Biografije učesnika

Dr Miroslav Knežević je vanredni profesor na Fakultetu za turistički i hotelijerski menadžment Univerziteta Singidunum. Rođen je 1988. godine u Užicu. Osnovnu školu završio je na Zlatiboru, a srednju Ugostiteljsko turističku školu u Čajetini, kao đak generacije i nosilac Vukove diplome. RADNO ISKUSTVO • 2005-2010. Turistička agencija Zlateks na Zlatiboru • 2011. Zaposlen na Univerzitetu Singidunum kao saradnik u nastavi • 2012. izabran u zvanje asistenta • 2016. izabran u zvanje docenta na Univerzitetu Singidunum (angažovan na predmetima Ekonomika turizma, Upravljanje kvalitetom u hotelijerstvu, Hotelsko poslovanje, Menadžment u hotelijerstvu). • 2017. postavljen na funkciju državnog sekretara za turizam u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija. PROJEKTI, SEMINARI I STRUČNI SKUPOVI • Učešće na međunarodnom projektu Master Plan for Sustainable Rural Tourism Development in Serbia, UN Joint Programme “Sustainable Tourism for Rural Development” funded by the Spanish MDG Achievement Fund. • Učešće na projektu Tempus kancelarije SIGMUS (Strengthening Student Role in Governance and Management at the Universities of Serbia in line with the Bologna Process). • Učešće na projektu Tempus kancelarije – Careers • Član tima za izradu Strategije održivog razvoja opštine Čajetina 2010-2020 • Član organizacionog odbora Međunarodnog naučnog skupa Sinteza 2014, 2015, 2016 i 2017. • Član organizacionog odbora Međunarodnog naučno-stručnog skupa Hotelska kuća 2013, 2014. • Član organizacionog odbora Međunarodne konferencije SITKON 2015, 2016 i 2017. • Rukovodilac projekta Ocena kvaliteta turističke ponude Beograda 2017. • Autor je više od 40 naučnih i stručnih radova objavljenih u domaćim i inostranim časopisima i na konferencijama. Moderator, ključni govornik i panelista na više stručnih i naučnih skupova u zemlji i inostranstvu. OSTALO • Stipendista nemačke fondacije Konrad Adenauer Stiftung (2010-2011) • Predsednik Studentskog parlamenta Univerziteta Singidunum 2009-2011. • Član predsedničkog saveta SKONUSA 2010-2011. • Priznanje „Mladi lider godine“ za 2012. godinu, na IX-om forumu menadžera hotela i hotelskih domaćinstava, u organizaciji redakcije stručnog časopisa „Turistički Svet“ i udruženja za turizam i ugostiteljstvo Privredne komore Srbije, Beograd, novembar 2012. • Član Saveta Akademije strukovnih studija u Beogradu 2020 – . • Govori engleski jezik.

Valentina Milosavljević rođena je 11.07.1979. godine u Brusu. Osnovnu školu završila je u Brusu, dok je Prvu nišku gimnaziju „Stevan Sremac“ završila u Nišu, obe kao nosilac Vukove diplome. Prirodno-matematični fakultet, smer Geografija, turizam i hotelski menadžment, završila je u Novom Sadu 2003. godine, sa prosečnom ocenom 8,84. Magistarsku tezu pod naslovom “Spoljna trgovina i privredni razvoj Japana posle 1990. godine” uspešno je odbranila na Ekonomskom fakultetu u Beogradu 2010. godine pred komisijom: prof. dr Predrag Bjelić – mentor, prof. dr Džemal Hatibović – predsednik komisije i prof. dr Biljana Jovanović Gavrilović – član, čime je stekla akademski naziv magistar ekonomskih nauka. U okviru poslediplomskih studija, na smeru Međunarodna ekonomija, uspešno je položila sve predviđene ispite planom i programom studija sa prosečnom ocenom 10,00. Valentina Milosavljević završila je 2011. godine Fakultet za međunarodnu ekonomiju u Beogradu, sa prosekom 9,39 čime je stekla stručni naziv diplomirani ekonomista. Tokom studija učestvovala je u raznim projektima, organizacijama okruglih stolova, seminara, konferencija, pripremama i održavanjima promocija i prezentacija. Doktorsku disertaciju pod nazivom, „Spoljna trgovina u funkciji stabilizacije privrede Meksika“, odbranila je na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Nišu 2016. godine pred komisijom: prof. dr Miloš Todorović – mentor, prof. dr Predrag Bjelić – predsednik komisije i prof. dr Ivan Marković – član, čime je stekla akademski naziv doktor ekonomskih nauka. Radno angažovanje kao koordinator za javnu diplomatiju i odnose s javnošću na Akademiji za diplomatiju i bezbednost u Beogradu započinje 2006. godine. Od 2008. do 2010. godine radila je kao rukovodilac uvoza u kompaniji LB Merchants LLC, predstavništvo u Beogradu, u kojoj je imala prilike da redovno primenjuje analitička znanja iz spoljnotrgovinskog poslovanja, finansija i bankarstva. Na Visokoj ekonomskoj školi strukovnih studija Peć u Leposaviću radni odnos zasniva 2013. godine kao nastavnik – predavač za predmet Finansijski menadžment na osnovnim studijama, a od 2016. godine izabrana je u zvanje profesora strukovnih studija. Tečno govori, čita i piše engleski i grčki jezik, odlično poznaje rad na računaru (MS Office), poseduje vozačku dozvolu B kategorije. Udata je i majka je dvoje dece.

