Home Travel Ambasadori i diplomate posetili 36. Dana bundeve u Kikindi

Ambasadori i diplomate posetili 36. Dana bundeve u Kikindi

1160
0

Kompanija Color Media Communications i časopis Diplomayi & Commerce u saradnji sa gradom Kikindom organizovala je interesantnu turu za diplomate i prijatelje kuće koja se održala 11. septembra u sklopu festivala 36. Dani bundeve u Kikindi.

Pored tradicionalnog festivala, domaćini su pripremili i sjajan program, razna jela od bundeva i druge specijalitete ovog kraja, posetu Kiku u Narodnom muzeju i čuvenu Galeriju Terra, obišli smo i obližnji Mokrin Haus i uživali u šetnji Ulicom generala Drapšina, zvanično “Najlepšom ulicom u Srbiji”.

Zvanice je dočekao gradonačelnik Kikinde Nikola Lukač, a među zvanicama bili su: Maja Gojković, potpredsednica Vlade i ministarka za kulturu i informisanje u Vladi Republike Srbije, predstavnici ambasada: Albanije, Norveške, Kipra, Belgije, Rumunije, Ukrajine, Kraljevine Maroka, Egipta, Kazahstana, Kambodže, Malezije, konzulata Crne Gore, kao i uvaženi predstavnici stranih privrednih komora.

Dani bundeve su regionalna manifestacija koja se održava u Kikindi svakog septembra, sa tradicijom dugom više od tri decenije. Svake godine desetine hiljada ljudi poseti dane bundeve i ima priliku da uživa u raznovrsnom gastronomskom, kulturnom, zabavnom i sportskom programu. zvanična boja manifestacije je narandžasta jer simbolizuje bundevu („Ludaja“) koja se vekovima uzgaja na ovim prostorima. Centralni događaj je merenje najtežih i najdužih bundeva, a ova manifestacija je nosilac prestižne nagrade „Turistički cvet“.