Biografije učesnika

Igor Mirović je rođen je 1968. godine u Kruševcu. Osnovnu školu „Miloš Crnjanski“, Srednju medicinsku školu „7. april“ i Ekonomski fakultet završio je u Novom Sadu. Diplomirao je 1995. godine, na smeru „Međunarodni ekonomski odnosi“. Član je Predsedništva Srpske napredne stranke, od osnivanja 2008. godine. Bio je potpredsednik Srpske napredne stranke u periodu 2012 – 2016. godine. Skupština Grada Novog Sada - potpredsednik Skupštine Grada Novog Sada 1992-1994. godine - glavni stručnjak za finansije Grada Novog Sada 2004. godine - odbornik Skupštine Grada Novog Sada 2012. godine Skupština AP Vojvodine - potpredsednik Skupštine AP Vojvodine 2008 – 2012. godine - pokrajinski poslanik 1996 – 2000. godine - pokrajinski poslanik 2004-2008. godine - pokrajinski poslanik 2012-2013. godine Narodna skupština Republike Srbije - narodni poslanik 1992 -1996; 1996 -1998; 2003 -2007. godine Savezna skupština - poslanik u Saveznoj skupštini SR Jugoslavije 2000 – 2003. godine Vlada Republike Srbije - zamenik ministra finansija 1998 -2000. godine - ministar za regionalni razvoj i lokalnu samoupravu 2013 -2014. godine - vršilac dužnosti ministra privrede 2014. godine Privreda - predsednik uprave Fabrike cementa „Novi Popovac“ u Paraćinu 1998 – 2001. godine - direktor JP „Zavod za izgradnju Grada Novog Sada“ 2004 -2008. godine Sport - predsednik odbojkaškog kluba „Vojvodina“ 2004 – 2008. godine - član Upravnog odbora Džudo saveza Vojvodine 2002 -2006. godine Objavio je dve knjige poezije: "Nebo nad Vizantijom" (1994) i "Kremen plamen" (2003). Oženjen je i ima dva sina.

Aleksandar Sofić Pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Aleksandar Sofić je rođen 1987. godine u Brčkom. Gimnaziju „Filip Višnjić“ završio je u Bijeljini, a nakon toga Fakultet tehničkih nauka u Novom Sadu, smer za elektrotehniku i računarstvo. Tokom studija je bio član, a potom i predsednik Studentskog parlamenta Fakulteta tehničkih nauka u dva mandata i član Nastavno-naučnog veća Fakulteta. Izabran je i za studenta prodekana, člana Saveta Fakulteta i člana Studentskog parlamenta Univerziteta u Novom Sadu, kao i za studenta prorektora Univerziteta. Od 2010. do 2013. godine glavni je koordinator projekta „SIGMUS – Strengthering Student Role in Governance and Menagement at the Universities of Serbia“, koji je finansirala Tempus kancelarija. Koordinator je projekta „Alternative Power Thinking“, koji je realizovan 2012. godine, a čije finansiranje je obezbedila IEEE fondacija. Od 2019. godine je menadžer na projektu „Multisectoral approach to disasters in Osijek – Baranja County and Autonomus Province of Vojvodine – Together We Stand“, finansiranom iz Interreg IPA programa prekogranične saradnje Srbija–Hrvatska 2014–2020. Od 2016. do 2018. godine radio je kao stručni saradnik u Ustanovi studentskog standarda – Studentskom centru u Novom Sadu. Od 2018. godine se nalazi na mestu direktora Regionalne razvojne agencije Bačka. Član je Srpske napredne stranke. Govori engleski jezik.

Saša Popović je otac dvoje dece. Rođen je 1980. godine u Zrenjaninu. Svoje akademsko obrazovanje je stekao na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu, gde je završio Master studije elektrotehnike i računarstva. Još tokom studija je počeo da radi kao programer i prvih nekoliko godina je proveo radeći za holandsku kompaniju sa sedištem u Novom Sadu. Sa svojim kolegom sa studija, Vladanom Ostojićem, je 2008. godine iz sopstvenih sredstava osnovao kompaniju Vega IT, koja je i dalje u njihovom vlasništvu i koju zajedno vode. Od kako je postao preduzetnik, podsticao je liderstvo i preduzetništvo unutar kompanije što je doprinelo tome da sa nekoliko kolega u proteklih pet godina učestvuje u osnivanju više novih kompanija od kojih su pet IT kompanije sa sedištem u Novom Sadu. Briga o kolegama i zadovoljstvu klijenata, u šta je ulagao veliki deo svog radnog vremena, su za rezultat imali da je Vega IT od osnivanja imala rast od preko 30% na godišnjem nivou - u visini prihoda, profita i broja zaposlenih.

