U subotu, 22. oktobra, METRO HoReCa centar u Beogradu pretvorio se u epicentar kulinarske inspiracije i timske energije, kada je ugostio žiri nacionalnih nagrada za kvalitet u oblasti hrane, Taste Awards. Događaj je bio mnogo više od formalne posete: to je bio trenutak kada su se profesionalna posvećenost, strast prema gastronomiji i kreativni duh spojili u jedinstven tim bilding.

Jelena Drača, rukovodilac za korporativne komunikacije u METRO-u, opisala je atmosferu rečima: “Sjajna energija, vrhunski ukusi i još jedan korak bliže našim kupcima!”
U prijatnom ambijentu METRO kuhinje, članovi žirija su se našli u ulozi takmičara – obukli su bele bluze, vezali crne kecelje i pokazali šta znaju pored šporeta. Jelena Drača ističe da je ovakva vrsta susreta dobra prilika da se izgrade mostovi ka HoReCa sektoru:

„Posebno nam je važno da istaknemo da je HoReCa sektor – ključna i veoma važna grupa naših kupaca. Kroz ovakve događaje, kao što je Taste Awards, ne samo da gradimo mostove ka ugostiteljima, već i aktivno podržavamo njihove napore, ideje i profesionalni razvoj. Ovo je za nas više od događaja – to je korak bliže našim partnerima, prilika da ih bolje razumemo i zajedno kreiramo vrednost. Zahvaljujemo se svim učesnicima na inspiraciji, entuzijazmu i sjajnoj energiji koju su doneli. Radujemo se novim susretima, zajedničkim projektima i kulinarskim izazovima!“

Upravo ta bliskost sa ugostiteljima dobila je dodatnu dubinu kada su članovi žirija Taste Awards-a prešli iz uloge ocenjivača u ulogu kuvara. Taj trenutak kada se profesionalna distanca zamenila zajedničkim radom u kuhinji, pokazao je koliko su ovakvi susreti dragoceni, ne samo za razmenu znanja, već i za stvaranje autentičnih veza.
Duška Jovanić, predsednica žirija Taste Awards-a, podelila je lični osvrt na ovo iskustvo:

“Kuhinja je, za mene, oduvek predstavljala magično mesto. Svoju prvu musaku od tikvica napravila sam u dvanaestoj godini. Od tada sam kulinarskim veštinama pripadala i dušom i telom. Osim što mi je kuhinja i danas najvažniji i najintimniji deo stana, čeznula sam i da se nađem na profesionalnoj gastro pozornici, obučena u obavezujuću uniformu chefa. Ta želja mi se nedavno ispunila zahvaljujući METRO Taste Awards takmičenju, u okviru kojeg je stručni žiri dobio zadatak da pokaže šta zna pored šporeta, kad se već dokazao u strogom ocenjivanju.”
METRO je otvorio vrata svoje profesionalne kuhinje, a članovi žirija su, kako kaže Duška, sa entuzijazmom prihvatili izazov:

“Uskoro smo se našli u kuhinji METRO HoReCa centra, ‘zadužili’ bele bluze i crne kecelje i bacili se na posao. Pokazalo se da su sve priče tačne. Kuhinja jeste odličan i vešto režiran triler sa ‘na vrh’ noža šarmantnog zapleta. Sigurna sam da bi mnogi voleli da su mogli da budu na našem mestu. Sve je bilo kao u priči, a METRO chefovi su se pokazali kao naši najbolji drugovi u ovom izazovu. Ja sam se odlučila za vrlo zanimljiv starter: slane macaronse punjene rikotom i mocarelom, čiji ukus je upotpunjen najfinijim rosbifom i začinskim biljem. Ponosno sam filovala svoje slane kolačiće, sa veštinom i stavom odvažne kandidatkinje za svoj novi zanat. I ostali članovi našeg tima su bili pravi gastronomski majstori, što su im na zajedničkom ručku priznali i Metro profesionalci. Ispostavilo se da smo napravili pravu gozbu, a kako je dobacio Goran Kovačević, veliki procenat restorana ne služi tako ukusnu hranu. Zaista je bilo zadovoljstvo to videti i doživeti.“

Od slanih macaronsa punjenih rikotom i rosbifom, do bogatih glavnih jela i savršeno osmišljenih poslastica, svaki zalogaj bio je dokaz da se ljubav prema kuvanju ne može sakriti. METRO chefovi su se pokazali ne samo kao mentori, već i kao saborci u kulinarskom izazovu.

Ovaj susret nije bio samo kulinarski eksperiment, već i strateški korak ka boljem razumevanju ugostitelja, njihovih potreba i ideja. METRO je, zajedno sa žirijem Taste Awards-a, još jednom potvrdio da kvalitetna hrana, profesionalna podrška i zajednička strast mogu da stvore vrednost, i to onu koja se ne meri samo ukusom, već i odnosima.
Taste Awards 2025 – Prijave su otvorene!
Ako ste deo domaće gastro scene, bilo kao ugostitelj, proizvođač, kuvar ili kreativni inovator u svetu hrane i pića – Taste Awards 2025 vas poziva da pokažete svoj kvalitet, autentičnost i strast.
Takmičenje je otvoreno za sve predstavnike gastronomskih zajednica koji žele da se istaknu i povežu kroz vrhunske ukuse i ideje.
Prijavite se putem zvanične stranice: https://communications.rs/tasteawards2025/
Rok za prijavu je 15. novembar 2025.

















