Biografije učesnika

Igor Mirović je rođen je 1968. godine u Kruševcu. Osnovnu školu „Miloš Crnjanski“, Srednju medicinsku školu „7. april“ i Ekonomski fakultet završio je u Novom Sadu. Diplomirao je 1995. godine, na smeru „Međunarodni ekonomski odnosi“. Član je Predsedništva Srpske napredne stranke, od osnivanja 2008. godine. Bio je potpredsednik Srpske napredne stranke u periodu 2012 – 2016. godine. Skupština Grada Novog Sada - potpredsednik Skupštine Grada Novog Sada 1992-1994. godine - glavni stručnjak za finansije Grada Novog Sada 2004. godine - odbornik Skupštine Grada Novog Sada 2012. godine Skupština AP Vojvodine - potpredsednik Skupštine AP Vojvodine 2008 – 2012. godine - pokrajinski poslanik 1996 – 2000. godine - pokrajinski poslanik 2004-2008. godine - pokrajinski poslanik 2012-2013. godine Narodna skupština Republike Srbije - narodni poslanik 1992 -1996; 1996 -1998; 2003 -2007. godine Savezna skupština - poslanik u Saveznoj skupštini SR Jugoslavije 2000 – 2003. godine Vlada Republike Srbije - zamenik ministra finansija 1998 -2000. godine - ministar za regionalni razvoj i lokalnu samoupravu 2013 -2014. godine - vršilac dužnosti ministra privrede 2014. godine Privreda - predsednik uprave Fabrike cementa „Novi Popovac“ u Paraćinu 1998 – 2001. godine - direktor JP „Zavod za izgradnju Grada Novog Sada“ 2004 -2008. godine Sport - predsednik odbojkaškog kluba „Vojvodina“ 2004 – 2008. godine - član Upravnog odbora Džudo saveza Vojvodine 2002 -2006. godine Objavio je dve knjige poezije: "Nebo nad Vizantijom" (1994) i "Kremen plamen" (2003). Oženjen je i ima dva sina.

Roman Weixler je diplomirao na međunarodnim odnosima na Univerzitetu u Ljubljani, a magistrirao na evropskim studijama na Jagelonskom univerzitetu u Krakovu. Svoju diplomatsku karijeru gradi od 2004. godine. Pre dolaska u Ambasadu Slovenije u Beogradu je, između ostalog, vršio funkciju ekonomskog savetnika u Češkoj i Slovačkoj, kao i kulturnog atašea u slovenačkoj ambasadi u Hrvatskoj. Govori nekoliko evropskih jezika, oženjen, otac četvoro dece.

Aleksandar Simurdić (1991) has 8 years of working experience in civil society sector, working with media, adults, youth and other target groups in the fields of Euro-Atlantic Integration, HR management, education, regional cooperation, agriculture and rural development and project cycle management. Simurdić is since 2013 the Secretary General of the European Movement in Serbia, Novi Sad office (EMINS). During his three-year term, a number of projects were successfully implemented. He is in charge of the program of the Regional Youth Leadership Forum, which is co-organised by the European Movement in Serbia - Novi Sad office, the European Fund for the Balkans and the Belgrade Fund for Political Excellence. Simurdić is Member of the Serbian Civil Society in the framework of the ‘Berlin Process’, where EMINS was taking an active part to assist decision makers in their efforts to normalize and enhance regional cooperation, as well as to raise awareness about this process. Since 2015 Simurdić is Member of the Executive Board of the European Movement in Serbia and Team Europe expert for the European Youth Policy at The Delegation of the EU to the Republic of Serbia.

Ivan Đoković je rođen 1981. godine u Beogradu. Maturirao je u XIV Beogradskoj gimnaziji. Fakultetsku diplomu stiče na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu, na smeru za međunarodno pravo i međunarodne odnose. U toku 2005. godine, obavlja funkciju asistenta Generalnog sekretara Komore italijansko, srpsko, crnogorskih privrednika. Od 2006. do 2008. godine, pripravnik je u Prvom opštinskom sudu u Beogradu. Od 2009. do 2010. godine, advokatski je pripravnik u Advokatskoj kancelariji advokata Predraga M. Kilibarde u Beogradu. Nakon položenog Pravosudnog ispita, obavljao je funkciju sekretara banke ,,UNIVERZAL BANKA AD” iz Beograda, u periodu od 2010. do 2013. godine. Bio je zaposlen kao specijalista za pravne poslove u kompaniji ,,South Stream d.o.o.” iz Novog Sada, od 2013. do 2016. godine. Godine 2016. dolazi na čelo Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam, ujedno i kao potpredsednik Pokrajinske vlade. Član je Nadzornog odbora Fonda za kapitalna ulaganja AP Vojvodine, a bio je i član Saveta Pravnog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu. Na Vojnoj Akademiji u Beogradu, u Školi za rezervne oficire, stekao je čin potporučnika Vojske Srbije u rezervi - rod Pešadija. Sekretar je Izvršnog odbora Pokrajinskog odbora Socijalističke partije Srbije u Vojvodini. Predsedavajući je Pokrajinskog socijalno-ekonomskog saveta.