dr Nenad Ivanišević, pokrajinski sekretar za privredu i turizam PODACI O OBRAZOVANJU 28. marta 2016. godine izabran u zvanje docenta za užu naučnu oblast Ekonomija i finansije Završene doktorske studije, čime je stečeno zvanje Doktora ekonomskih nauka Završene postdiplomske studije: čime je stečen akademski stepen Magistar nauka međunarodne ekonomije, oblast: Ekonomska diplomatija Licencirani stručni radnik iz oblasti socijalne zaštite Pravni fakultet Viša upravna škola Srednja mašinska škola 3. PODACI O RADNIM I DRUŠTVENIM AKTIVNOSTIMA - Od 04.08.2017. godine državni sekretar u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture - Od 2016. godine predavač na Fakultetu za hotelijerstvo i turizam u Vrnjačkoj Banji, Univerziteta u Kragujevcu - Od 01.07.2014. godine državni sekretar za međunarodnu saradnju, evropske integracije i projekte u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Republike Srbije - Od 22.01.2013. godine direktor Gerontološkog centra u Subotici - Od 10.10.2012. godine v.d. direktor Gerontološkog centra u Subotici - Od 16.11.2011. godine zamenik direktora i koordinator stručnog rada Gerontološkog centra u Subotici - Od 2001. godine direktor Gerontološkog centra u Subotici - Od 1999. godine honorarni profesor na predmetu Ustav i prava građana u Gimnaziji "Svetozar Marković" u Subotici. - Od 1996. godine raspoređen na radno mesto referenta za kadrove u službi Opštih i pravnih poslova, a od 1998. godine na radno mesto dipl. pravnik namenskog stanovanja u službi Namensko stanovanje - Od 1995. godine. zaposlen u Gerontološkom centru u Subotici

Antonio Ratković je rođen 27. marta 1987. godine. Osnovnu školu je završio u Bačkom Bregu, a Srednju šumarsku školu – obrazovni profil šumarski tehničar u Kraljevu. 2015. godine završio je master akademske studije i stekao zvanje master inženjer šumarstva. Radno iskustvo: stručnu praksu obavio je u JP „Vojvodinašume“ – Šumsko gazdinstvo „Sombor“, „Nelt“ kompanija Sombor, Vinarija „Navip“ Beograd i JKP „Zelenilo“ Sombor. Služi se engleskim i nemačkim jezikom. Za zamenika gradonačelnika izabran je 08.06.2016.godine i tu funkciju je obavljao na stalnom radu do kraja mandata 2020. godine. Za Gradonačelnika izabran je ispred Srpske napredne stranke na konstitutivnoj sednici skupštine grada Sombora dana 21.08.2020.godine i funkciju će obavljati na stalnom radu.

Mirjana Malešević Milkić, rođena je 29.10.1971. godine u Beočinu. Osnovnu školu je završila u Beočinu, Srednju ekonomsku školu „Svetozar Miletić“ u Novom Sadu (1988-1991), a Ekonomski fakultet u Subotici (1991-1996). Završila je i EMBA study (Bled, Slovenija). Kao diplomirani ekonomista zaposlila se 1997. godine u „Beočinskoj fabrici cementa“ (referent plana i analize), gde je u radnom odnosu ostala sve do 2017. godine. Po privatizaciji "BFC"-a u "Lafarge-BFC" obavljala je niz veoma odgovornih funkcija: zamenik menadžera nabavke, menadžer nabavke, menadžer lanca snabdevanja, strateški direktor nabavke za Centralnu i Centralno-istiočnu Evropu, direktor lanca snabdevanja za tržište Srbije i direktor prodaje za tržište Srbije. Radeći navedene poslove deo svog radnog veka provela je u Beogradu, Parizu i Moskvi. Od marta 2017. godine vlasnik je konsultantske kompanije "Tri-M consulting", specijalizovane za konsultantske aktivnosti vezane za infrastrukturne projekte na teritoriji Srbije i Crne Gore. Govori engleski jezik, a služi se ruskim i nemačkim jezikom.


