Home Vesti Ambasada Ukrajine podržala kampanju “Zelena Srbija”

Ambasada Ukrajine podržala kampanju “Zelena Srbija”

906
0

Kompanija Color Media Communications pod pokroviteljstvom Direktorata za radijacionu i nuklearnu sigurnost i bezbednost Srbije u decembru sprovodi kampanju “Zelena Srbija”.

U sklopu kampanje “Zelena Srbija” biće organizovana sadnja drveća u 10 gradova i opština Srbije kako bi se podigla svest građana, lokalnih samouprava i kompanija o tome koliko je značajno pošumljavanje Srbije.

Direktorat za radijacionu i nuklearnu sigurnost i bezbednost Srbije, kao društveno odgovorna institucija želi da doprinese podizanju svesti po pitanju ove teme i razmeni iskustava sa zemljama koje imaju diplomatska predstavništva u Beogradu.

Ambasada Ukrajine je među prvim ambasadama koje su podržale projekat “Zelena Srbija” i sa nama podelile iskustva u vezi sa pošumljavanjem u njihovoj matičnoj zemlji, Ukrajini.

“Ministarstvo spoljnih poslova Ukrajine pridružilo se velikom projektu Ozelenjavanje Ukrajine u kojem su učesnici stvorili kolektivnu priču o uspehu Ukrajinaca i zasadili 1.831.333 stabala širom Ukrajine i na taj način postavili rekord za celu Ukrajinu! Sada će u Holosijivskom parku “Maksim Rilski” u Kijevu rasti hrast koji su zasadile ukrajinske diplomate. Takođe, ovoj divnoj inicijativi pridružili su se i predstavnici Ministarstva kulture i informativne politike Ukrajine, na čelu sa ministrom Oleksandrom Tkačenkom. Od sada će teritorija oko zgrade Ministarstva kulture i informativne politike biti ukrašena grmljem kaline – simboličnom biljkom za Ukrajince”, poručuju iz ambasade.

Foto: Facebook/@UkraineMFA,@MKIPUkraine