ucesnici fdfdfdfd

Dragana Milošević, Pokrajinski sekretar za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama Dragana Milošević rođena je 15. marta 1983. godine u Beogradu. Po obrazovanju je diplomirani muzičar - violinista. Osnovnu školu „Prva vojvođanska brigada“ i srednju muzičku školu „Isidor Bajić“ završila je u Novom Sadu. Diplomirala je na Akademiji umetnosti u Novom Sadu u klasi prof. Irine Javšili. Zaposlena je kao muzički izvođač - violinistkinja u orkestru Opere Srpskog narodnog pozorišta. Stalna je članica Vojvođanskog simfonijskog orkestra, Zrenjaninske filharmonije, Subotičkog simfonijskog orkestra, Zrenjaninskog kamernog orkestra i orkestra „Camerata Academica“ iz Novog Sada. Učestvovala je na brojnim takmičenjima, seminarima, koncertima i festivalima i ostvarila značajne rezultate u solističkim nastupima i kao član mnogobrojnih orkestara i kamernih ansambala. U političkoj karijeri bila je u dva mandata odbornica u Skupštini Grada Novog Sada i poslanica u dva mandata u Skupštini AP Vojvodine. Govori engleski jezik.

Marija Radojčić rođena je u Jasku na Fruškoj gori, dok je srednju školu i fakultet pohađala u Novom Sadu, gde živi i radi već dug niz godina. Po obrazovanju je ekonomistkinja usmerena ka marketingu i, kako kaže, svaki dan se budi sa željom za novinama i uvek ima neke nove ideje. Marija budućnost razvoja
privrede vidi u porodičnim firmama i malim prereađivačkim kapacitetima koji stvaraju delicije koje kreiraju posebno tržište. Kad voliš ono što radiš putevi do uspeha se sami otvaraju.

Eržika Pap Reljin rođena je 10. jula 1967. godine u Titelu. Autorka je emisije Dokument na TV Vojvodine koja nas, kroz analizu različitih društvenih pojava zasnovanu na različitosti mišljenja, nanovo podseća na misao Vuka Karadžića o tome da se um ne sme dati olako "pod arendu". Skreće pažnju na to  da  ako je suditi po deponijama koje su nam na ulazima u gradove, najlon kesama koje nam ,,krase“ drveće, kanalizaciji koja se ispušta direktno u Dunav, gde veoma laka srca prepuštamo ulici pse kada nam dosade, u zemlji gde je broj poginulih u saobraćajnim nesrećama daleko premašio broj poginulih u Nato bombardovanju, gde pojedini gradski kvartovi preko noći nestaju pod nerazjašnjenim okolnostima, gde broj zlostavljanih žena i dece iz godine u godinu raste, smatra da bi možda ispit za građansko ponašanje trebalo da uvedemo celoj Srbiji. Radila je i u zabavnoj, informativnoj i dokumentarnoj redakciji TV Vojvodine. Od juna 2016. godine je i predsednica društva novinara Vojvodine koje deluje u sastavu UNS-a (DNV - UNS). 

Dr i dr um. Agota Vitkai Kučera, redovni profesor Akademije umetnosti Univerziteta u Novom Sadu. Diplomirala na dva odseka: Odseku za opštu muzičku pedagogiju i Odseku za solo pevanje u klasi prof. mr Vere Kovač Vitkai (1997, 1998.). Magistarske studije završila na spomenutoj Akademiji 2002. godine u istoj klasi, a zvanje Mastera mužičkih umetnosti je stekla 2010. Titulu doktora nauke stiče 2013. godine na Interdisciplinarnim i mutidisciplinarnim studijama i istraživanjima u okviru Univerziteta u Novom Sadu (ACIMSI), a titulu doktora dramskih i audiovizuelnih umetnosti stiče 2018. godine na Univerzitetu u Novom Sadu, Akademiji umetnosti. Tokom školovanja i nakon stečenih diploma, bavi se korepeticijom (na orguljama i klaviru), pedagoškim radom, koncertnim i operskim pevanje. Dobitnica je nekoliko nagrada i priznanja: Nagrada univerziteta u Novom Sadu za postignuti uspeh 1997/98., Diploma za ostvarene rezultate u pedagoškom radu, stipendije Ministarstva kulture i sporta Republike Srbije 2002. godine za postignuti uspeh i rad kao najuspešniji asistent, Priznanje „Knjeginja Olivera“ od Srpske Kraljevske Akademije naučnika i umetnika prilikom obeležavanja Vidovdana 2016. godine itd. Sa velikim uspehom je nastupala širom bivše Jugoslavije i inostranstvu (Francuska, Švajcarska, Rusija, Mađarska, Grčka, Rumunija, Nemačka, Moldavija, Italija itd.). Na repertoaru su dela starih majstora, oratorijumi, solo pesme (klasičara, romantičara, domaćih i stranih autora), operske arije kao i uloga Adine iz Donicetijeve opere „Ljubavni napitak“, uloga Đilde iz Verdijeve opere „Rigoleto“, uloga Rozine iz Rosinijeve opere „Seviljski berberin“, sopranska deonica Mocartovog „Rekvijema“, uloga Adele iz Štrausove operete „Slepi miš“. Aktivno izlaže na Kongresima i Konferencijama, a njeni radovi se nalaze kako u štampanim, tako i u elektronskim izdanjima.