Ana Vila rođena je 09.04.1981.godine u Šapcu gde je završila srednju medicinsku školu, smer medicinska sestra-tehničar. Godine 2000. upisala Defektološki fakultet, Univerzitet u Beogradu, odsek logopedije, gde je 2005. godine diplomirala i stekla zvanje dipl. defektolog- logoped. Svoj radni vek započela je u „Domu za decu i omladinu ometenu u razvoju“, u Veterniku 2006. godine gde danas radi kao direktor ustanove. Poslediplomske studije na Medicinskom fakultetu upisala 2007. godine, odsek neurofiziologija, smer specijalne rehabilitacije i edukacije koje je odbranila na temu: „Neuropsihološko ispitivanje dece sa govorno-jezičkim poremećajima i njihove neurofiziološke manifestacije“. Stekla zvanje master defektologije. Doktorant Medicinskog fakulteta, Univerzitet Novi Sad, odsek javno zdravlje. Direktorka Doma „Veternik“ Predsednica Udruženja poslodavaca ustanova socijalne zaštite Vojvodine Član gradske komisije za dodelu projekata grada Novog Sada Član Radne grupe za izradu Pravilnika o standardima za socio zdravstvene ustanove, pri Ministarstvu za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja Član udruženja Defektologa Vojvodine, Član Udruženja logopeda Srbije, Član komore Socijalne zaštite, Delegat skupštine Udruženja radnika u socijalnoj zaštiti

Mirko Jankelić je završio Specijalistički program inovacije znanja-program stalnog usavršavanja iz Rehabilitacije i odbranio završni rad „Rehabilitacija i socijalna integracija osoba sa psihičko psihijatrijskim poremećajima“na Fakultetu političkih nauka,Beograd. Od decembra 2016. godine do sada direktor je Dečijeg sela "Dr Milorad Pavlović" u Sremskoj Kamenici.

Damjan Miljanić , predsednik opštine Kula. Rođen 17.08. 1972. godine u Kuli. Diplomirani ekonomista. Završio Fakultet tehničkih nauka u Novom Sadu, smer telekomunikacije i računarstvo. Radno iskustvo : Direktor JKP Komunalac u Kuli. Direktor Agencije za razvoj opštine Kula Zamenik predsednika opštine Kula Danas predsednik opštine Kula.

Pavle Markov je rođen u Novom Sadu 1973. godine. Osnovno i srednje obrazovanje završio je u Kikindi. Dipolomirao na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu i ujedno završio Beogradsku otvorenu školu. Od 2000. godine se bavi advokaturom. Od 2004. godine do 2008. godine obavljao funkciju načelnika Gradske uprave grada Kikinde, a od 2012. godine je na funkciji narodnog poslanika Narodne Skupštine Republike Srbije. Kao član Sportskog društva Crvena Zvezda iz Beograda nastupao u reprezentativnom dresu Savezne Republike Jugoslavije u atletici i bobu dvosedu. Gradonačelnik je u drugom mandatu. Govori engleski jezik. Oženjen, otac sina Nikole.

Prof. dr Zoran Gojković rođen je 1972. godine u Loznici. Osnovnu školu, srednju medicinsku i medicinski fakultet završio je u Novom Sadu 1996. godine. Specijalizaciju iz ortopedske hirurgije i traumatologije započeo je na Klinici za ortopedsku hirurgiju i traumatologiju Kliničkog centra Vojvodine, a specijalistički ispit položio 2003. godine. Kao specijalista, načelnik je operativnog odeljenja Klinike za ortopedsku hirurgiju i traumatologiju KCV. U ortopediji se prvenstveno bavi artroplastičnim procedurama. Tokom karijere usavršavao se u Engleskoj, Austriji, Nemačkoj, Francuskoj i Turskoj. Učestvovao je u izradi više naučnih radova i projekata kao autor i koautor. Od 2001. godine zaposlen je na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu, prvo kao saradnik u nastavi, potom kao asistent, a danas je u zvanju profesora na predmetu Hirurgija. Doktorirao je na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu iz oblasti artroplastičnih procedura. Funkciju pokrajinskog sekretara za zdravstvo obavlja od 2016. godine Govori engleski jezik.