Dragana Milošević, pokrajinski sekretar za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama Dragana Milošević rođena je 15. marta 1983. godine u Beogradu. Po obrazovanju je diplomirani muzičar - violinista. Osnovnu školu „Prva vojvođanska brigada“ i srednju muzičku školu „Isidor Bajić“ završila je u Novom Sadu. Diplomirala je na Akademiji umetnosti u Novom Sadu u klasi prof. Irine Javšili. Zaposlena je kao muzički izvođač - violinistkinja u orkestru Opere Srpskog narodnog pozorišta. Stalna je članica Vojvođanskog simfonijskog orkestra, Zrenjaninske filharmonije, Subotičkog simfonijskog orkestra, Zrenjaninskog kamernog orkestra i orkestra „Camerata Academica“ iz Novog Sada. Učestvovala je na brojnim takmičenjima, seminarima, koncertima i festivalima i ostvarila značajne rezultate u solističkim nastupima i kao član mnogobrojnih orkestara i kamernih ansambala. U političkoj karijeri bila je u dva mandata odbornica u Skupštini Grada Novog Sada i poslanica u dva mandata u Skupštini AP Vojvodine. Govori engleski jezik.

Pavel Surovi, direktor Kulturnog centra u Kisaču i slovački poslanik u Skupštini AP Vojvodine, ujedno je svetski nagrađivani grafički dizajner, fotograf, menadžer, marketer, kolekcionar slovačkih artefakata, nošnji i nameštaja. Autor je festivala Slovačke narodne nošnje u Srbiji. Poslednjih nekoliko godina je posvetio upravo očuvanju slovačke kulture i narodnog blaga. Posegao je za novim, ekskluzivnim načinom prikazivanja slovačke kulture i širenju dobrog imena Slovaka iz Srbije. Surovi je diplomirao ekonomiju i informatiku u Slovačkoj republici. Radio je kao senior marketing konsultant za inostrane firme GfK i Ferratum Group. Uporedo predavao na Ekonomskom univerzitetu u Bratislavi 7 godina marketinške komunikacije. Bavi se portretnom, modnom i etno art fotografijom. Njegov najnoviji umetnički etno art projekat i izložba, sa aktuelnim nazivom Corona (Kruna) je zaintrigirao kao domaću tako i svetsku umetničku scenu i javnost. Dobitnik je brojnih nagrada na svetskim takmičenjima iz grafičkog dizajna. Dobitnik nagrade Slovak Multimedia PRIX 2003, Zlatni fond 2004 za najbolji osmišljeni eshop-videoteku DVDRENT, pobednik HiiiBrand u Pekingu 2010. godine i dobitni oskara Design Angel na AdPrintFestivalu 2012. godine. Njegovi dizajn radovi su publicirani u više od 30 knjiga po celom svetu.

 

Ištvan Pastor rođen je 20. avgusta 1956. godine u Novom Kneževcu. Na Pravnom fakultetu u Novom Sadu diplomirao je 1981. godine. Radio je u Fabrici „Sigma” u Subotici i bio direktor Instituta za informatiku pri Ekonomskom fakultetu u Subotici. Od 1995. godine član je SVM-a, od 1997. godine – član predsedništva SVM-a zadužen za privredna pitanja, a od 2007. godine – predsednik SVM-a. Od 1996. do 2004. godine bio je pokrajinski poslanik, a od 1996. do 2000. godine – poslanik u saveznom parlamentu. Od 2000. do 2004. bio je potpredsednik Izvršnog veća AP Vojvodine i ujedno i pokrajinski sekretar za privatizaciju, preduzetništvo, mala i srednja preduzeća. Od 2004. do 2008. godine bio je pokrajinski sekretar za privatizaciju, preduzetništvo i mala i srednja preduzeća, a od 2008. godine – potpredsednik Vlade AP Vojvodine i pokrajinski sekretar za privredu. Od 2012. do 2016. godine bio je predsednik Skupštine AP Vojvodine. Pored mađarskog i srpskog jezika, govori i engleski jezik. Oženjen je, otac dvoje dece. e u procesu programiranja instrumenata Evropske unije. U njegovoj nadležnosti je i stvaranje uslova za realizaciju projekata koji se finansiraju iz fondova Evropske unije, donacija i drugih oblika razvojne pomoći kao i učešće u pripremi i sprovođenju makroregionalnih strategija. Kapetan je Vojske Republike Srbije u rezervi. Govori engleski jezik i oženjen je.

Boško Vučurević, predsednik Privredne komore Vojvodine. Diplomirani je ekonomista, iza sebe ima 30 godina iskustva u oblasti spoljne trgovine u naftnoj industriji u domaćem i inostranom okruženju. Najveći deo svoje dosadašnje karijere proveo je na izvršnim menadžerskim pozicijama u naftnoj industriji – NIS-Gazprom Neft, EuroPetrol, NS Oil Energy, Glorys Finance Corporation, HR Progress, Naftachem d.o.o. Poziciju predsednika Privredne komore Vojvodine preuzima u januaru 2017. godine. Svojom pokretačkom energijom, dobrom organizacijom, timskim duhom i marljivošću, značajno je proširio krug partnera Privredne komore Vojvodine. Pune 22 godine zamenik je predsednika Plivačkog kluba Vojvodina u Novom Sadu. Dobitnik je nagrade „Kapetan Miša Anastasijević“ za najboljeg menadžera.

