Biographies

Nataša Pavlović rođena je 27.08.1978. godine u Zrenjaninu. Diplomirala je na Prirodno- matematičkom fakultetu, smer diplomirani geograf – turizmolog, 2002. godine odbranivši temu pod nazivom„Mogućnost turističkog aktiviranja bečejskih salaša“. Nakon završenih osnovnih studija upisuje se na poslediplomske studije na Ekonomskom fakultetu u Subotici, smer menadžment u uslužnom biznisu. Magistarsku tezu pod nazivom „Menadžment maloprodajnog paketa ponude u funkciji razvoja turizma“ odbranila je 2010. godine i stekla zvanje magistra ekonomskih nauka. Disertaciju pod naslovom „Primena koncepta marketinga totalnog odnosa u poslovanju malih i srednjih turističkih preduzeća u Vojvodini“, koju je odbranila 2015. godine. Od oktobra 2003. godine zaposlena je u Turističkoj organizaciji Vojvodine , a imenovana za direktora ove institucije je tokom 2016. godine. Osim poslova marketinga aktivno je učestvovala u izradi i realizaciji domaćih i međunarodnih projekata iz oblasti turizma, ekonomije i osoba sa invaliditetom i dece ometene u razvoju. Tokom svog rada i studija stručno se usavršavala i stekla više sertifikata. Kao autor i koautor objavila je preko 20 radova u nacionalim i međunarodnim časopisima i konferencijama, vezanih za oblast turizma i ekonomije. Govori engleski i italijanski jezik. Majka je jedne ćerke.

Zoran Arsenović je rođen 19.02.1982. godine u Bijeljini, primarno obrazovan za oblasti Trgovine i Turizma na Ekonom- skom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Zaposlen u najvećoj turističkoj kompaniji na Balkanu “Kon Tiki Travel“ u kojoj se u poslednje 4 godine nalazi na mestu komercijalnog direktora. Od maja 2012. godine je predsednik Upravnog odbora Nacionalne Turističke asocijacije “YUTA” i član je većeg broja komisija i radnih tela za unapredjenje i razvoj Turizma kao delatnosti. Početkom 2013. godine postaje član borda direktora u “ECTTA“- The European Travel Agents and Tour Operators Associations sa sedistem u Brisleu. Jedan od osnivaca i aktivni clan Ekonomsko poslovnog foruma “Evropskog pokreta u Srbiji“ U prošlosti bio angažovan kao saradnik na projektima i Master planovima Ministarstva Trgovine, Turizma i Usluga. Član je Srpskog udruzenja za Marketing “SeMA” Tokom studija boravio 8 meseci u S.A.D. na programu razmene studenata, bio predsednik Studentske Unije i 2 godine student prodekan Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Beogradu.

Sanjin Đukić Član EXIT-ove organizacije od 2007. godine kada započinje kao voidtelj hrvatskog promo tima. Od 2017. direktor je Exitovog Sea Star festivala u Umagu, a od 2020. član Upravnog odbora i direktor PR-a Exita. U glazbenom poslu je od 1996. kad je počeo raditi kao marketing manager u Dallas Recordsu gdje je, uz kraću pauzu, ostao do 2010. godine. Od 2012. je voditelj marketinga i promocije Los Angeles Agencije, a od 2013. i voditelja PR-a zagrebačke dvorane Tvornica kulture. Kao promoter dosad je realizirao više od 650 koncerata i festivala. Osnivač je Pozitivnog koncerta i suradnik brojnih drugih festivala, klubova, regionalnih i internacionalnih izvođača Živi u Zagrebu s kćeri, ženom i dva psa.