Vesna Farkaš rođena je u Somboru 1966. Svoja prva medijska iskustva sticala na legendarnom ''In radiju'' od 1997-2009.Na tom mediju radila mnoge autorske emisije,od kojih je njoj najdraža ''Kofein&Tein''. 2010 pocinje da radi na RTV Panoniji, gde je jedno vreme bila i zamenik gl. i odgovornog urednika. Za 7 godina provedenih na ovoj Tv stanici u atorskoj emisiji ''Ćaskanje'' ugostila je više od 400 veoma važnih i značajnih ''figura'' iz sveta umetnosti u njenom najširem obliku. Od 2017 ponovo se vraća svojoj ''prvoj ljubavi'', radiju i u nezavisnoj produkciji za Radio Novi Sad uređuje rubriku pod imenom ''Kultivator''.Pasionirana ljubiteljka pisane reči, umetnčke muzike i to starih majstora, ali joj ni elektronska muzika nije upošte mrska. Uvek se rado odaziva na sve manifestacije humanitarnog karaktera, nepopravljiva naivčina i neko ko zaista veruje u ljude.

Zvonka Cvejić udata Kovačević, studirala je filozofiju na francuskom jeziku za strance na L'Université de Grenoble, nakon studija vraća se u Srbiju i zapošljava u Turističkoj agenciji " Vojvodina turs " u kojoj je radila ceo svoj radni vek. Nakon penzionisanja i gubitka supruga, odlučuje da se vrati u rodni Begeč i zajedno sa bratom Aleksom na porodičnom imanju započinje porodični biznis u vidu " Cvejinog salaša ". Za eksterijer i nabavku zadužen je brat Aleksa, dok Zvonka vodi računa o enterijeru i kuhinji, koja ponekad ume da bude pravi izazov, u momentima kada se najavi veća grupa gostiju.

Ištvan Pastor rođen je 20. avgusta 1956. godine u Novom Kneževcu. Na Pravnom fakultetu u Novom Sadu diplomirao je 1981. godine. Radio je u Fabrici „Sigma” u Subotici i bio direktor Instituta za informatiku pri Ekonomskom fakultetu u Subotici. Od 1995. godine član je SVM-a, od 1997. godine – član predsedništva SVM-a zadužen za privredna pitanja, a od 2007. godine – predsednik SVM-a. Od 1996. do 2004. godine bio je pokrajinski poslanik, a od 1996. do 2000. godine – poslanik u saveznom parlamentu. Od 2000. do 2004. bio je potpredsednik Izvršnog veća AP Vojvodine i ujedno i pokrajinski sekretar za privatizaciju, preduzetništvo, mala i srednja preduzeća. Od 2004. do 2008. godine bio je pokrajinski sekretar za privatizaciju, preduzetništvo i mala i srednja preduzeća, a od 2008. godine – potpredsednik Vlade AP Vojvodine i pokrajinski sekretar za privredu. Od 2012. do 2016. godine bio je predsednik Skupštine AP Vojvodine. Pored mađarskog i srpskog jezika, govori i engleski jezik. Oženjen je, otac dvoje dece.

Dubravka Nègre je šefica Regionalnog predstavnistva Evrospke investicione banke (EIB) za Zapadni Balkan. EIB je banka Evrospke unije i najveća međunarodna finansijska institucija na Svetu, a u Srbiji je poznata po finansiranju infrastrukturnih projekata poput Koridora 10, obnove Kliničkih centara, naučno tehnolških parkova, i na stotine projekata na lokalu. Negre je zaposlena u EIB-u od 2005., rukovodila je projektima javnog privatnog partnerstva u V. Britaniji i Holandiji, kao i projektima na Balkanu uključujući Sloveniju i Hrvatsku, a na poziciji u Beogradu je od 2016. godine. U vreme imenovanja bila je jedina žena na čelu međunarodne finansijske institucije u Srbiji. Rođena Beogradjanka, diplomirala je ekonomiju u Beogradu, a magistrirala u Milanu i Los Andjelesu. Pre EIB-a radila u medijima, pokrivajući i rat u Afganistanu. Gostujuđi je predavač na UCL u Londonu, i na ekonomskim fakultetima u Beogradu i Podgorici. Ima 40.godina, udata je, majka četvoro dece.

Mr. Srdjan Majstorović is the Chairman of the Governing Board of the European Policy Centre – CEP, Belgrade based Think Tank organization. Since 2017 he is a member of the Balkans in Europe Policy Advisory Group (BiEPAG), a regional public advocacy group dedicated to promotion of accession of Western Balkans region to the EU. Since December 2018, Mr. Majstorovic is member of the Governing Board of the Open Society Foundation in Serbia. Mr. Majstorovic previously worked in the European Integration Office of the Government of Serbia since its founding in 2004 and performed the role of Deputy Director since 2017. He was a member of Negotiating Team for Accession of the Republic of Serbia to the European Union in charge of political criteria for the EU accession and chapters 23 - Judiciary and fundamental rights and 24 - Justice, freedom and security. Mr. Majstorovic graduated from the Faculty of Political Sciences of the University of Belgrade, Department of International Relations, and attained his MA degree at the University of Graz, Karl-Franzens Faculty of Law, Department of European Integration and Regionalism. He is one of the leading authorities in the field of European integration and regional cooperation issues in Serbia.

