Home Konferencije #MojaKravicaFoodTalk2018- Prenos uživo: Održana je konferencija “Moja kravica Food Talk”

#MojaKravicaFoodTalk2018- Prenos uživo: Održana je konferencija “Moja kravica Food Talk”

2645
0

Šesti panel ujedno je i poslednji za ovogodišnju konferenciju, vidimo se iduće godine na “Moja kravica Food Talk 2019”!

Tokom poslednjeg panela publika je glasala, a ovo su rezultati tablet ankete:

U toku poslednji panel konferencije “Moja kravica Food Talk 2018” pod nazivom “La Traviata” posvećen vinima.

Vinari su posvetili pažnju svakoj pojedinačnoj sorti, uz itovremenu degustaciju.

Moderator panela je Davor Šišović, gastro novinar.

Učesnici panela su:

Stevan Kostreš Vinarija “Kovačević”, Srbija

Milan Simić Vinarija “Tikveš”, Makedonija

Goran Kvrgić, McCMcCulloch Wines

Gordan Bašić, “Fruškogorski vinogradi”

Ljubica Radan, Msc agronomije i enolog, predsednica Vinske Akademije SrbijeU toku panela degustirana su vina vinara koji učestvuju u diskusiji.

U toku panela degustira se vino vinara koji učestvuju u diskusiji.

U toku je predstavljanje “Centra za istraživanje vinske kulture” u crkvi Sv. Rudolfa u Banoštoru, a o tome govori Gordan Bašić, vlasnik “Fruškogorskih vinograda”

Počeo je četvrti panel, a u pitanju je PRESS Food Quiz- Da li si bolji gurman ili novinar?

Moderator panela je novinarka i TV lice Nataša Ilić.

Ućesnici panela su:

Vesna Laćarak, dnevni list “Danas”, Beograd

Žikica Milošević, magazin Diplomacy&Commerce

Dušica Spasić, Radio-televizija Srbije

Marija Jovanović, NAXI Radio

Marina Jablanov, “Dnevnik”

Davor Šišović, gastro novinar

U toku je treći Case Study “Šta su (stvarno) jeli Nemanjići?” gde je reč o srednjovekovnoj gastronomiji Srbije između mita i realnosti, a o tome govori Tamara Ognjenović iz “Artis centra”. Ona odgovara na neka od zanimljivih poitanja poput: “Da li je veliki župan jeo zlatnom viljuškom?” i “Da li je bilo kneževe pretkosovske večere?”

Za vreme trajanja studije slučaja degustiraće se vino”Car Dušan” Vinarije Vizba Valadovo iz Makedonije.

Tokom panela publika je glasala, a ovo su rezultati tablet ankete.

U toku je treći panel konferencije “Moja kravica Food Talk 2018” pod nazivom “Kako da moj restoran/hotel/klub preživi treću godinu?”

Moderator panela je Svetlana Kostić, Marketing & Communicatios Manager, MK Resort.

Učesnici panela su:

Goran Kovačević, Hotel “Square Nine”, Beograd

Jovan Njegovan, Restoran “Sokače”, Novi Sad, Kopaonik

Veljko Antović, Hotel “Crown Plaza”, Beograd

Jasmina Vekić, Restorani “Šaran” i “Kovač”, Beograd

Milica Petković, Restoran “Tri Šešira”, Beograd

Igor Belošević, restoran “Avala”, Beograd

Završen je drugi Case Study, sledi kafe pauza.

Završen je drugi panel konferencije “Moja kravica Food Talk 2018”, a u toku je drugi Case Study pod nazivom “Vojvođanski dućan” u kome izlaže Mirko Veselinović, predsednik upravnog odbora klastera “Vojvodjanski Dućan” i suvlasnik i osnivač Opšte zemljoradničke zadruge “Benišek-Veselinović”.

Konferansije je najavio treći panel konferencije “Moja kravica Food Talk 2018″ pod nazivom “Gastro bonton(i)” gde će se diskutovati o novim pravilima za stolom: “Ručak bez vina, cigareta i mobilnog telefona?”

Moderatora panela je Aleksandar Đuričić, novinar i pisac.

Učesnici panela su:

Slobodan Stefanović, glumac

Olivera Škorić, Marketing Manager u “Coutyard Belgrade City Center”

Uroš Urošević, kuvar

Olivera Balašević, direktor Salayke, vodeće produkcijske kompanije u jugoistočnoj Evropi.

Goran Milić, dopisnik, novinar, urednik i producent

Za vreme trajanja panela publika je galsa, a ovo su rezultati tablet ankete:

U toku je drugi panel konferencije “Moja Kravica Food Talk 2018” pod nazivom “Food Communications”, u kome se diskutuje o interesantnoj temi: Kako nam reklamiraju hranu i zašto im (ne) verujemo?

Moderator panela je Danijel Koletić iz Zagreba, idejni tvorac PRO PR konferencije.