 

Dr OLGICA MILJKOVIĆ, rođena je 1972. godine u Novoj Varoši. Nakon studija geografije na Odseku za geografiju i prostorno planiranje Prirodno-matematičkog fakulteta u Beogradu završava i poslediplomske studije iz oblasti Turističke geografije 1999. godine. Na Geografskom fakultetu, Univerziteta u Beogradu, 12.01.2012.god. odbranila je doktorsku disertaciju. Objavila je preko trideset naučnih i stručnih radova u srpskim i međunarodnim periodičnim publikacijama, zbornicima, naučnim monografijama i dr. Učestvovala je na više naučnih i stručnih skupova u zemlji i inostranstvu. Održala je više gostujućih predavanja za studente Beogradskog univerziteta. Od 1991. godine je član Srpskog geografskog društva i predsednik UO Udruženja turizmologa Srbije od 2013. godine. Učestvovala je u osnivanju Turističke organizacije regije Zapadna Srbija (2006.) i bila član UO do 2014.god. Od 2018. godine član je radne grupe u procesu osnivanja turističkih regija Kopaonik i Jugoistočna Srbija. Od 2002. godine radi u Turističkoj organizaciji Srbije, kao menadžer za tržište Srbije i koordinator sa turističkim organizacijama regija, gradova i opština u Srbiji na poslovima razvoja turističkih proizvoda i promocije Srbije kao turističke destinacije. Član je Radne grupe za pripremu i implementaciju projekta digitalizacije turističke ponude Srbije, Radne grupe za pružanje podrške u postupku proglašenja turističkog prostora Vranjska Banja, Jošanička Banja, Vrdnik, Petrovaradin i Vinča, Radne grupe za vrednovanje radnih mesta u oblasti turizma iz kataloga radnih mesta u javnim službama i član Radne grupe za davanje saglasnosti na donošenje godišnjeg programa rada i plana promotivnih aktivnosti autonomne pokrajine i jedinica lokalne samouprave. Zatim član Komisije u postupku izrade Strategijskog marketing plana turizma Republike Srbije 2019-2024, kao i član Međuresorne radne grupe za uređenje i razvoj Ovčarsko-kablarske klisure.

Aleksandar Seničić rođen je u Beogradu 11.09.1963. godine. Po završetku studija Visoke hotelijerske škole, započeo rad u turizmu kao vodič za englesko govorno područje za veći broj turističkih agencija. Od 1986 do 1988 godine obavljao poslove turističkog predstavnika i supervizora za JUGOTURS LONDON Crnoj Gori i Hrvatskoj. Od 1990 godine u Nis Jugopetrolu započeo stalni radni odnos u RJ JUGOPETROL TURIZAM, gde je obavljao poslove referenta, komercijaliste i šefa agencije, a od 1998 godine obavlja posao komercijalnog direktora JUGOPETROL TURIZAM . Od 2000. godine na poziciji zamenika generalnog direktora za turoperaterstvo i prodaju. Nakon 2002 godine nastavlja svoje poslovno angažovanje u domenu konsaltinga u turizmu i PR aktivnostima. Od 2005. godine vraća se radu u turističkim agencijama, prvo kao direktor agencija ODEON travel&service, zatim TRAVEL HOUSE, GROSSI travel, a od 2010 godine radi kao savetnik direktora Srbijašuma za razvoj turizma. U periodu od 2003 -2010 godine učestvovao je u radu projekata za razvoj turizma i podzakonskih akata iz oblasti turizma. Na predlog kolega iz turističkih agencija, 2012. godine izabran je na funkciju direktora Nacionalne asocijacije turističkih agencija Srbije- YUTA, koju obavlja i danas. Oženjen, otac dve ćerke.

