Home Travel Bogata letnja sezona u Luštica Bay

Bogata letnja sezona u Luštica Bay

2304
0

Uzbudljiva letnja sezona ispunjena koncertima, izložbama fotografija, umetničkim postavkama, operskim večerima i drugim kulturnim dešavanjima, ali i golf takmičenjima i treninzima, te sportskim obukama, planirana je za predstojeće mesece u Luštica Bay-u.

Grad koji se razvija na tivatskom delu poluostrva Luštica polako izrasta u novi centar aktivnog življenja na Jadranu a obilje raznih kulturnih, sportskih i zabavnih dešavanja koja će se odvijati na raznim lokacijama u kompleksu, golf vežbalištu i na moru omogućiće posetiocima i stanovnicima da uživaju u letu i jedinstvenom pejzažu.

lustica2

Kompanija i ove godine podržava tri renomirane kulturne manifestacije u Herceg Novom, Kotoru i Tivtu, i to: Operosa Montenegro festival, međunarodni festival KotorArt, i pozorišni festival Purgatorije. Zahvaljujući višegodišnjoj saradnji, ovi festivali deo događaja izvešće u Luštica Bay-u.

Umetnička izložba crnogorskog fotografa Đorđa Živaljevića biće upriličena sredinom jula, dok se već 3.jula očekuje izložba poznatog japanskog fotografa Yuya Matsuoa.

Drugi po redu koncert pod nazivom “Miloš Invites” na kom će proslavljeni crnogorski gitarista, ekskluzivni umetnik Dojče gramofona i stalni gost međunarodnog festivala KotorArta, Miloš Karadaglić u Luštica Bay-u predstaviti svoje sjajne ovogodišnje goste – sopranistkinju Pumezu Mačikizu i gudački kvartet “Strings Attached”, biće održan četvrtog avgusta.

Festival opere – Operosa, publici u Luštica Bay-u, predstaviće „Crnogorske dive“, kako je nazvan performans tri soprana: Marijane Šovran, Milice Milanović i Olivere Tičević iz Kotora, Risna i Bijelog Polja. One će izvesti poznate arije Vivaldija, Mocarta, Belinija, Verdija, kao i operne duete Vivaldija i Mocarta.

Muzička pratnja ovog uzbudljivog izvođenja biće poznati gudački kvartet “Rocher” iz Beograda, na čelu sa Radmilom Vardalić. Njihov izvanredni zvuk i iskustvo daju poseban dodir događaju i čvrstu bazu za pevački čin.

Večeri filma, te predstave iz korpusa Purgatorija i Kotorskog festivala pozorišta za decu takođe će se održati tokom jula i avgusta.

Tradicionalna golf takmičenja počeće 30. juna. I ove godine stanovnici Luštica Bay-a, njihove porodice, gosti i posetioci takođe imaju priliku da pohađaju časove golfa za decu i odrasle, jedrenja i veslanja na dasci. Početak treće operativne sezone u kompleksu obeležen je svečanim otvaranjem foruma zelene kulture koji se, kao prvi događaj te vrste na Balkanu, održavao tokom pet dana početkom juna u osam crnogorskih opština.

lustica3

Luštica Bay je jedinstven grad na crnogorskom primorju koji gradi kompanija Luštica Development nadomak Tivta, na poluostrvu Luštica koje je poznato kao jedna od najlepših prirodnih destinacija na crnogorskom primorju. Na površini od 690 hektara biće izgrađeno sedam hotela, dve marine, golf teren, stanovi, vile, gradske kuće, komercijalni i javni sadržaji, ali i poljoprivredna dobra, sportski tereni, staze za šetanje i biciklizam, i prostranstva netaknute prirode.

lustica4 lustica5

Nova etapa u razvoju projekta je izgradnja gradskog jezgra – Centrala, koji će biti povezan sa postojećim naseljem Radovići, i, pored komercijalnih, ponudiće neophodne administrativne sadžaje poput škole, medicinske ustanove, vatrogasne, policijske stanice i slične sadržaje neophodne za funkcionisanje grada tokom cele godine.