Home Festivali Aca Seltik: Sa pripremama za Novosadski Oktoberfest počnite već sad jer, kao...

Aca Seltik: Sa pripremama za Novosadski Oktoberfest počnite već sad jer, kao što znate, The Celts Strike Again uvek i svuda!

1613
0

Novosadski Oktoberfest” održaće se ove godine 20. i 21. oktobra u Master Centru Novosadskog sajma.

Među potvrđenim učesnicima nalaze se bendovi “Hladno pivo”, S.A.R.S, “Orthodox Celts”, “Love Hunters”, “Amajlija”, “Prljavi inspektor Blaža i kljunovi”, “Drum N Zez” i mnogi drugi.

U susret Novosadskom Oktoberfestu i njihovom nastupu drugog dana festivala 21. oktobra, razgovarali smo sa frontmenom “Orthodox Celtsa“, Acom Seltikom:

Napravili ste sjajnu atmosferu na prošlogodišnjem Novosadskom Oktoberfestu. Kakve utiske nosite?

– Utisci su fenomenalni. Znate, postoje koncerti kada se svi “otkače”, i publika, i izvođači, pa i organizatori. Prošlogodišnji nastup Kelta na Oktoberfestu je bio baš takav, ali i poseban iz nekoliko razloga od kojih je glavni onaj da smo tim koncertom zaokružili jednu eru u istoriji grupe Orthodox Celts, ali i zakoračili u novu.

Novosadska publika vas posebno voli i vaši nastupi su uvek rasprodati. Da li je publika u Novom Sadu po nečemu posebna?

– Nije! Ali, kada to kažem to je najpozitivnije moguće. Naime, za sve ove godine iza nas uvek je publika bila ta koja nosi bend, koja od nas izvlači i poslednji atom energije i koja šalje svu onu pozitivu koja može da se akumulira na jednom mestu pa u tom smislu ni Novi Sad nije izuzetak, čak je možda novosadska publika i “istija” od drugih.

Prošlogodišnji nastup je bio i poslednja prilika da se čuju neke pesme uživo, promenili ste set listu. Šta možemo da očekujemo ove godine?

– Ha, ako me pitate da li ćemo bar malo da usporimo, odgovor je – nećemo! Istina, u međuvremenu je izašao naš novi, šesti po redu album “Many Mouths Shut!”, pa ćemo svakako da iskoristimo priliku i da u sledeće poglavlje uletimo naglavačke sa gomilom novih pesama, ali i kompletnim best of repertoarom. Možete da očekujete unapređene Kelte, sa unapređenim scenskim nastupom i unapređenom set listom.

Odakle crpite toliku sjajnu energiju? Da se pripremimo i mi za vaš nastup?

– Da znam odgovor na to pitanje, rešio bih i perpetuum mobile, ali sve nekako mislim da i nismo daleko od objašnjenja! Nisam Nikola Tesla, ali se u energiju na bini razumem toliko da mogu da kažem da je neiscrpna i kruži neprestano po sali, hali, klubu i vraća se jača nego što je odaslata inicirajući novi početni impuls sledećeg ciklusa, a zajedno je održavamo mi i publika. A, da se pripremate počnite već sad jer, kao što znate, The Celts Strike Again uvek i svuda!

Prošlogodišnji “Oktoberfest” u Novom Sadu posetilo je preko 15.000 ljudi, a sve ulaznice su bile prodate nekoliko dana uoči događaja.

Ulaznice za festival su u prodaji i to putem Gigstix mreže. Nabavite svoju ulaznicu na vreme klikom OVDE ili na svim prodajnim mestima Gigstixa, pronađite ih na ovom linku.

Novosađani i njihovi gosti biće u prilici da uživaju u više desetina brendova piva iz celog sveta, bavarskim kobasicama, perecama i puno dobre zabave.

I ove godine “Novosadski Oktoberfest” će dve nedelje uoči festivala imati svoj štand na Trgu slobode u centru Novog Sada gde će fanovi biti u prilici da kupe suvenire, ulaznice, ali i da uživaju u pivu, kobasicama i perecama.

Takođe, organizatori planiraju kasting za konobarice i konobare “Oktoberfesta” i druge promotivne aktivnosti.

Detalji programa i rezervacije mesta za sedenje mogu se videti na sajtu festivala: www.oktoberfest2017.rs