Ognjen Bjelić je pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu, rođen 10. marta 1979. godine u Subotici. Nakon završenog Ekonomskog fakulteta, odeljenje u Novom Sadu, karijeru je započeo na Novosadskom sajmu i posle 3 godine odlazi u preduzetničke vode. Poslednjih 12 godina radio je na projektima u sledećim oblastima: upravljanje lokalnim i regionalnim razvojem, strateško i operativno planiranje, pružanje tehničke i savetodavne pomoći u izradi programa razvoja kao i pripremi i implementaciji projekata finansiranih iz EU fondova. U periodu 2013-2014. godine u Ministarstvu regionalnog razvoja i lokalne samouprave bio je angažovan na poziciji specijalnog savetnika ministra. Zadužen je za uređenje i obezbeđenje ravnomernog regionalnog razvoja u skladu sa zakonom, statutom i u okviru spoljne politike Republike Srbije, rukovodi poslovima pokrajinske uprave koji se odnose na međuregionalnu saradnju i održavanje odnosa AP Vojvodine sa odgovarajućim teritorijalnim zajednicama drugih država, inicira i održava članstva u evropskim i svetskim udruženjima regiona i vrši koordinaciju aktivnosti svih pokrajinskih organa uprave u procesu programiranja instrumenata Evropske unije. U njegovoj nadležnosti je i stvaranje uslova za realizaciju projekata koji se finansiraju iz fondova Evropske unije, donacija i drugih oblika razvojne pomoći kao i učešće u pripremi i sprovođenju makroregionalnih strategija. Kapetan je Vojske Republike Srbije u rezervi. Govori engleski jezik i oženjen je.

Dr Vuk Radojević, pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo. Vuk Radojević je rođen 1978. godine. Osnovnu školu i gimnaziju završio je u Bečeju. Zvanje diplomiranog inžinjera poljoprivrede agroekonomskog smera stekao je na Poljoprivrednom fakultetu u Novom Sadu 2002. godine, na kome je i magistrirao 2007. godine, sa tezom „Izvozne mogućnosti agroindustrijskih proizvoda iz naše zemlje na tržište Evropske unije“, a 2018. godine doktorirao na Poljoprivrednom fakultetu u Novom Sadu , sa odbranom doktorske disertacije pod nazivom „Istraživanje tržišta organskih poljoprivredno-prehrambenih proizvoda u Republici Srbiji“. Član je više stručnih udruženja: Evropske asocijacije agrarnih ekonomista, Društva agrarnih ekonomista Srbije, član je Izvršnog odbora NALED-a od 2015. godine. Član je Glavnog odbora Srpske napredne stranke. Govori engleski jezik. Oženjen je i ima dvoje dece.

 

Nikola Žeželj, po obrazovanju diplomirani ekonomista, direktor je Razvojne agencije Vojvodine. Pre ove funkcije, obavljao je posao šefa Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj. Četiri godine obavljao je funkciju direktora Agencije za razvoj opštine Kula, radeći na promociji privrednih i investicionih potencijala opštine Kula, komunikaciji sa potencijalnim investitorima, izdradi strateških planova, unapređenju poljoprivrede, saradnji sa opštinskim institucijama, udruženjima i nevladinim organizacijama. Od 2010. do 2012. godine, bio je pomoćnik predsednika Opštine Kula za komunalnu oblast. Od 2007. do 2010. bio je direktor JKP "Radnik" Sivac. Služi se engleskim i ruskim jezikom.

Miloš Vučević, Gradonačelnik Novog Sada rođen je 1974. godine u Novom Sadu. Osnovnu školu je pohađao u Novom Sadu, završio je Gimnaziju „Jan Kolar“ u Bačkom Petrovcu, i 1999. godine diplomirao je na Pravnom fakultetu u Novom Sadu. Od 1999. godine bavio se advokaturom u porodičnoj advokatskoj kancelariji u Novom Sadu. Član je Srpske napredne stranke od osnivanja 2008. godine. Jedan je od osnivača Srpske napredne stranke u Novom Sadu. Dva puta je biran za predsednika Gradskog odbora Novi Sad, u aprilu 2011. godine i u aprilu 2015. godine. Na Skupštini stranke 28. maja 2016. godine, izabran je za potpredsednika Srpske napredne stranke. U dva mandata biran je za Gradonačelnika Novog Sada: od 2012. do 2016. godine, i drugi put na Skupštini grada Novog Sada, 1. jula 2016. godine. Bio je član Upravnog odbora Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj (NALED) od 2015. do 2016. godine. Dobitnik je brojnih nagrada i priznanja za društveno - politički rad. Priznanje „Kapetan Miša Anastasijević“, za lidera gradske uprave i promociju evropskih vrednosti života – 2014. godine. Priznanje „Bela golubica“, „Tesla Global foruma“ – 2016. godine. Nosilac je Ordena Svetog vladike Maksima Eparhije sremske, za izuzetan doprinos u razvoju duhovnog i crkvenog života, kao i gramate priznanja i zahvalnosti Eparhije bačke. Oženjen je, i ima dva sina.