Učesnici panela su:

Ekrem Dupanović, izdavač i glavni urednik portala Media Marketing
Dragana Ferlinc, vlasnica firme “EuroCatering”
Karmen Krivokapić, vlasnica ekskluzivnog restorana “Arhiv”
Maja Petrović, blog “Vitki gurman”
Davor Pančevski, kuvar
Miroslav Božin, autor turističkih i gastronomskih vodiča, autor emisije “Čarde na Dunavu”

Završen je prvi Case Study i na redu je prva dodela nagrada “Food Talk Awards”.

Dobitnici nagrada:

Kategorija “Mleko i mlečni proizvodi” – Kompanija IMLEK

Kategorija “Zamrznuti prehrambeni proizvodi” – Kompanija Frikom; nagradu prima Njegovan Miljanić, supervizor prodaje

Kategorija “Konditorski proizvodi” – Koncern Bambi, nagradu prima Nemanja Brković – PR menadžer

Kategorija “Testenine” – Kompanija Danubius; nagradu prma Predrag Marković, direktor kompanije

Kategorija “Kuhinjski aparati” – Kompanija Gorenje, nagradu prima Goran Sorak – šef marketinga Gorenje Beograd

Kategorija “Voda” – Aqua Viva – nagradu prima Jovana Stanković – Aqua Viva Beograd menadžer iz Kompanije Knjaz Miloš

Kategorija “Mesni proizvodi” – Kompanija Neoplanta; nagradu prima Zora Kovačević, marketing menadžer

Kategorija “Organski proizvod” – Firma Suncokret; nagradu prima Ksenija Perčič, direktor prodaje i marketinga kao i suvlasnik firme

Kategorija prerađeno voće – Firma “Vrtlari doo”; nagradu prima Branislav Sekulić, direktor

Kategorija ledeni čaj – Kompanija “Coca Cola”; nagradu prima Julja Žigić – Senior Brand Manager Stills Beverages Serbia

U toku dodele nagrada degustorani su dva penušavca “Vinarije Kovačević”Fresco Bianco i Fresco Rose.

U toku je prvi Case Study konferencije “Moja Kravica Food Talk 2018” gde se prisutnima obraća Eyck Zimmer nagrađivani kuvar, Chevalier Ordre du Mérite Agricole sa trenutnim angažmanom u malom luksuznom hotelu “Square Nine” u Beogradu.

Za vreme trajanja panela publika je glasala, a ovo su rezultati tablet ankete:

Konferansije je najavio prvi panel konferencije pod nazivom “Hello, Big Apple – Serbia is back!”, razgovor sa srpskim proizvođačima koji će posle osmogodišnje pauze učestvovati na smotri “Fancy Food Show” u Njujorku.

Moderator panela je Robert Čoban, Color Media Communications.

Učesnici panela su:

Branislav Sekulić, “Vrtlari doo”

Darko Mandić, “HappyHoney”

Ksenija Perčić, “Suncokret”

Nikola Stanišić, “Stanišić Bio”

Milutin Pantić, “House of Food”

Nenad Moslavac, Impact Hub

Marijana Simić, Business Innovation Programs

Sanja Milosavljević, “Moje gnezdo”

U toku je govor Milorada Radojevića, člana Gradskog veća za privredu i turizam Grada Novog Sada koji ističe važnost proizvoda iz Vojvodine sa geografskim poreklom i naglašava da je njihovo brendiranje veoma važno.

Nakon promo spota o ovoj predivnoj mediteranskoj zemlji i njihovoj kuhinji, u toku je obraćanje ambasadorke Izraela, Alone Fišer Kam,  koja ističe da je izraleska kuhinja u njihovoj duši i odgovara na pitanje: “Ko smo mi?”

Prisutnima se obraća Tanja Miščević, šefica pregovaračkog tima Srbije sa EU koja ističe da se gastronomske teme lako mogu uklopiti u priču o integracijama i ističe da je to od krucijalne važnosti zbog plasiranja proizvoda u Evropu.

U toku je govor Ivana Đokovića, potpredsednika Pokrajinske vlade i Sekretara za privredu turizam koji je pozdravio sve prisutne i ukratko predstavio odlike gastronomije u Vojvodini i ističe da ju je Sekretarijat izdvojio kao bitnu stavku za razvoj turizma i davanje subvencija.

U toku je otvaranje ovogodišnje konferencije “Moja Kravica Food Talk 2018”, a prisutnima se obraća konferansije, Slobodan Stefanović, koji ukratko predstavlja teme kojima će se baviti ovogodišnji panelisti.

Danas, već šestu godinu zaredom, kompanija “Color Media Communciations”  u Novom Sadu organizuje najveću regionalnu konferenciju o hrani i vinu “Moja Kravica Food Talk 2018”.

Ovogodišnja konferencija se održava u novootvorenom novosadskom hotelu “Sheraton”, prvom u Srbiji iz lanca “Marriot International” koja uspešno posluje već punih 35 godina.

Pratite prenos uživo na našem sajtu, gde možete pronaći najinteresantnije vesti, fotografije i izjave.

Kao i na svim konferencijama “Color Media Communications” vaša pitanja možete postavljati putem Twitter-a sa haštagom #MojaKravicaFoodTalk2018.

Kompletan program konferencije pronađite na linku: www.color.rs/foodtalk2018