PROGRAM

09.30 Kafa dobrodošlice

10.30 Otvaranje konferencije

Vesna Zlatić, pomoćnik direktora Turističke organizacije Srbije


10.45
- Predstavljanje Taste Awards

11.00 Panel br. 1
Lideri prehrambene industrije regiona sumiraju 2023. i iznose prognoze za 2024.

Igor Janković, Carnex
Aleksandar Stamevski, direktor kompanije Stamevski
Miloš Milićević, Key Acconut Manager kompanije Danubius
Ivan Jovanović, menadžer korporativnih poslova i održivosti, Bambi

Moderator: Borislav Despotović, glavni i odgovorni urednik magazina BIZLife


12.00 Panel br. 2

Taste of Planet - Conference Edition
Ambasadori stranih zemalja o svojim nacionalnim jelima i srpskim specijalitetima čije će recepte poneti kada budu odlazili iz Beograda

Marija Levanti, ambasadorka Grčke
Andreas Photiou, ambasador Kipra
Hidajet Biščević, ambasador Hrvatske
Fabricio Kosimi, ekonomski ataše Ambasade Italije
Monika Suhajdova, zamenica ambasadora Slovačke
Dejan Zagorac, Zavod za proučavanje kulturnog razvitka

Moderator: Duška Jovanić, Diplomacy & Commerce

13.00 Case Study 1
Food Loves Beer: Zašto je pivo dobro uz obrok i šta sa čim i kada ide

Carlsberg sa brendom "Blanc"

Darko Solomun, supervizor za točeno pivo u Carlsberg Srbiji



13.20
Sesija "1na1"
Open Balkan Wine Vision

Učesnici:
Master chief Aleksandar Ilić, Junior chef club
Moderator: Stefan Stanković, TV Prva





13.40 Panel br. 3
The Menu
Šta je sledeće što može zadovoljiti osetljiva nepca i velika očekivanja publike “fine dining” restorana by “Cafe Bar & Restoran”

Đorđe Klipić, chef kuhinje restorana Tchaikovsky, hotela Moskva
Nikola Rosić, chef kuhinje Thyme Street Food & Cuisine koncepta
Nenad Živković, executive chef, Radisson Collection Hotel Old Mill
Nikola Kovačević, chef kuhinje restorana Bistromat
Uroš Ivošević, chef kuhinje restorana Gig
Dunja Lukić, pastry chef restorana JaM

Moderator: Svetislav Stojanović, CafeBar & Restoran


14.40 Pauza za ručak

"Nacionalni stolovi" zemalja čiji ambasadori učestvuju u 2. panelu i Stolovi kuvara i restorana iz 3. panela

15.40 Panel br. 4
Let's Chef Together: Šefovi kuhinja domaćih i inostranih restorana o svojim iskustvima

Goran Kovačević, Atoll Hotel Management
Dimitrije Acevski, Corporate Executive Chef Karisma Hotels & Resorts
Petar Brkić, zamenik šefa kuhinje restorana Cveće zla
Filip Ćirić, Owner at Restaurant Homa
Sergey i Dimitri Shenkov, vlasnici restorana Patriki

Moderator: Svetislav Stojanović, CafeBar & Restoran


16.40 Panel br. 5
Hrana kao inspiracija

Umetnici o svojim omiljenim zalogajima i gozbama koje ne mogu da zaborave

Zlatko Crnogorac, novinar i muzički producent
Aleksandar Crnogorac, fotograf
Nenad Novak Stefanović, pisac
Gala Čaki, slikarka
Vjera Mujović, glumica

Moderatori: Duška Jovanić, Diplomacy&Commerce i Robert Čoban, Color Press Group

17.40 Panel br. 6
La Traviata
Vodeći regionalni vinski stručnjaci pričaju o novoj vinskoj publici i svojim omiljenim etiketama i berbama - by “Vino & Fino”

Aleksandar Marinković, somelijer & vinski edukator
Tomislav Ivanović, vinopedia
Ian Bancroft, pisac
Danijela Radeč, predsednica Nacionalnog udruženja sommeliera Crne Gore i osnivačica salona MonteVino
Predrag Gavrilović, somelijer

Moderator: Igor Luković, Vino & Fino

18.45 After Work Cocktail Party