Aleksandra Popović, tv reporterka i autorka emisija "Sučeljavanje" i "Grad i mi", na Radio televiziji Vojvodine. Godinama prati politička dešavanja u Vojvodini, izveštava sa najvažnijih događaja, istaražuje društveno/političke fenomene. U tv emisijama, koje kao autorka potpisuje, traži odgovore na sva pitanja od kojih zavisi normalnost našeg života.

SUZANA PAUNOVIĆ Rođena je 1969. godine u Užicu. Osnovne studije završila na Pravnom fakultetu u Beogradu. U oblasti socijalne zaštite radila je od 1995. do 2012. godine kada prelazi na mesto direktorke Vladine Kancelarije za ljudska i manjinska prava. Predvodi sve delegacije Srbije pred Savetom za ljudska prava i komitetima UN. U njenom mandatu ispunjene su sve obaveze Srbije pred UN, Savetom Evrope i drugim međunarodnim institucijama koje se bave ljudskim pravima. Bavi se pravima i podrškom najugroženijim građanima Srbije više od 25 godina. Osnivač manifestacija “Sajam socijalne zaštite” i „Složni mozaik Srbije“. Udruženje stručnih radnika socijalne zaštite Srbije 2012. godine dodelilo joj je prvu Republičku nagradu za doprinos socijalnoj zaštiti Srbije. Suzana Paunović je učestvovala, kao izlagač, na brojnim nacionalnim i međunarodnim skupovima, kao i u radu brojnih radnih grupa za izradu različitih propisa u oblasti socijalne zaštite, zaštite prava deteta i posebno osetljivih grupa. Predavač na brojnim seminarima stručnog usavršavanja zaposlenih u socijalnoj zaštiti.

Ljubica Petrović novinarka je „Dnevnika“ Novinarstvom se bavi 20 godina i za to vreme je radila u više redakcija, od „Dnevnika“ u kojem je počela, preko Radija 021, „Blica“ i „24 sata“, nakon čega se ponovo vratila u „Dnevnik“. Godinama se bavi isključivo pisanjem tekstova iz oblasti zdravstva, a uređuje i stranicu „Lekar“ u „Dnevniku“. Poslednje tri godine u saradnji sa Pokrajinskim sekretarijatom za zdravstvo realizuje i projekat „Vojvođansko zdravlje“, koji se objavljuje u „Dnevniku“.

Prof. dr Edita Stokić je autor i koautor 460 objavljenih naučnih radova. Sa radom “Vitamin D and dysfunctional Adipose Tissue in Obesity”, u 2017. godini nalazila se među 10 najcitiranijih autora u svetu. Bila je na stručnom usavršavanju u više evropskih endokrinoloških centara, nosilac je zvanja National Fellow od strane The Specialist Certification of Obesity Professional Education (SCOPE) pod pokroviteljstvom projekta International and European Associations for the Study of Obesity. Recenzirala je mnoge radove za više domaćih časopisa, a od inostranih recenzije je pisala za European Journal of Clinical Nutrition i BMC Public Health. Član je Ekspertske grupe za gojaznost Ministarstva zdravlja Republike Srbije i Stručne komisije za endokrinologiju Ministrastva zdravlja Republike Srbije, kao i potpredsednik Srpskog udruženja za izučavanje gojaznosti. Pored navedenog, dobitnik je i Nagrade za najboljeg profesora na Katedri za Internu medicinu u Novom Sadu Studentske unije Medicinskog fakulteta, i ponosni nosilac povelje Kluba najboljih profesora tri godine u kontinuitetu za 2015, 2016, i 2017 godinu. Dobitnik je i prestižnog priznanja Godišnja nagrada za naučno-istraživački rad DLV-SLD. Osim pomenutih, dobitnik je i posebnih zahvalnica za doprinos u organizaciji International Conference and Exhibition on Obesity and Weight Management, kao i za organizaciju i podršku International Conference on Obesity and Chronic Diseases u Sjedinjenim Američkim Državama. Učesnik i organizator je velikog broja projekata, samostalni je autor i urednik 3 monografije, autor je više poglavlja u 20 drugih knjiga, udžbenika i monografija, među kojima su i dve monografije međunarodnog značaja.

