Home Festivali U slavu Vaskrsa, proleća i buđenja prirode: Održan “Vaskršnji festival kod Hrama”

U slavu Vaskrsa, proleća i buđenja prirode: Održan “Vaskršnji festival kod Hrama”

206
0

Na platou ispred Hrama Svetog Save družili smo se svakog dana od 9. do 22. aprila u okviru “Vaskršnjeg festivala kod Hrama”, u organizaciji kompanija „Color Media Communications“, „Ninamedia“ i HBO Color Media Events a u saradnji sa Hramom Svetog Save.

Tokom dve nedelje festivala, slavili smo najradosniji hrišćanski praznik Vaskrs, dolazak proleća i buđenje prirode.

Kroz cvetne instalacije, zid od prirodnog cveća, motive leptira, ukrašenih jaja, vaskršnjih zeka i prirode, bio je priređen bogat svakodnevni program u vidu radionica, nastupa dečijih horova i bendova.

U Kripti Hrama održan je 10. Vaskršnji koncert horova, a na platou ispred Hrama nastupili su Svetosavsko zvonce, Filip Žmaher, Etno grupa “Ogrlica od bisera”, Beli anđeo i Renesans, ansambl ,,Talija”, KUD Jovan Vladimir iz Bara, Dečiji hor “Horislavci”, Balkan Culture Heritage, Dečiji hor Srpskog pjevačkog društva „Jedinstvo“ iz Kotora, Mešoviti hor Filološko umetničkog fakulteta Univerziteta u Kragujevcu i mnogi drugi.

Najmlađi su uživali u radionicama koje su organizovali Festival nauke, Baš dobra priča, Kreativni Rajić, Kefalište, Malac genijalac, Mali radoznalac i drugi. Odigrane su i pozorišne predstave ,,Priča o prijateljstvu”, “Čudesna šuma”, ,,Jazavac pred sudom,, i ,,Narodni poslanik”.

Mališani su imali svoj kutak ispred zida od prirodnog cveća na kojem je na 30 jezika bilo ispisano “Hristos Vaskrse”. Na platou ispred Hrama bio je postavljen retro karusel kom su se najviše radovali najmlađi.

U autentičnim drvenim kućicama prodavali su se suveniri, rukotvorine, slatkiši, kolačići…

“Vaskršnji festival kod Hrama” održan je uz pokroviteljstvo Njegove Svetosti Patrijarha srpskog G. Irineja i predsednika Republike Srbije.

Prijatelji festivala su: Uprava za saradnju sa crkvama i verskim zajednicama pri Ministarstvu pravde, Raiffeisen banka, Opština Vračar, Narodna biblioteka Srbije, DexyCo, Neretva Komerc.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here