomiji i privredi, sa najistaknutijim sagovornicima iz Vlade Srbije, Vlade AP Vojvodine, brojnih državnih institucija, privrednih asocijacija, sa predstavnicima bankarskog i akademskog sektora, kao i nevladinih organizacija. Dobitnik specijalnog priznanja Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj (NALED) za doprinos kvalitetnom izveštavanju o ekonomskim reformama za 2016. godinu.
Zoran Ašanin Rođen u Novom Sadu 8.10.1948. Završio je gimnaziju u Novom Sadu i Visoku ugostiteljsku školu u Beogradu. Izbačen sa Fakulteta političkih nauka u Beogradu i sa Pravnog fakulteta u Novom Sadu (razlog – nije imao dlaku na jeziku). Vodio restoran „Kuglanu“ i „Play of“. Prvi je sekretar Demokratske stranke, narodni poslanik ispred ugostitelja Vojvodine, predsednik Sindikata male privrede Srbije, potpredsednik sindikata Nezavisnost, predsednik Udruženja deviznih štediša Vojvodine, predsednik Udruženja Goli Otok za Srbiju (sada: Udruženje žrtava akta torture i zločina protiv čovečnosti). Penzioner u svakom smislu.
Dimitrije Aćevski / Father and Cook, working on position of Executive Chef with a demonstrated history of working in the hospitality industry. Skilled in Catering, Food & Beverage, Hotel Management, Cooking, and Hospitality Industry.
Predsednica opštine Apatin Dubravka Korać rođena je 07. 12. 1988. godine. Nakon završene osnovne škole i gimnazije u Apatinu, fakultetsku diplomu je stekla na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, odsek za psihologiju. Na istom fakultetu završava i akademske master studije, usmerenje Industrijska psihologija i menadžment ljudskih resursa. Radila je kao profesor psihologije u Gimnaziji „Nikola Tesla“ u Apatinu (2014-2015) i na poziciji savetnika u Nacionalnoj službi za zapošljavanje u Novom Sadu (2015-2016). Za zamenicu predsednika opštine Apatin izabrana je 2016. godine. U toku mandata zamenice predsednika vodila je realizaciju nekoliko važnih infrastrukturnih projekata. Izgrađene su jaslice u Apatinu, a kompletno su renovirani vrtići u Prigrevici i Svilojevu. Rekonstruisan je i moderno opremljen Dom zdravlja u Apatinu, kao i putna, vodovodna i kanalizaciona mreža u značajnom delu opštine. Inicirala je povećanje učeničkih i studentskih stipendija, ali i kapitalni projekat gradnje gradskog muzeja. Pokrenula je programe podrške trudnicama i mladim majkama. Izgrađena su nova dečija igrališta. Tokom njenog mandata povećane su subvencije za poljoprivredu i mala i srednja preduzeća. Apatin je u prethodnom periodu stavljen na turističku mapu Srbije, a opština je uspela i da učestvuje u nekoliko evropskih projekata, usmerenih na poboljšanje turističke infrastrukture, ali i na zapošljavanje. Pored toga Dubravka Korać je bivši reprezentativac naše zemlje u sportskom ribolovu, sertifikovani sportski trener (Fakultet za sport, Novi Sad) i sertifikovani somelije (Poljoprivredni fakultet, Novi Sad). Od 2011. do 2014. godine rukovodila je Centrom za prevenciju samoubistva „Srce“. Za predsednicu opštine Apatin izabrana je 21. avgusta 2020. godine.
Gordan Bašić rođen je1967 godine u Titelu. Ljubav pa i profesionalnu orjentaciju prema vinu i vinogradarstvu stekao iz uživanja. Od 2005 godine vlasnik i direktor “Fruskogorski vinogradi” doo čime se i danas bavi.