Borislav Despotović, rođen 5. decembra 1980. u Kikindi Novinar i urednik Vojvođanskog dnevnika u Informativnom programu Radio-televizije Vojvodine. Saradnik i voditelj TV emisije Biznis monitor koja se bavi istražvanjem poslovanja preduzetnika, mikro, malih i srednjih preduzeća. U svojoj novinarskoj karijeri, a naročito u poslednjih pet godina, realizovao više stotina tematskih rubrika i intervjua o ekonomiji i privredi, sa najistaknutijim sagovornicima iz Vlade Srbije, Vlade AP Vojvodine, brojnih državnih institucija, privrednih asocijacija, sa predstavnicima bankarskog i akademskog sektora, kao i nevladinih organizacija. Dobitnik specijalnog priznanja Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj (NALED) za doprinos kvalitetnom izveštavanju o ekonomskim reformama za 2016. godinu.

Marchegiani Giorgio je rođen 27. Maja 1965. godine u Milanu. Zvanje magistra ekonomije stekao je na univerzitetu Bocconi u Milanu. Tokom 1998. godine studirao je na Wirtschaftsuniversitaet u Beču. Profesionalnu karijeru je otpočeo 1989. godine u Swiss Re Germany, Minhen, gde je bio odgovoran za poslovanje u Italiji. Godine 1992. pridružio se bostonskoj firmi za strateški konsalting Bain & Company, gde je iz poslovnica u Milanu i Minhenu radio u više oblasti i postao partner firme zadužen prvenstveno za osiguranje, ali i za klijente iz segmenata automobilske industrije, medija i privatnih investicionih fondova. Njegove konsultantske aktivnosti obuhvatale su strateška i operativna pitanja u pogledu strategije rasta, integracije poslovanja nakon spajanja i restrukturiranja kompanija uglavnom u Evropi. Od 2007-2010. godine radi za konsultantsku kuću Oliver Wyman (deo Marsh & McLennan grupe), kao direktor, član European Insurance grupe i rukovodilac dela grupe za italijansko osiguranje, odgovoran za poslove sa industrijom osiguranja. Bio je angažovan na pružanju konsultantskih usluga velikim osiguravajućim grupama širom Italije i Evrope u domenu strateškog odlučivanja i unapređenja poslovanja. U periodu od 2011-2012. godine zaposlen je u Fondiaria-Sai (sada UnipolSai ) kao rukovodilac odeljenja za distribuciju, osiguranje fizičkih lica i osiguranje vozila, nadležan za 3.500 agencija za zastupanje u osiguranju i 11.000 profesionalnih prodavaca osiguranja i odgovoran za utvrđivanje cena, razvoj proizvoda i sprovođenje osiguranja vozila, fizičkih lica i malih preduzeća. U tom svojstvu upravljao je najvećim portfeljem osiguranja vozila u Italiji sa 8 miliona polisa osiguranja. Od 2012-2014. godine bio je jedan od rukovodilaca osiguravajuće kompanije UnipolSai, nastale spajanjem kompanija Unipol i Fondiaria-Sai, lidera na italijanskom tržištu neživotnih osiguranja, obavljajući dužnost generalnog direktora Liguria Assicurazioni (imovinsko osiguranje i osiguranje od nezgode) i Liguria Vita (životno osiguranje), gde je započeo i okončao proces restrukturiranja tih dveju kompanija, i povratio njihovu profitabilnost. U decembru 2014. godine, imenovan je za generalnog direktora, a u junu 2016. godine za predsednika Izvršnog odbora osiguravajućeg društva DDOR Novi Sad, koje posluje u sastavu Unipol grupe. Od maja 2016. godine predsednik je Italijansko-srpske privredne komore u Srbiji. Član Predsedništva Saveza Ekonomista Srbije, član Upravnog odbora Confindustria Srbija. Govori italijanski, kao maternji jezik, tečno govori i piše nemački i engleski, ima osnovna znanja srpskog, francuskog i španskog jezika.