 

NJ.E. Tomaš Kuchta diplomirao je na Poljoprivrednom univerzitet u Brnu, na Fakultetu za poslovanje i ekonomiju. U toku studija imao je prilike da kroz razmenu studenta stekne radna iskustva u Sjedinjenim Američkim Državama kao i u Italiji, da bi se od 1994. godine pridružio Češkom Ministarstvu spoljnih poslova od kada kreće njegovo diplomatsko angažovanje kroz različite pozicije posebno u Rimu, Zagrebu i Briselu. Bio je zamenik ministra odbrane do 2018. godine kada je postao ambasador u Srbiji. Oženjen, govori češki, engleski, italijanski, hrvatski i srpski jezik.

Dr. Oana-Cristina POPA presented the accreditation letters to the President of the Republic of Serbia on September 8th, 2016. Prior to this position she was Ambassador of Romania to the Republic of Croatia (2005-2009). Her diplomatic career included deputy head of mission to the Embassy of Romania to Croatia (2003-2004), head of the North America division in the Romanian Ministry of Foreign Affairs and adviser to the Minister of Foreign Affairs on Euro-Atlantic affairs (2002-2003). Before joining the Romanian Foreign Service in 2002, Dr. Popa was Executive Director of the Fulbright Commission for educational exchanges between the United States of America and Romania (1998-2002). In addition to the diplomatic career, Dr. Popa has a rich activity in the academic and non-governmental fields. In the past 5 years she has been teaching course of International Affairs and European Integration at the “Babes-Bolyai” University of Cluj and the Western University of Timisoara. She is the recipient of two NATO fellowships (1997 and 2001) and was a post-doctoral fellow of the Romanian Academy in the field of European Social Sciences (2011-2012). She has published a significant number of research papers and articles, as well as delivered lectures at numerous conferences in Romania and abroad on the topic of Euro-Atlantic integration, regional cooperation in Southeast Europe and international security. Dr. Popa holds a Ph.D in History and International Relations (2001) and a BA in Psychology and Education (1994), both from the “Babes-Bolyai” University of Cluj, as well as an MA in International Peace Studies at the University of Notre Dame, US (1996). In 2007 she received a certificate in Executive Education from the Kennedy School of Government at Harvard University, US. She has been involved in a number of civil rights campaigns, most importantly the one dedicated to the fight against domestic violence, both in Romania and abroad. Dr. Popa is born in Cluj Napoca, Romania, is married and has a son.

Boško Vučurević, Predsednik Privredne komore Vojvodine. Diplomirani je ekonomista, iza sebe ima 30 godina iskustva u oblasti spoljne trgovine u naftnoj industriji u domaćem i inostranom okruženju. Najveći deo svoje dosadašnje karijere proveo je na izvršnim menadžerskim pozicijama u naftnoj industriji – NIS-Gazprom Neft, EuroPetrol, NS Oil Energy, Glorys Finance Corporation, HR Progress, Naftachem d.o.o. Poziciju predsednika Privredne komore Vojvodine preuzima u januaru 2017. godine. Svojom pokretačkom energijom, dobrom organizacijom, timskim duhom i marljivošću, značajno je proširio krug partnera Privredne komore Vojvodine. Pune 22 godine zamenik je predsednika Plivačkog kluba Vojvodina u Novom Sadu. Dobitnik je nagrade „Kapetan Miša Anastasijević“ za najboljeg menadžera.

Borislav Despotović, rođen 5. decembra 1980. u Kikindi Novinar i urednik Vojvođanskog dnevnika u Informativnom programu Radio-televizije Vojvodine. Saradnik i voditelj TV emisije Biznis monitor koja se bavi istražvanjem poslovanja preduzetnika, mikro, malih i srednjih preduzeća. U svojoj novinarskoj karijeri, a naročito u poslednjih pet godina, realizovao više stotina tematskih rubrika i intervjua o ekonomiji i privredi, sa najistaknutijim sagovornicima iz Vlade Srbije, Vlade AP Vojvodine, brojnih međunarodnih i državnih institucija, privrednih asocijacija, sa predstavnicima bankarskog i akademskog sektora, kao i nevladinih organizacija. Dobitnik je specijalnog priznanja Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj (NALED) za doprinos kvalitetnom izveštavanju o ekonomskim reformama za 2016. godinu, kao i godišnje novinarske nagrade „Drugačije od drugih“ za 2019. godinu, koju dodeljuje Stalna konferencija gradova i opština (SKGO).

Branislav Sekulić rođen je u Vrbasu, 29.03.1985. godine je završio srednju medicinsku školu u Novom Sadu. Diplomirao na ekonomskom fakultetu u Novom Sadu. Radio u struci, na poslovima distrbucije gasa u firmi „Vrbas-gas“, od 2012 do 2014. Kao pomoćnik predsednika opštine Mali Iđoš, od 2014. do 2016. U firmi JVP Vode Vojvodine obavljao poslove Organizatora u odeljenju za finansije, od 2016. direktor i osnivač firme za preradu voća i povrća „Vrtlari doo Mali Iđoš“.

