Home Konferencije Auto Forum 2017 – poslušajte panel “Autoindustrija kao pokretač unapređenja znanja i...

Auto Forum 2017 – poslušajte panel “Autoindustrija kao pokretač unapređenja znanja i veština radne snage”

1416
0

Regionalni forum o automobilskoj industriji #AutoForum2017, u organizaciji Color Media Communications, najvećeg organizatora konferencija u SEE regionu i Sat Media Group, najveće medijske kuće iz automobilske industrije, a u susret Međunarodnom sajmu automobila u Beogradu, održan je 21. marta, u hotelu Radisson Blu Old Mill u Beogradu.

#AutoForum2017 okupio je relevantne stručnjake i brendove iz oblasti automobilizma, predstavnike obrazovnih institucija, kao i predstavnike Uprave carine i udruženja uvoznika.

Forum je otvorio Mihailo Vesović, zamenik generalnog menadžera Privredne komore Srbije, koji je istakao da ne postoji privreda i država koja nema svoju automobilsku industriju u vrhu. Vesović je naveo da svi trendovi koji dolaze u automobilskoj industriji ne mogu da se sprovode autonomno, da moraju biti povezani svi, država, industrija, institucije… Prisutnima se na otvaranju obratio i Matijas Kleva, prvi sekretar, šef departmana za ekonomske odnose Ambasade Italije, koji je istakao da je autoindustrija veoma značajna za italijansku ekonomiju, ali ne samo u pogledu ekonomije već i inovacija koje utiču na celokupnu ekonomiju i sve druge grane privrede.

O čemu se razgovaralo na panelu “Autoindustrija kao pokretač unapređenja znanja i veština radne snage” poslušajte u nastavku:

Moderator: Mladen Alvirović, Sat Media Group
Uvodničar: Zoran Todorović
Učesnici:
Bratislav Kocić – Bosch
Zoran Todorović, Mercedes
Prof. dr Branko Vasić, Mašinski fakultet univerziteta u Beogradu
Danijel Kadarjan, Fakultet za menadžment FAM