08.30 - 09.30 - Kafa dobrodošlice
09.30 - Otvaranje konferencije
Nenad Ivanišević, pokrajinski sekretar za privredu i turizam
Milorad Radojević, član Gradskog veća Novog Sada za privredu i turizam
Karlos Feliks Korona, ambasador Meksika u Srbiji
10.00 - 11.00 Panel 1
Ima li kuvara u avionu: Izazovi HoReCa tržišta radne snage u regionu
Učesnici:
Marija Martinović, Maestral Hotels and Casinos Milorad Stošljević, alias Mile Pica, ugostitelj
Jelena Šuleić, CEO grupacije "A hoteli"
Svetislav Stojanović, glavni urednik "La Cucina Italiana" i "CafeBar & Restoran", "Hoteli & Restorani" i "Dessert & Gelato"
Moderator: Borislav Despotović, novinar
11.00h - Case Study
“Spasimo hranu, spasimo humanost”
Donacije hrane u Srbiji danas
Željko Mitkovski, Fondacija Ana i Vlade Divac
Jelena Bratić, Srpski filantropski forum
11.30 - Pauza za kafu
12.00 - 13.00 Panel 2
Caviar, beli tartuf pa foie gras: Šta je danas ekskluzivna hrana i gde možemo da uživamo u njoj (tokom panela služe se naravno
zalogaji da kavijarom i guščijom džigericom)
Učesnici:
Jasmina Vukašinović Tubić, Jasmin A Maslina
Milorad Radojčić, Etno kuća Đeram, Mokrin
Damir Sertić, Master Chef, Zepter Hotel Beograd
Sara & Stefan, Koordinata Street, Beograd
Moderator: Duška Jovanić, novinar
13.00 - 14.00 Panel 3
Let's Chef Together: Šefovi kuhinja domaćih i inostranih restorana u Srbiji o svojim iskustvima (tokom panela biće posluženi finger food zalogaji po njihovim receptima)
Učesnici:
Momir Alorić, "Đorđija" - restoran Gruzijske kuhinje
Nemanja Kužet, Smokvica - restoran internacionalne kuhinje
Petar Stamenović, menadžer clastera Delibladska peščara i vlasnik kompleksa Delibladska Čarda Blagoje Milić, menaže, Stojšić salaš
Moderator: Saša Mišić, kuvar i ugostiteljski savetnik
14.00 - 15.30 - Ručak
Vojvođanski sto by Salaš 137
Specijaliteti Deliblatske peščare
Sto gostujuće zemlje (Meksiko)
15.30 - 16.30 Panel 4
Reči od marcipana: Pisci čitaju iz svojih knjiga odlomke posvećene hrani i sećaju se omiljenih gozbi (tokom panela poslužuju se komadići najukusnijih čokolada iz regiona
Učesnici:
Sava Damjanov, pisac
Duška Jovanić, novinar i pisac
Slavko Spasić, Prirodnjački muzej, Beograd
Nenad Novak Stefanović, pisac
Mihajlo Ramač, pisac
Moderator: Robert Čoban
16.30 - 17.30 Panel 5
Kako smo se tamo razvalili od klope: Brendiranje destinacija kroz hranu, vino i zanatsko pivo
Učesnici:
Vladimir Živanović, Turistička organizacija Zlatibor
Krešimir Macan, PR ekspert, Zagreb
Jelena Đorđević, PR zavoda za proučavanje kulturnog razvitka
Kornel Lašković, Turistička organizacija Sente
Ljubica Bošković, Turistička organizacija Pećinci
Nataša Pavlović, Turistička organizacija Vojvodine
Moderator: Vesna Marković, Balkan Trip
17.30 - 18.30 Panel 6
La Traviata: Tradicionalni vinski panel
(degustacija vina učesnika panela)
Učesnici:
Nadežda i Ivan Ivanović (Vinarija Ivanović)
Milan Spasić (Vinarija Spasić)
Uroš Minić (Vinska kuca Minić)
Jovica Milovanović (Vinarija Milovanović)
Predrag Živković (Vinarija Živković)
Ivan Brborić, istoričar
Moderator: Goran Eror, novinar
Prevoz za goste i učesnike iz Beograda:
08.00 - Bus polazi iz Beograda za Salaš 137
20.00 - Bus polazi sa Salaša 137 za Beograd
Prijave na: bojana.jakimov@color.rs
Aktivnosti na Salašu 137|
Jahanje konja
Vožnja kočijama
Masterclass u spravljanju regionalnih specijaliteta
Prijave na: maja.guzijan.cpg@gmail.com
PROGRAM: Produženi vikend
(noćenje na Salašu 137 / četvrtak na nedelju)
Opcioni izleti:
Fruška gora Tour (2 manastira + 2 vinarije)
Dvorci Vojvodine (obilazak 4 dvorca sa ručkom u Kaštelu Ečka)
Novi Sad za početnike (vođena tura kroz Novi Sad sa ručkom u "Lazinom salašu")
Magična Senta (obilazak grada na Tisi sa ručkom u restoranu "Papuli")
Carska Sremska Mitrovica (obilazak grada i ručak u čardi na Savi)
Stara Pazova - nova iskustva (obilazak grada, ergele u Belegišu, muzeja Macura i ručak na obali Dunava u Starim Banovcima)
Srpski Hajdelberg (obilazak Sremskih Karlovac, poseta Vinariji Kiš i ručak - bavarske kobasice i pivo - u Nemačkoj etno-kući)
Boje i ukusi Bačkog Petrovca (obilazak mesta, dvorca Dunđerski u Kulpinu, Poljoprivrednog muzeja i ručak u slovačkom etno-restoranu "Lipa")