Mr Mirela Mitrić je urednik redakcije za poljoprivredu u Radio Televiziji Vojvodine gde je tokom prethodnih dvadeset godina bila angažovana u svim segmentima Informativnog programa, najpre kao novinar -reporter, a potom kao urednik i voditelj emisija gradskog programa i TV Dnevnika. Kao stipendista italijanske Vlade, usavršavala se na Javnom medijskom servisu Italije RAI, u Rimu. Pohađala je više studijskih programa u zemlji i inostranstvu, među kojima i program „Održiva poljoprivreda i klimatske promene“ u Sjedinjenim Američkim Državama, u organizaciji Američke ambasade u Beogradu i „Open World Lieadership Center“ sa sedištem u Vašingtonu. Pohađala je više BBC kurseva iz oblasti reporterskog izveštavanja, kao i kurseve dikcije i javnog nastupa. Italijanski jezik je usavršavala na „Università per Stranieri Dante Alighieri“ u Italiji. Magistrirala je na Fakultetu tehničkih nauka Univerziteta u Novom Sadu / Departman za industrijsko inženjerstvo, Katedra za kvalitet, efektivnost i logistiku/.

Vladimir Lalošević - rođen 1981. godine u Rumi. Osnovnu školu i Gimnaziju završio u Rumi, Prirodno-matematički fakultet, odsek za matematiku i informatiku u Novom Sadu. 2004. godine, zajedno sa svojim kolegom osniva preduzeće ’’Centar novih tehnologija’’ sa ciljem pružanja usluga iz oblasti web tehnologija. Danas, posle 15 godina, preduzeće se specijalizovalo za pružanje usluga projektovanja, izgradnje i održavanja računarskih sistema i drugih usluga povezanih sa informaciono-komunikacionim tehnologijama: sistemi tehničke zaštite, web i hosting usluge, IP telefonija, razvoj softvera i slično. Funkciju predsednika Unije poslodavaca Vojvodine je preuzeo 31. maja 2019. godine sa akcentom na sledećim temama: 1. Digitalna transformacija ili Digitalna revolucija - kao modernizacija načina razmišljanja, rada i unapređenja poslovanja privrede. 2. Odlazak mladih 3. Žene u biznisu 4. Inkluzija osoba sa invaliditetom u poslovanje 5. Obrazovanje mladih i dualno obrazovanje Društveno odgovorno poslovanje je praćeno angažovanjem kroz Uniju poslodavaca Vojvodine, Klub privrednika Opštine Ruma i Rotari klub, saradnjom sa obrazovnim institucijama, aktivnostima mentora preko Evropske banke za obnovu i razvoj, učešću u projektima koji pospešuju privredni razvoj. Dobitnik je nagrade ’’Kapetan Miša Anastasijević’’ za razvojnu viziju 2019. godine. Oženjen, otac dvoje dece.

Đorđe Koprivica Direktor finansija Đorđe Koprivica je diplomirao 2000. godine na Ekonomskom fakultetu, Univerziteta u Novom Sadu. Svoju profesionalnu karijeru započeo je 2001. godine u Naftnoj industriji Srbije – NIS GAS-u, na poziciji Samostalnog finansijskog referenta i napredovao do Rukovodioca odeljenja finansiranja. Karijeru je nastavio u Hypo Alpe Adria banci 2004. godine kao Finansijski analitičar, a zatim je 2006. prešao u Industriju mesa Matijević-Matijević Agrar, na poziciju Direktora finansija, gde je radio do dolaska u kompaniju Carlsberg Srbija 2007. godine. Tokom punih 5 godina provedenih na poziciji Menadžera finansija i računovodstva u Carlsberg Srbiji, učestvovao je na brojnim projektima. Počev od jula 2013. godine, Đorđe se nalazi na poziciji Direktora finansija.

Dušanka Golubović je rođena u Somboru, gde je završila osnovnu školu i Gimnaziju „Veljko Petrović“ . Diplomirala je na Pravnom fakultetetu Univerziteta u Beogradu 2005. godine. Nakon dvogodišnje pripravničke prakse u advokatskoj kancelariji, od 2007. godine zaposlena je u Gradskoj upravi Grada Sombora. U Gradskoj upravi je obavljala poslove stručnog saradnika za oblast socijalne i zdravstvene zaštite, šefa Odseka za opšte poslove u javnim službama i finansijsku podršku porodici sa decom, pomoćnika načelnika i načelnika Odeljenja za društvene delatnosti. Za načelnika Gradske uprave postavljena je 17. novembra 2015. godine i ove poslove je obavljala do izbora za gradonačelnicu Grada Sombora. Na funkciju gradonačelnice Sombora izabrana je na konstitutivnoj sednici Skupštine Grada Sombora 08. juna 2016. godine. U periodu od septembra 2016. do kraja 2017. godine bila je član Upravnog odbora Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj (NALED-a). Na mesto predsednice Stalne konferencije gradova i opština (SKGO) sa dvogodišnjim mandatom izabrana je u decembru 2017. godine. Svoj angažman u ovoj uticajnoj organizaciji vidi kao dobru priliku da grad Sombor bude vidljiv i prepoznat kako u državnim okvirima, tako i na međunarodnom planu. Poveren mandat vidi kao šansu za podnošenje inicijativa i predloga za iznalaženje sistemskih rešenja kojima bi se unapredio položaj lokalnih samouprava u Srbiji. Služi se engleskim i nemačkim jezikom. Udata je i majka je dvoje dece – Dunje i Luke.

