Home Festivali “Čarde i bande” ovog vikenda na Sunčanom keju

“Čarde i bande” ovog vikenda na Sunčanom keju

994
0

Četvrti festival riblje čorbe i tamburaške muzike “Čarde i bande”, održaće se 30. i 31. maja 2020. godine na Sunčanom keju u Novom Sadu.

Festival organizuju Udruženje građana “HBO Color Media Events”, “Petrovaradin media” i Udruženje “The Best Fest”, u saradnji sa Udruženjem “Reka”, a manifestaciju su podržali i Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam, Ministarstvo trgovine i turizma, Gradska uprava za privredu Grada Novog Sada i kompanije Heineken i AMS Osiguranje.

Nekoliko hiljada Novosađana i turista uživalo je u ribljoj čorbi i tamburaškoj muzici na prethodnim festivalima “Čarde i bande”, koji se održavaju na proleće i u jesen svake godine. Riblju čorbu na prethodnim festivalima pripremale su čarde iz Hrvatske, Mađarske, Slovenije i Srbije. Majstori ribljeg paprikaša pripremili su preko 2.000 porcija ribljeg paprikaša sa preko 250kg šarana i druge vrste ribe.

Četvrti festival riblje čorbe i tamburaške muzike održaće se u subotu od 12 do 20 sati, dok će u nedelju posetioci moći da uživaju u ribljoj čorbi, pečenoj ribi i zvucima tambure u periodu od 11 do 18 časova.

Veliki odziv Novosađana na ranijim festivalima potvrdio je još jednom da je riblja čorba jedan od najvećih dunavskih brendova, a tamburaške bande iz Novog Sada i okoline su upotpunile sjajnu atmosferu na novosadskom Keju.

Više detalja o programu festivala možete saznati OVDE.