Tijana Palkovljević Bugarski, istoričar umetnosti i muzejski savetnik sa dugogodišnjim iskustvom u muzejskoj delatnosti. Diplomirala, magistrirala i doktorirala na Filozofskom fakultetu u Beogradu, na Katedri za istoriju umetnosti. Doktorske studije završila je na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Beogradu na Odseku za muzeologiju kod prof. dr Nenada Radića sa disertacijom Galerija Matice srpske – slika kulturnog identiteta posredstvom prezentacije umetničkih dela. Na istraživačkom polju bavi se proučavanjem nacionalne umetnosti 20. veka, zaštite i promocije kulturnog nasleđa i muzeologijom. Od 2001. zaposlena je u Galeriji Matice srpske, a od 2010. godine je na mestu upravnika. Angažovana je na kreiranju programske i izdavačke delatnosti Galerije. Realizovala je brojne izložbe i objavila nekoliko knjiga, kataloga i tekstova u stručnim časopisima. Učestvovala je u radu stručnih skupova i radionica u zemlji i inostranstvu vezanih za oblast muzejskog menadžmenta, marketinga, edukativnih programa. Član je Odeljenja za likovnu umetnost Matice srpske, Upravnog odbora Matice srpske i nacionalnog komiteta ICOM-a (International Committee of Museum) i ICOM SEE. Aktivno učestvuje u radu ICTOP-a (International committee for the training of personel) i Foruma Slovenskih kultura. Predsednik je Upravnog odbora Fondacije Novi Sad 2021 – Evropska prestonica kulture. Od 2018. godine, član je Saveta premijerke Republike Srbije za kreativne industrije.

Prof. dr Edita Stokić je autor i koautor 460 objavljenih naučnih radova. Sa radom “Vitamin D and dysfunctional Adipose Tissue in Obesity”, u 2017. godini nalazila se među 10 najcitiranijih autora u svetu. Bila je na stručnom usavršavanju u više evropskih endokrinoloških centara, nosilac je zvanja National Fellow od strane The Specialist Certification of Obesity Professional Education (SCOPE) pod pokroviteljstvom projekta International and European Associations for the Study of Obesity. Recenzirala je mnoge radove za više domaćih časopisa, a od inostranih recenzije je pisala za European Journal of Clinical Nutrition i BMC Public Health. Član je Ekspertske grupe za gojaznost Ministarstva zdravlja Republike Srbije i Stručne komisije za endokrinologiju Ministrastva zdravlja Republike Srbije, kao i potpredsednik Srpskog udruženja za izučavanje gojaznosti. Pored navedenog, dobitnik je i Nagrade za najboljeg profesora na Katedri za Internu medicinu u Novom Sadu Studentske unije Medicinskog fakulteta, i ponosni nosilac povelje Kluba najboljih profesora tri godine u kontinuitetu za 2015, 2016, i 2017 godinu. Dobitnik je i prestižnog priznanja Godišnja nagrada za naučno-istraživački rad DLV-SLD. Osim pomenutih, dobitnik je i posebnih zahvalnica za doprinos u organizaciji International Conference and Exhibition on Obesity and Weight Management, kao i za organizaciju i podršku International Conference on Obesity and Chronic Diseases u Sjedinjenim Američkim Državama. Učesnik i organizator je velikog broja projekata, samostalni je autor i urednik 3 monografije, autor je više poglavlja u 20 drugih knjiga, udžbenika i monografija, među kojima su i dve monografije međunarodnog značaja.