Georgi Genov je profesor na Visokoj turističkoj školi u Beogradu i direktor Poslovnog udruženja hotelijera i restoratera Srbije - HORES (od 2013). Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Beogradu, gde je 2001. godine odbranio magistarsku tezu, a doktorsku disetaciju je odbranio 2010. na Ekonomskom fakultetu u Banja Luci. Georgi je započeo svoju karijeru 1982. zauzimajući razne pozicije u turističkoj i ugostiteljskoj industriji i u nekoliko kompanija: bio je generalni sekretar Ferijalnog udruženja Srbije (udruženja hostela), generalni direktor turističkog preduzeća “Junior”, asistent generalnog direktora za ekonomske i marketing poslove na Institutu za javno zdravlje Srbije ”Milan Jovanovic Batut”, kao i asistent direktora TV stanice Studio B. Bio je na menadžerskim pozicijama u više nevladinih organizacija u Srbiji: predsednik Ferijalnog udruženja Srbije i Saveta mladih Srbije, član predsedništva Turističke organizacije Srbije, Udruženja ugostiteljskih preduzeća Srbije ”UGOPROGRES”, Turističke organizacije Beograda, Jugoslovenske organizacije turističkih agencija – YUTA i Poslovnog udruženja hotelijera i restoratera Srbije – HORES. Takođe je bio član Nacionalnog turističkog saveta Republike Srbije 2014. godine. Objavio je pet knjiga iz oblasti turističke i hotelske industrije, nekoliko turističkih vodiča i priručnika iz oblasti turizma, kao i brojne članke u stručnim časopisima. Autor je nekoliko studija izvodljivosti u Srbiji.

Borislav Despotović, rođen 5. decembra 1980. u Kikindi Novinar i urednik Vojvođanskog dnevnika u Informativnom programu Radio-televizije Vojvodine. Saradnik i voditelj TV emisije Biznis monitor koja se bavi istražvanjem poslovanja preduzetnika, mikro, malih i srednjih preduzeća. U svojoj novinarskoj karijeri, a naročito u poslednjih pet godina, realizovao više stotina tematskih rubrika i intervjua o ekonomiji i privredi, sa najistaknutijim sagovornicima iz Vlade Srbije, Vlade AP Vojvodine, brojnih državnih institucija, privrednih asocijacija, sa predstavnicima bankarskog i akademskog sektora, kao i nevladinih organizacija. Dobitnik specijalnog priznanja Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj (NALED) za doprinos kvalitetnom izveštavanju o ekonomskim reformama za 2016. godinu.

 

Nenad Ivanišević, pokrajinski sekretar za privredu i turizam PODACI O OBRAZOVANJU 28. marta 2016. godine izabran u zvanje docenta za užu naučnu oblast Ekonomija i finansije Završene doktorske studije, čime je stečeno zvanje Doktora ekonomskih nauka Završene postdiplomske studije: čime je stečen akademski stepen Magistar nauka međunarodne ekonomije, oblast: Ekonomska diplomatija Licencirani stručni radnik iz oblasti socijalne zaštite Pravni fakultet Viša upravna škola Srednja mašinska škola 3. PODACI O RADNIM I DRUŠTVENIM AKTIVNOSTIMA - Od 04.08.2017. godine državni sekretar u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture - Od 2016. godine predavač na Fakultetu za hotelijerstvo i turizam u Vrnjačkoj Banji, Univerziteta u Kragujevcu - Od 01.07.2014. godine državni sekretar za međunarodnu saradnju, evropske integracije i projekte u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Republike Srbije - Od 22.01.2013. godine direktor Gerontološkog centra u Subotici - Od 10.10.2012. godine v.d. direktor Gerontološkog centra u Subotici - Od 16.11.2011. godine zamenik direktora i koordinator stručnog rada Gerontološkog centra u Subotici - Od 2001. godine direktor Gerontološkog centra u Subotici - Od 1999. godine honorarni profesor na predmetu Ustav i prava građana u Gimnaziji "Svetozar Marković" u Subotici. - Od 1996. godine raspoređen na radno mesto referenta za kadrove u službi Opštih i pravnih poslova, a od 1998. godine na radno mesto dipl. pravnik namenskog stanovanja u službi Namensko stanovanje - Od 1995. godine. zaposlen u Gerontološkom centru u Subotici.

Hana Klain, diplomirala je na Filozofskom fakultetu i završila Londonsku školu za odnose s javnošću koju je kasnije i vodila te predavala u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini. Danas radi kao samostalni konzultant na području komunikacija, prevela je 3 knjige s područja komuniciranja, a posjeduje bogato dvadesetogodišnje iskustvo u radu na domaćim i stranim komunikacijskim projektima u segmentima event managementa, internog komuniciranja i odnosa s medijima te integriranih marketinških komunikacija. Surađuje s nekim lifestyle portalima, održava individualne komunikacijske treninge te je članica Hrvatske udruge za odnose s javnošću.

