Home Festivali Besplatne ture “Novi Sad za početnike” od 24. juna

Besplatne ture “Novi Sad za početnike” od 24. juna

604
0

Udruženje The Best Events uz podršku Gradske uprave za privredu Grada Novog Sada ponovo organizuje tri tematske ture kroz Novi Sad tokom juna/jula meseca 2023. godine.

Pozivamo sve Novosađane, goste, turiste i sve koji žele da nauče nešto više o istoriji Novog Sada, kroz projekat Novi Sad za početnike”.

Svi zainteresovani mogu da prisustvuju sledećim tematskim turama:

24.6. Novi Sad za početnike – Vođena tura:  Ljubav je promenila živote poznatih ličnosti
Tema vođene ture: Ljubavna istorija Novog Sada
Mesto okupljanja: Trg slobode
Zabava nekadašnje novosadske mladeži i ljubavi slavnih ličnosti. Kroz ovu šetnju gledaćete Novi Sad kroz priče o velikim ljubavima slavnih ličnosti koje su utkale svoje životne priče u istoriju ovog grada. Besplatna tematska tura, sa početkom od 11.00 č trajaće 60 minuta, a publiku će sa zanimljivom istorijom Novog Sada upoznati turistički vodić Biljana Milošević.
Prijave putem mejl adreseivana.rajinac.cpg@gmail.com

2.7. Novi Sad za početnike – Vođena tura: Kafane kao centar zbivanja srpske elite
Tema vođene ture: Stare kafane Novog Sada
Mesto okupljanja: Trg slobode
Kafane – nekadašnji centri političkog, kulturnog, društvenog života, ali i mesta za zabavu i dokolicu. Kroz ovu šetnju upoznaćete mesta u koja su poznata imena Novog Sada volela da dolaze, kutke gde su se skupljali boemi, ali i interesantne priče koje krije svaka od njih. Besplatna tematska tura, sa početkom od 11.00 č trajaće 60 minuta, a publiku će sa zanimljivom istorijom Novog Sada upoznati turistički vodić Biljana Milošević.
Prijave putem mejl adrese: ivana.rajinac.cpg@gmail.com

8.7. Novi Sad za početnike – Vođena tura: Priče sa novosadskog keja
Tema vođene ture: Novosadski kej
Mesto okupljanja: Dom vojske (Beogradski kej 9)
Omiljeno gradsko šetalište koje obuhvata tri keja i tri mosta (Beogradski kej, Kej žrtava racije i Sunčani kej), krije interesantne istorijske priče koje ćete saznati tokom ove šetnje. Besplatna tematska tura, sa početkom od 11.00 č trajaće 60 minuta, a publiku će sa zanimljivom istorijom Novog Sada upoznati turistički vodić Biljana Milošević.
Prijave putem mejl adreseivana.rajinac.cpg@gmail.com