Smiljka Jovanović, pokrajinska sekretarka za finansije Rođena je u Erdeviku, opština Šid. Završila je Ekonomski fakultet u Subotici i Specijalističke studije na Pravnom fakultetu u Beogradu, na Katedri za javne finansije. Radila je u oblasti bankarstva, osiguranja, kontrole poreza. Poseduje više sertifikata iz oblasti računovodstva i revizije. Na mesto pokrajinskog sekretara za finansije došla je iz Agencije za osiguranje i finansiranje izvoza, gde je radila na poslovima kontrole usklađenosti poslovanja i sprečavanja pranja novca. Od 21. juna 2016. godine na funkciji je pokrajinske sekretarke za finansije.

Borojević Ivona je rođena 1984. godine u Kotoru. Magistrirala je na Fakultetu Tehničkih Nauka u Novom Sadu, na departmanu za industrijsko inženjerstvo i menadžment, kao jedan od najboljih studenata. U hotelskoj i ugostiteljskoj industriji ima iskustva više od deset godina. Od 2008. godine počinje da radi u Kompaniji Prezident iz Novog Sada na poziciji Direktor Marketinga i Prodaje i aktivno učestvuje u otvaranju Hotela BEST WESTERN Prezident*****, prvog i jedinog hotela u Novom Sadu koji je pripadao internacionalnom hotelskom lancu. Prošavši mnogobrojne obuke koje nalažu pravila poslovanja BEST WESTERN Inc., usavršava veštine u raznim oblastima u hotelskoj industriji – marketing i prodaja, front office, HR, operativne veštine, računovodstveni sektor, domaćinstvo. Dobitnica je sertifikata „Primena zakona u turizmu i zakona o prekršajima u oblasti turizma”, koji izdaje Balkanski savet za održivi razvoj i edukaciju. Nakon dve godine, dobija novu poziciju u istoj Kompaniji - Operativni Menadžer. Za to vreme kreira novi sistem zapošljavanja u Hotelu, čije specifičnosti se ogledaju u primeni BEST WESTERN HR pravila i procedura na postojeći standardizovani pristup zapošljavanja u Srbiji. 2011. godine počinje realizaciju novog projekta Prezident Kompanije, tj. angažovana je na otvaranju novog hotela najviše kategorije - Premier Prezident Hotel***** (Sremski Karlovci). Kao Menadžer pre-opening tima uspešno otvara hotel, koji je već te iste godine dobio najviše priznanje Novosadskog Sajma - Šampionski Pehar za Novi Hotel u Srbiji vrhunskog kvaliteta. Skoro uporedo na istoj poziciji je otvorila i Hotel Vilu Prezident**** koja se nalazi na Stražilovu. 2012. godine dobija laskavo priznanje Novosadskog Sajma - Najbolji Mladi Menadžer u hotelijerstvu u Srbiji. 2013. godine dobija unapređenje i postaje Generalni Menadžer sva tri Prezident Hotela. Ideju o kreiranju novog sistema zapošljavanja u Kompaniji (integracija internacionalnih pravila i procedura sa postojećim sistemom zapošljavanja u kompaniji) prenela je i na druga dva hotela, a kao rezultat toga govori statistika o znatno povećanom procentu lojalnih zaposlenih. Danas, kao Generalni Menadžer najboljeg nacionalnog lanca Hotela u regionu 2015. (priznanje Novosadskig Sajma), pored svojih standardnih dužnosti, vodi i HR odeljenje na nivou Kompanije i bavi se sprovođenjem procesa selekcije i regrutacijom kandidata, kao i sprovođenjem obuka. Od 01.01.2016. godine intenzivno radi na jačanju i pozicioniranju prvog domaćeg lanca Hotela – Prezident Hoteli, na nacionalnom i internacionalnom nivou. Dobitnica je prestižne nagrade “Lider Hotelske Industrije Srbije za 2017.godinu” koju dodeljuje Turistički Svet.