Veroljub Radojković, rođen je 24.01.1966. u Nišu. Aktivan član Mladih Istraživača Srbije od 1985 -1989. godine, gde je iz starta bio zadužen za promociju ove specifične omladinske organizacije i “namirisao” mikrofon kao svoju buduću profesiju, popularišući njihove naučno – istraživačke projekte… Organizator i promoter više stručnih seminara i Omladinskih Istraživačkih Akcija na prostorima SFRJ u pomenutom periodu. Svi su završili uspešno, a najviše u domenu kulturno – zabavnih aktivnosti… Već više od 30.godina je zapažena njegova novinarsko – voditeljska karijera, uglavnom vezana za urbanu muzičku priču, počev od 1984… Bio je član redakcija omladinskih časopisa GRAFIT i PRESSING, saradnik na I i II programu RADIO NIŠA, deo vodeće ekipe na BELLE AMIE RADIJU (I program !), te na RADIO PETICI, na poslovima spiker / voditelj, ali pre svega kao priznati autor nekoliko vrlo slušanih emisija iz oblasti rock, jazz and blues muzike ( DETONATOR, MUZIČKA GALERIJA, ROCK NJUŠKALO, DRUGOM STRANOM, MENTALNA HIGIJENA, BLUE ZOMBIE, PETA STRANA DEPONIJE… ). Takodje je imao zapažene autorske emisije na još nekoliko niških radio stanica: CITY RADIO, BLUE FM RADIO, itd. Iz par navrata radio na televiziji kao muzički urednik i autor specijalizovanih muzičkih emisija, ali mu je radio ostao omiljeni medij… By the way, autor je preko 800 radijskih džinglova i reklama, kao i više od 200 tv reklamnih spotova, što namenski za koncerte / festivale, što u komercijalne svrhe…

Irina Tomić je kao direktor prodaje i marketinga Blue Kotor Bay Premium Spa Resorta zadužena za brending strategiju, standardizaciju procesa i implementiranje operativnih procedura, pozicioniranje hotela, kao I sve prodajne i marketinške aktivnosti i odnose sa javnošću. Na prethodnoj poziciji, kao generalni direktor je postavila na noge novi Hotel Budva u Crnoj Gori, a jedan od uspešnijih projekata je bio i Adriatic Tourist Resorts, sa 3 hotela u Hrvatskoj, koji je vodila sa pozicije Izvršnog direktora kompanije. Član je različitih asocijacija za promociju turizma u Crnoj Gori i u Hrvatskoj. Učestvovala je na brojnim važnim konferencijama u Hrvatskoj, Crnog Gori, Srbiji i Sloveniji kao panelista i predavač, a aktivno učestvuje u turizmu na velikim svetskim sajmovima i berzama, gde je ambasador čitavog regiona kroz promociju destinacija, izvrsnosti i prijateljstva u turizmu. Pre izvesnog vremena osnovala je kompaniju za upravljanje, savetovanje i poslovne usluge u području turizma i ugostiteljstva, TRUE Tourism, kroz koju je do sada realizovala brojne projekte na području Hrvatske i Crne Gore.

Hami Aksoj (r. 1. aprila 1969, Ankara ) turski ambasador. Diplomirao je na Univerzitetu u Ankari, Fakultet političkih nauka, odsek za međunarodne odnose 1991. godine. Magistrirao je na Univerzitetu Kent 1994. godine i obrazovanje u programu inostranih usluga Univerziteta Okford . Radio je kao istraživač-saradnik na Univerzitetu u Ankari između 1992-1998 . U Ministarstvo spoljnih poslova ušao je 1998. godine i obavljao je razne dužnosti. Tokom svog premijera i predsedništva, Recep Taiiip Erdogan bio je šef odeljenja glavnog savetnika za spoljne poslove između 2012-2015. Bio je generalni konzul Milana u 2015-2018. Godini Između 2018-2021, bio je zamenik generalnog direktora za informacije u Ministarstvu spoljnih poslova i portparol Ministarstva . Od 1. aprila 2021. ambasador je Turske u Beogradu .