Olivera Skoko, viši kustos-istoričar umetnosti, Narodni muzej Zrenjanin. Diplomirala je istoriju umetnosti na Filozofskom fakultetu u Beogradu sa temom „Početak modernizma u slikarstvu Velikog Bečkereka“. Kao pripravnik u zrenjaninskom Narodnom muzeju bila je kooautor projekta „Priča o našem zavičaju – Muzej u koferu“. Radila je u Spomen-zbirci Pavla Beljanskog u Novom Sadu kao koordinator marketinga i osoba zadužena za odnose sa javnošću (PR). Nakon povratka u Narodni muzej Zrenjanin zapošljava se na mesto muzejskog pedagoga. Zvanje kustosa je stekla 2008. godine temom „Legati u Likovnoj zbirci Narodnog muzeja Zrenjanin“, a zvanje višeg kustosa 2016. godine temom: Rekonstrukcija stalne postavke Likovne zbirke Narodnog muzeja Zrenjanin 2013-2016”. Sada vodi Zbirku likovne umetnosti, organizujući izložbe, promocije, predavanja i druge kulturne sadržaje. Član je ICOM-a (International Council Of Museums) i član je Etičkog odbora NK ICOM. Bila je član Upravnog odbora Fonda Ilija & Mangelos i član Upravnog odbora Narodnog muzeja Zrenjanin. Sada je član UO Spomen-zbirke Pavla Beljanskog iz Novog Sada. Obavljala je funkciju pomoćnika direktora Narodnog muzeja Zrenjanin od 2014. do 2016. godine. Bavi se književnim radom te je u izdanju Matice srpske (biblioteka Prva knjiga), 2004. g. objavila roman ”Perast-Amsterdam”, koji se sledeće godine našao u najužem izboru za nagradu ”Žensko pero”. Drugi roman, “Korčulanski đir” u izdanju GNB “Žarko Zrenjanin” objavljen je 2015. godine i ušao je u najuži izbor za “Vitalovu” nagradu i širi izbor za “Ninovu” nagradu. Treći roman “Magareće uši” objavljen je 2019. Radila je kao novinar-saradnik u regionalnom nedeljniku „Zrenjanin“, vankuverskim mesečnim novinama „Kišobran“ a povremeno objavljuje tekstove u časopisima koji se bave kulturom i društvenim pitanjima. Dobitnik je priznanja “Kulturni obrazac” koje joj je od strane Ministarstva kulture i informisanja dodeljeno 2018.godine.

H.E. Mr. Sem Fabrizi Ambassador and Head of Delegation of the European Union to the Republic of Serbia Sem Fabrizi has been Ambassador of the European Union to Serbia since July 2017. From September 2013 to June 2017 he was Ambassador of the EU to Australia. An Italian career diplomat, he has served as an advisor on international relations to the President of the European Council in Brussels and to the Prime Minister of Italy in Rome. His earlier postings included Geneva, at the Italian Permanent Mission to the WTO and UN, and the Italian Embassy in Beijing. At the Ministry of Foreign Affairs in Rome he has held positions in the EU Department and the Secretary General’s Office. He holds degrees in International Law and International Economy from “La Sapienza” University in Rome, and he has served as a lieutenant in the Italian Army. Sem has been awarded the honour of Cavaliere Ufficiale dell’Ordine al Merito della Repubblica Italiana. He is married to Rebecca, and they have three children.

Nj. E. Hidajet Biščević Of Bosniak descent, he is also a journalist, having been editor-in-chief of the Vjesnik daily from 1990–92, and their foreign affairs editor from 1985–89, as well as an author of several books on international relations, concerning the breakup of Yugoslavia, the Iranian Revolution and the Iran–Iraq War. Biščević graduated from the Faculty of Political Sciences at the University of Zagreb. After working at the state-owned Vjesnik daily newspaper in the 1980s and early 1990s, Biščević joined the Croatian diplomatic service in 1992, and was initially named Head of Department for Asian and Arab Countries at the Croatian Ministry of Foreign Affairs and Adviser to the Foreign Minister. From 1993–95, he was Croatia's ambassador to Turkey, after which he was appointed as Assistant Minister for Foreign Affairs (1995–97), before serving as ambassador to the Russia (1997–2002). Upon returning from Moscow, he served as the State Secretary for Political Affairs at the Ministry of Foreign Affairs from 2003–07. On 10 May 2007, at the Southeast European Cooperation Process (SEECP) Foreign Ministers summit in Zagreb, he was appointed the first Secretary General of the newly established Regional Cooperation Council (RCC), and his term officially began on 1 January 2008.

Aleksandar Simurdić (1991) has 8 years of working experience in civil society sector, working with media, adults, youth and other target groups in the fields of Euro-Atlantic Integration, HR management, education, regional cooperation, agriculture and rural development and project cycle management. Simurdić is since 2013 the Secretary General of the European Movement in Serbia, Novi Sad office (EMINS). During his three-year term, a number of projects were successfully implemented. He is in charge of the program of the Regional Youth Leadership Forum, which is co-organised by the European Movement in Serbia - Novi Sad office, the European Fund for the Balkans and the Belgrade Fund for Political Excellence. Simurdić is Member of the Serbian Civil Society in the framework of the ‘Berlin Process’, where EMINS was taking an active part to assist decision makers in their efforts to normalize and enhance regional cooperation, as well as to raise awareness about this process. Since 2015 Simurdić is Member of the Executive Board of the European Movement in Serbia and Team Europe expert for the European Youth Policy at The Delegation of the EU to the Republic of Serbia.