Mr Slobodan Cvetković, generalni direktor Novosadskog sajma Rođen je 28. juna 1974. godine u Novom Sadu, gde je završio osnovnu i srednju mašinsku školu i višu poslovnu školu ekonomsko-upravnog smera. Uz rad u privatnom sektoru, obrazovanje je nastavio na Fakultetu za trgovinu i bankarstvo, pri Univerzitetu „Braća Karić“. Diplomirao je 2001. godine, a magistarski rad na temu „Socijalna odgovornost korporacija kao faktor lokalnog održivog razvoja“ odbranio je 2009. godine, na istom fakultetu. Radni odnos zasnovao je na Fakultetu za preduzetni menadžment u Novom Sadu, kao menadžer fakulteta BK Univerziteta. Bio je direktor Javnog preduzeća „Sportski centar” u Beočinu, tokom izgradnje sportskog objekta „Beočin“, koji je zahvaljujući znanju i menadžerskim sposobnostima, uspešno priveo nameni. Od 2004. do 2012. godine, bio je pomoćnik pokrajinskog sekretara za kulturu i javno informisanje u Vladi Vojvodine, u dva mandata, rukovodeći Sektorom za informacione sisteme i elektronske medije. U istom periodu, položio je Stručni ispit za rad u državnoj upravi, uspešno je završio međunarodni specijalistički kurs u organizaciji E.C.P.D. i Bredford Univerziteta, Velika Britanija, pod nazivom „Priprema, planiranje, evaluacija i upravljanje projektima“. Od marta 2013. godine bio je pomoćnik direktora za međunarodne komercijalne poslove Instituta za ratarstvo i povrtarstvo „NS seme“, gde je ostvario značajne rezultate u povećanju izvoza semenskih selekcija Instituta, na postojećim i novim tržištima, van granica Republike Srbije. Odlukom Vlade Republike Srbije, 31. jula 2014. godine, imenovan je za člana Upravnog odbora Agencije za upravljanje lukama Srbije. Odlukom Nadzornog odbora AD „Novosadski sajam“, 6. novembra 2014. godine, imenovan je za generalnog direktora ovog preduzeća. Predsednik je Gradskog odbora SPS-a u Novom Sadu. Oženjen je i ima dvoje dece.

Jelena Antić, rođena je 30.09.1972. godine u Novom Sadu, gde je završila osnovnu i srednju medicinsku školu. Medicinski fakultet u Novom Sadu upisala je 1991. godine. Dplomirala je 1997. godine sa prosečnom ocenom 9.00 Specijalista je dečje hirurgije od 2004. godine. Zaposlena je na Institutu za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine kao vršilac dužnosti direktora Instituta. Prethodno je radila kao Načelnik Odeljenja za abdominalnu i endokrinu hirurgiju Klinike za dečju hirurgiju na istom Institutu. Magistarske studije iz oblasti anatomije završila je u Novom Sadu i odbranila magistarsku tezu 2005. godine pod naslovom „ Karakteristike i značaj urođenih anomalija epididimisa i duktus deferensa u razvojnom dibu.“ Doktorske studije na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu upisala je 2010. godine, a doktorsku disertaciju pod nazivom „Klinički značaj minimalno invazivne hirurgije u lečenju akutnog apendicitisa u dečjem uzrastu“ odbranila je 2016. godine. Izabrana je u zvanje asistenta na Katedri za hirurgiju Medicinskog fakulteta u Novom Sadu, 2011. godine, a u zvanje docenta na istoj katedri 2017. godine. Član je Srpskog lekarskog društva, Društva lekara Vojvodine i Evropskog udruženja dečjih hirurga. Autor je i koautor više radova iz oblasti dečje hirurgije. Učestvovala je na stručnim i naučnim skupovima, radionicama i kongresima u zemlji i inostranstvu. Kao stipendista Evropskog udruženja dečjih hirurga, provela je tri meseca na Klinici za dečju hiruriju u Gracu, u Austriji, u cilju stručnog usavršavanja. Govori engleski jezik.