 

 

Ignjat Rakitić rođen je 11. 07. 1979. godine u Kraljevu. Osnovnu i tri razreda srednje škole završio je u rodnom gradu. Četvrti razred gimnazije pohađao je u SAD. Po povratku u Srbiju upisuje Fakultet za menadžment „Janićije i Danica Karić“ u Beogradu. Početkom bombardovanja Srbije u martu 1999. godine, prekinuo je školovanje i vratio se u Rašku kako bi pomogao porodici u vođenju firme. Zajedno sa roditeljima i sestrom radio je u porodičnoj kompaniji koja se uspešno bavila trgovinom, marketingom i ugostiteljstvom i koja je zapošljavala više desetina radnika. Studije je nastavio na Beogradskoj poslovnoj školi gde je apsolvent. Privatnim poslom bavio se do juna 2012.godine, kada je imenovan na funkciju zamenika predsednika opštine Raška. Na funkciju predsednika opštine Raška prvi put je imenovan 10. 06. 2014. godine. U drugom mandatu funkciju predsednika opštine obavljao je od 1. 06. 2016. godine. Treći mandat na mestu predsednika opštine započeo je 18. 08. 2020. godine. Otac je troje dece. U slobodno vreme bavi se sportom, vozi motor i član je lokalnog kluba „Jazavci“.

Goran Kovačević je dobro poznato lice srpske ugostiteljske scene. Pre nego što se pridružio Viceroy Kopaonik timu svoje bogato profesionalno iskustvo, sticao je u vodećim ugostiteljskim kompanijama širom Beograda, uključujući četiri godine provedene u hotelu Square Nine na poziciji izvršnog kuvara, i pet godina na mestu generalnog direktora. Međunarodnu karijeru uspešno je razvijao tokom svog boravka u Londonu, radeći u hotelima Westbury London i Claridges London, a svoju strast prema istančanim i inovativnim jelima Goran je pokazao uslužujući slavne goste, poput Leonarda Di Kaprija, Nikol Kidman, Madone, Anđeline Džoli, pa čak i jednom prilikom Kraljicu Elizabetu - na proslavi povodom 50 godina njenog krunisanja. Goran je masterirao na London School of Commerce, University of Cardiff, i iza sebe ima izuzetan spisak kulinarskih dostignuća - od vremena provedenog u prestižnom hotelu Claridge’s sa 5 zvezdica u Londonu, do primanja priznanja za najboljeg mladog kuvara u Velikoj Britaniji od strane Akademije kulinarskih umetnosti.

Radoš Đorđević je od 2019. generalni direktor MK Mountain Resort i Grand Hotel & Spa koji posluju pod okriljem kompanije MK Group - jednog od najuspešnijih poslovnih sistema u Srbiji. Svoje dugogodišnje iskustvo i profesionalni razvoj gradio je u zemlji i inostranstvu radeći u prestižnim hotelima na različitim destinacijama. U MK Resortu i hotelu Grand zadužen je za strateško i operativno poslovanje hotela, razvoj novih proizvoda i tržišta, unapređenje svih segmenata poslovanja uz očuvanje liderske pozicije i dalji razvoj brenda i portfolija kompanije. Radoš je veliki poznavalac operativnog i strateškog funkcionisanja svih hotelskih odeljenja, sa veoma izraženim fokusom na segment hrane i pića, u okviru kojeg je stekao bogato pređašnje iskustvo. Zahvaljujući svom znanju, inovativnom pristupu i aktivnom doprinosu, za vreme njegovog upravljanja obezbeđen je ulazak hotela Square Nine u prvih 50 LHW hotela (The Leading Hotels of the World) u celom svetu, na nauticajnjijoj platformi za rangiranje hotelske usluge Medallia. Inspiraciju pronalazi u praćenju i primeni svetskih trendova kada je reč o hotelskom biznisu, ali i uvođenju inovacija koje će omogućiti najbolju uslugu i najkvalitetniji servis za goste hotela.