Nikola Žeželj, po obrazovanju diplomirani ekonomista, direktor je Razvojne agencije Vojvodine. Pre ove funkcije, obavljao je posao šefa Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj. Četiri godine obavljao je funkciju direktora Agencije za razvoj opštine Kula, radeći na promociji privrednih i investicionih potencijala opštine Kula, komunikaciji sa potencijalnim investitorima, izdradi strateških planova, unapređenju poljoprivrede, saradnji sa opštinskim institucijama, udruženjima i nevladinim organizacijama. Od 2010. do 2012. godine, bio je pomoćnik predsednika Opštine Kula za komunalnu oblast. Od 2007. do 2010. bio je direktor JKP "Radnik" Sivac. Služi se engleskim i ruskim jezikom.

Žikica MIlošević rođen 13.5.1970. u Sremskoj Mitrovici. Master informatike i elektrotehnike na FTN u N. Sadu. Radio kao kolumnista Brava Case, Joya, Lepote i Zdravlja, Intelligent Life, Politikinog Zabavnika, CKM, i kao urednik Diplomacy and Commerce, kao i portala Nova Energija. Bio asistent urednika i putopisac beogradskog Travel Magazinea. Najobjavljivaniji putopisac bivše Jugoslavije u štampanim izdanjima. Sada je urednik izdanja Hello Travel i The Economist: Svet u... i regionalni koordinator Diplomacy and Commerce za jugoistočnu Evropu. Napisao dva izdanja knjige poezije "Od neprobojnih gvozdenih niti i elegantnih latica treba da je noć" i knjige popularne istorije naroda Vojvodine "Izgubljeni u ravnici".

Eržika Pap Reljin rođena 1967. godine u Titelu. Autorka je emisije Dokument na TV Vojvodine koja nas, kroz analizu različitih društvenih fenomena zasnovanu na različitosti mišljenja, nanovo podseća na misao Vuka Karadžića o tome da se um ne sme dati olako "pod arendu". Skreće pažnju na to da ako je suditi po deponijama koje su nam na ulazima u gradove, najlon kesama koje nam ,,krase“ drveće, kanalizaciji koja se ispušta direktno u Dunav, gde veoma laka srca prepuštamo ulici pse kada nam dosade, u zemlji gde je broj poginulih u saobraćajnim nesrećama daleko premašio broj poginulih u Nato bombardovanju, gde pojedini gradski kvartovi preko noći nestaju pod nerazjašnjenim okolnostima, gde broj zlostavljanih žena i dece iz godine u godinu raste, smatra da bi možda ispit za građansko ponašanje trebalo da uvedemo celoj Srbiji. Radila je i u zabavnoj, informativnoj i dokumentarnoj redakciji TV Vojvodine. Od juna 2016. godine je i predsednica društva novinara Vojvodine koje deluje u sastavu UNS-a (DNV - UNS).

Dubravka Korać – Predsednik opštine Apatin Predsednica opštine Apatin Dubravka Korać rođena je 07. 12. 1988. godine. Nakon završene osnovne škole i gimnazije u Apatinu, fakultetsku diplomu je stekla na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, odsek za psihologiju. Na istom fakultetu završava i akademske master studije, usmerenje Industrijska psihologija i menadžment ljudskih resursa. Radila je kao profesor psihologije u Gimnaziji „Nikola Tesla“ u Apatinu (2014-2015) i na poziciji savetnika u Nacionalnoj službi za zapošljavanje u Novom Sadu (2015-2016). Za zamenicu predsednika opštine Apatin izabrana je 2016. godine. U toku mandata zamenice predsednika vodila je realizaciju nekoliko važnih infrastrukturnih projekata. Izgrađene su jaslice u Apatinu, a kompletno su renovirani vrtići u Prigrevici i Svilojevu. Rekonstruisan je i moderno opremljen Dom zdravlja u Apatinu, kao i putna, vodovodna i kanalizaciona mreža u značajnom delu opštine. Inicirala je povećanje učeničkih i studentskih stipendija, ali i kapitalni projekat gradnje gradskog muzeja. Pokrenula je programe podrške trudnicama i mladim majkama. Izgrađena su nova dečija igrališta. Tokom njenog mandata povećane su subvencije za poljoprivredu i mala i srednja preduzeća. Apatin je u prethodnom periodu stavljen na turističku mapu Srbije, a opština je uspela i da učestvuje u nekoliko evropskih projekata, usmerenih na poboljšanje turističke infrastrukture, ali i na zapošljavanje. Pored toga Dubravka Korać je bivši reprezentativac naše zemlje u sportskom ribolovu, sertifikovani sportski trener (Fakultet za sport, Novi Sad) i sertifikovani somelije (Poljoprivredni fakultet, Novi Sad). Od 2011. do 2014. godine rukovodila je Centrom za prevenciju samoubistva „Srce“. Za predsednicu opštine Apatin izabrana je 21. avgusta 2020. godine.