Aleksandar Seničić, Rođen u Beogradu 11.09.1963. godine. Po završetku studija Visoke hotelijerske škole, započeo rad u turizmu kao vodič za englesko govorno područje za veći broj turističkih agencija. Od 1986 do 1988 godine obavljao poslove turističkog predstavnika i supervizora za JUGOTURS LONDON Crnoj Gori i Hrvatskoj. Od 1990 godine u Nis Jugopetrolu započeo stalni radni odnos u RJ JUGOPETROL TURIZAM, gde je obavljao poslove referenta, komercijaliste i šefa agencije, a od 1998 godine obavlja posao komercijalnog direktora JUGOPETROL TURIZAM . Od 2000. godine na poziciji zamenika generalnog direktora za turoperaterstvo i prodaju. Nakon 2002 godine nastavlja svoje poslovno angažovanje u domenu konsaltinga u turizmu i PR aktivnostima. Od 2005. godine vraća se radu u turističkim agencijama, prvo kao direktor agencija ODEON travel&service, zatim TRAVEL HOUSE, GROSSI travel, a od 2010 godine radi kao savetnik direktora Srbijašuma za razvoj turizma. U periodu od 2003 -2010 godine učestvovao je u radu projekata za razvoj turizma i podzakonskih akata iz oblasti turizma. Na predlog kolega iz turističkih agencija, 2012. godine izabran je na funkciju direktora Nacionalne asocijacije turističkih agencija Srbije- YUTA, koju obavlja i danas. Oženjen, otac dve ćerke.

Vanja Kovačev je freelance PR, Communications & Event Management Senior Expert. U komunikacijama je više od 20 godina. Ima bogato i raznovrsno iskustvo, kako u biznis - tako i u NVO i javnom sektoru. Od gimnazijskih dana je sticala iskustvo na poslovima radijskog i tv voditelja/novinara na TV Sarajevo, sarajevskom Omladinskom radiju, u dopisništvu RTS-a u Vršcu, lokalnim radio i tv stanicama kao i beogradskom Interspeed radiju. Kao važne delove karijere ističe zahtevan posao PR menadžera u gimnaziji Milutin Milanković, zatim u UŠĆE šoping centru, kao i višegodišnji rad u ambasadama Švedske i Norveške. Kao event i PR konsultant sarađivala je i na brojnim projektima ambasada Kanade, Nemačke, Grčke, Turske, Slovenije, Izraela, Belgije, Indije itd. te stranih i domaćih privrednih komora, turističkih organizacija i expat udruženja u Beogradu. Konsultant je za PR i komunikacije beogradskog izdanja prestižnog magazina na engleskom Diplomacy&Commerce, PR menadžer Asocijacije za ekonomsko osnaživanje žena AFA all for all, Dečje filharmonije i Međunarodnog edukativnog programa za razvoj intelektualnih i životnih veština BrainObrain. Osim poslova iz domena PR & Communications, u saradnji sa Color Media Communications, organizuje manifestacije koje promovišu kulturu, privrednu saradnju i turizam stranih zemalja u Srbiji. Tokom 2020. je u saradnji sa istom kućom u ulozi konferansjea i moderatora panel diskusija učestvovala u realizaciji preko 20 uspešnih on line konferencija koje obrađuju važne društvene teme. Rođena je 10.01.1974. u Sarajevu u kome je završila osnovu i srednju školu, Filološki fakultet u Beogradu a specijalizaciju za prevodioce u Upsali u Švedskoj. Govori četiri strana jezika. Voli horsko pevanje, biciklizam, jedrenje, planinarenje i skijanje. Posvećena je ekologiji, društvenoj odgovornosti i humanitarnom radu. Mama je jednog studenta. Lični moto: "Budi promena koju želiš da vidiš u svetu!" Mahatma Gandi.

Danilo Kalezić marketinški je stručnjak sa širokim znanjem iz međunarodnog PR-a i marketinga, i sa 14 godina profesionalnog iskustva u industriji superjahti i nekretnina. Nakon magistrature iz oblasti Odnosa s javnošću, 2007. godine, pridružio se PR kancelariji Glavnog grada Podgorica, gdje je pet godina upravljao odnosima s javnošću Kancelarije gradonačelnika. 2012. godine seli se u Porto Montenegro, superjaht marinu i nautičko naselje u Tivtu, gdje vodi marketing tim od 11 ljudi. Prelazak u internacionalni privatni sektor smatra prilikom za učenje, jer upravlja marketingom i odnosima s javnošću internacionalne marine od 450 vezova i rezidencijalnog razvoja 350 rezidencija, kao i društveno odgovornom strategijom jedne od najznačajnijih nautičko rezidencijalnih komapnija na Istočnom Mediteranu. Dobitnih niza međunarodnih nagrada i priznanja, poput „40 ispod 40godina“ biznis lidera Jugoistočne Evrope, dodjeljene u Amsterdamu 2019.godine.