 

 

Nataša Heror (47) je osnivačica i direktorka medijske agencije HEROR MEDIA PONT koja se bavi unapređenjem rada manjinskih medija. Idejni je tvorac komunikacione platforme konferencije posvećene manjinskim i lokalnim medijima koja je realizovana kroz već sedam izdanja. Manifestacija “Pod krošnjama na Štrandu” je takođe značaja događaj u portfoliju koja je namenjena deci uzrasta 5-12 godina. U fokusu je učenje manjinskih jezika i kulture tokom leta. Poslednju godinu razvijaju se projekti koji se tiču informisanja osoba sa invaliditetom. Hobi: planinarenje. Majka Aradi Sonje Šare i Aradi Vladimira Hube. Živi i radi u Novom Sadu.

Dr Tijana Palkovljević Bugarski
upravnica Galerije Matice srpske. Istoričar umetnosti i muzejski savetnik sa dugogodišnjim iskustvom u muzejskoj delatnosti. Diplomirala, magistrirala i doktorirala na Filozofskom fakultetu u Beogradu, na Katedri za istoriju umetnosti. Doktorske studije završila je na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Beogradu na Odseku za muzeologiju kod prof. dr Nenada Radića sa disertacijom Galerija Matice srpske – slika kulturnog identiteta posredstvom prezentacije umetničkih dela. Na istraživačkom polju bavi se proučavanjem nacionalne umetnosti 20. veka, zaštite i promocije kulturnog nasleđa i muzeologijom. Od 2001. zaposlena je u Galeriji Matice srpske, a od 2010. godine je na mestu upravnika. Angažovana je na kreiranju programske i izdavačke delatnosti Galerije. Realizovala je brojne izložbe i objavila nekoliko knjiga, kataloga i tekstova u stručnim časopisima. Učestvovala je u radu stručnih skupova i radionica u zemlji i inostranstvu vezanih za oblast muzejskog menadžmenta, marketinga, edukativnih programa. Član je Odeljenja za likovnu umetnost Matice srpske, Upravnog odbora Matice srpske i nacionalnog komiteta ICOM-a (International Committee of Museum) i ICOM SEE. Aktivno učestvuje u radu ICTOP-a (International committee for the training of personel) i Foruma Slovenskih kultura. Predsednik je Upravnog odbora Fondacije „Novi Sad 2021- Evropska prestonica kulture”. Od 2018. godine, član je Saveta premijerke Republike Srbije za kreativne industrije.

Maja Pavlović završila je srednja ekonomsku školu, danas je diplomirani pravnik. Bila je1991-1993 advokatski pripravnik 1993-1995 Iris, Malta, direktor marketinga 1995-1996 Alfa omega inženjering, realizacija brzih projekata 1996-1998 Mikronova d.o.o. trgovina računarskom opremom i izrada sofvera 1997-danas majka sina Dušana 1998-2000 OŠ Sonja Marinković, sekretar 2000-2006 TV Kanal 9, zamenik direktora 2006-danas TV Kanal 9, direktor

Gordana Draganić Nonin je diplomirani menadžer u medijima. Radi kao novinar-urednik, šef novosadskog dopisništva lista Danas i urednik govornog programa i PR Zavoda za kulturu Vojvodine. Rođena je 1963. godine u Novom Sadu i profesionalnu karijeru je počela kao novinar u redakciji Programa 202 Radio Novog Sada, a zatim, od 1992. godine u Nezavisnom društvu novinara Vojvodine gde je prvo radila kao novinar kulture, a potom je bila dugogodišnji urednik kulturne rubrike. Bila je osnivač, idejni tvorac i predsednik Društva građana „Horizonti“ od 1993. godine. Pored osnovne delatnosti zalaganja za mir, na uspostavljanju prekinutih kulturnih veza na teritoriji bivše Jugoslavije, kao jedna od delatnosti Društva, objavljena su i dva broja časopisa za komunikaciju kultura Horizonti u kojima je bila osnivač i glavni i odgovorni urednik. Bila je novinar nezavisnog nedeljnika Bulevar do 2002; zamenik glavnog i odgovornog urednika RTV Panonije i urednik emisije iz kulture Art box; pomoćnik glavnog i odgovornog urednika časopisa za savremenu kulturu Vojvodine Nova misao; a od 2006. godine je novinar i urednik u listu Danas. Redovni je saradnik nedeljnika Novi magazin. Autor je više od sto intervjua sa najznačajnijim ličnostima iz kulturnog i društvenog života Srbije, regiona i sveta, a izbor njenih intervjua objavila je izdavačka kuća “Agora” 2010. godine pod nazivom “Ljudi od reči”. Knjiga teksova i intervjua “Bez prašine” objavljena je 2012. godine (NIP Dnevnik, Novi Sad). Dobitnica je Medalje kulture za multikulturalnost i interkulturalnost Zavoda za kulturu Vojvodine za 2011. godinu.