Dr Snežana Bojanić rođena 1959. godine u Rumi gde je završila osnovnu školu i gimnaziju,a Medicinski fakultet u Beogradu 1985. godine. Stalno zaposlena u Domu zdravlja u Rumi od 1985. godine. Specijalizaciju iz Medicine rada završila 1996. godine na Medicinskom fakultetu u Beogradu, gde je završila i subspecijalizaciju iz Ocene radne sposobnosti 2002.godine. Na poslovima Načelnika Službe za medicinu rada bila od 2001.godine a potom 2 godine zamenik direktora i 4 godine direktor Doma zdravlja u Rumi. Angažovana na poslovima javnog zdravlja, dobila godišnju nagradu SLD-DLV za doprinos u oblasti javnog zdravlja. Osnovala Panonsku školu unapređenja zdravlja 2014. godine sa ciljem afirmacije zdravstva na nivou primarne zdravstvene zaštite. Govori engleski jezik.

Ljubica Petrović novinarka je „Dnevnika“ Novinarstvom se bavi 20 godina i za to vreme je radila u više redakcija, od „Dnevnika“ u kojem je počela, preko Radija 021, „Blica“ i „24 sata“, nakon čega se ponovo vratila u „Dnevnik“. Godinama se bavi isključivo pisanjem tekstova iz oblasti zdravstva, a uređuje i stranicu „Lekar“ u „Dnevniku“. Poslednje tri godine u saradnji sa Pokrajinskim sekretarijatom za zdravstvo realizuje i projekat „Vojvođansko zdravlje“, koji se objavljuje u „Dnevniku“.

Tijana Stanković Pešterac (1978, Sarajevo), viši kustos – arheolog, direktor Muzeja Vojvodine. Diplomirala je na Katedri za metodologiju arheoloških istraživanja Filozofskog fakulteta u Beogradu (2005) na temu Pregled geofizičkih metoda istraživanja u arheološkoj prospekciji sa primenom geoelektričnih ispitivanja na lokalitetu „Belo Brdo“ u Vinči. Magistrirala je (2010) na istoj katedri na temu Mogućnosti primene geoelektrične prospekcije u proučavanju rimske arhitekture na primeru vile rustike, lokalitet „Anine” kod Lajkovca. Tečno govori engleski i italijanski, a služi se i nemačkim jezikom. U Muzeju Vojvodine radila je kao volonter (2005–2007), a potom od 2007. godine kao kustos Antičke zbirke. Počev od jula 2014. do decembra 2016. obavljala je poslove rukovodioca Odeljenja arheologije, a od januara 2017. do marta 2020. radila i kao pomoćnik direktora Muzeja Vojvodine. Kao rukovodilac ili član tima realizovala je brojne projekte iz domena arheologije, muzeologije, muzejske pedagogije i digitalizacije u svrhu zaštite ili prezentacije kulturnog nasleđa. Učestvovala je u radu grupa Ministarstva kulture i informisanja za izradu: Pravilnika za digitalizaciju kulturnog nasleđa, Pravilnika o programu i načinu polaganja stručnog ispita u delatnosti zaštite kulturnih dobara, Zakona o muzejskom nasleđu i dr. U periodu 2018–2020. godine predsednik je Komisije za dodelu nagrada i priznanja Muzejskog društva Srbije.

Vesna Farkaš rođena je u Somboru 1966. Svoja prva medijska iskustva sticala na legendarnom ''In radiju'' od 1997-2009.Na tom mediju radila mnoge autorske emisije,od kojih je njoj najdraža ''Kofein&Tein''. 2010 pocinje da radi na RTV Panoniji, gde je jedno vreme bila i zamenik gl. i odgovornog urednika. Za 7 godina provedenih na ovoj Tv stanici u atorskoj emisiji ''Ćaskanje'' ugostila je više od 400 veoma važnih i značajnih ''figura'' iz sveta umetnosti u njenom najširem obliku. Od 2017 ponovo se vraća svojoj ''prvoj ljubavi'', radiju i u nezavisnoj produkciji za Radio Novi Sad uređuje rubriku pod imenom ''Kultivator''.Pasionirana ljubiteljka pisane reči, umetnčke muzike i to starih majstora, ali joj ni elektronska muzika nije upošte mrska. Uvek se rado odaziva na sve manifestacije humanitarnog karaktera, nepopravljiva naivčina i neko ko zaista veruje u ljude.