Home Konferencije “Food Talk” konferencija u Gradskom muzeju Podgorice

“Food Talk” konferencija u Gradskom muzeju Podgorice

14
0

Ovogodišnja “Food Talk” konferencija održaće se u ponedeljak 10. novembra u Gradskom muzeju Podgorice pod pokroviteljstvom Sekretarijata za preduzetništvo i investicije Glavnog grada Podgorice.

2013. godine na Salašu 137 na Čeneju pored Novog Sada je prvi put održana regionalna konferencija posvećena gastronomiji, vinu i pivu koja okuplja nekoliko stotina učesnika, predavača i izlagača. Od tada konferencija je osim Novog Sada održavana i u velikom broju gradova regiona: Beogradu, Skoplju, Budvi i konačno ove jeseni – 10. novembra, “Food Talk” će prvi put biti i u Podgorici.

Konferenciju organizuje tim kulinarskih izdanja Color Press Grupe, najvećeg izdavača magazina u regionu Jugoistočne Evrope zajedno sa agencijom za organizovanje događaja Color Media Communications. “Food Talk” je brend koji okuplja najpoznatija imena regiona iz sveta gastronomije, ambasade, hotele, restorane, vinarije, poljoprivredna gazdinstva  kao i kompanije koje se bave proizvodnjom i preradom hrane.

U programu je šest panela a učesnici će imati prilike da degustiraju i veliki broj lokalnih specijaliteta i vina:

Panel br. 1 – Taste of Planet: Ambasadori stranih zemalja o svojim nacionalnim jelima i crnogorskim specijalitetima čije će recepte poneti kada budu odlazili iz Podogorice.

Panel br. 2 – Kako do više Dušana Đorđevića: Izazovi motivacije u HoReCa industriji regiona

Dušan Đorđević, mladi konobar niškog hotela “Nais” oduševio je nedavno ceo region svojim spontanim i nasmejanim “nastupom” koji je zabeležio jedan od influensera i učinio ga slavnim. Kako smo došli do toga da nešto što bi trebalo da bude “normalno” – postane “izuzetak”. Kako menadžeri u HoReCa industriji regiona uspevaju da kreiraju i sačuvaju ljude poput Dušana Đođevića – na recepcijama, u kuhinjama, sa tacnama u rukama…

Panel br. 3 – Food, Wine & Art: Hrana kao inspiracija piscima, slikarima, kompozitorima, glumcima i rediteljima

Panel br. 4 – Al smo se tamo razbili od klope: Brendiranje destinacija kroz hranu i vino

Predstavnici turističkih organizacija, gradova i regiona govore o značaju gastronomske ponude za njihovu destinaciju

Panel br. 5 – The Menu: Kuvari iz regiona o ukusima i zahtevima nove publike

Panel br. 6 – La Traviata: Tradicionalni “Food Talk” vinski panel

Ulaz na konferenciju je slobodan uz prethodnu prijavu na [email protected] 

Detalje programa i imena učesnika možete da pogledate ovde: www.communications.rs/foodtalk2025