Home Vesti Časopis “Hello! Travel: Jahorina” predstavljen na Jahorini

Časopis “Hello! Travel: Jahorina” predstavljen na Jahorini

1565
0

U svečarskom duhu, povodom otvaranja ski sezone (tradicionalni “Ski Opening”), na Jahorini je, u Hotelu Bistrica, u sklopu Olimpijskog Centra Jahorina, predstavljen časopis “Hello! Travel: Jahorina”, osmi iz ove edicije, a po ocenama mnogih, i najuspešniji.

Press konferencija je održana u 20h, kada su se glavni i odgovorni urednik časopisa Žikica Milošević i direktor OC Jahorina, Dejan Ljevnaić, obratili okupljenim novinarima i zvanicama.

Milošević je naglasio da živimo u vremenima kada je turizam najpropulznivnija grana sa najvećim godišnjim rastom, čak i u vreme krize, a traže se nove i nove marketinške niše. Nova Generacija Y ili milenijalci donose drugačije navike, manja ulaganja u skupe sportove kao što je skijanje, ali su skloniji kraćim odmorima, izletima, radoznaliji da probaju sve, i skloni aktivnom turizmu. Jahorina, kao najveća razvojna šansa Republike Srpske, očuvala je svoje resurse netaknute i nije mesto za dnevne izlete, poput takođe olimpijske Bjelašnice, već za noćenja, odmor i kvalitetno skijanje. Društvene mreže su savršeni alat za širenje priče o turističkim destinacijama, pa i za Jahorinu, budući da jedna dobra slika može brzo da se raširi po Facebooku ili Instagramu i navede mnogo novih radoznalaca da se okušaju u zimskim sportovima ili letnjim adrenalinskim avanturama, možda baš i na “olimpijskoj lepotici”, zaključio je Milošević.

Dejan Ljevnaić, pokretačka snaga novog zaleta Jahorine, Olimpijskog Centra i Hotela Bistrica, posle dve godine rada, pohvalio se ogromnim napretkom koji je zabeležen na Jahorini. Na Ski Openingu 2017. zabeleženo je svega 140 skijaša dok je svega godinu dana kasnije zabeleženo čak 2500 skijaša. Olimpijski Centar je pre svega najviše uložio u revitalizaciju staza, koje su sada na visokom nivou, a za ovu sezonu kvalitet je viši u mnogim segmentima. Naročito je važno, istakao je Ljevnaić, da se na planinu privuku deca, koja bi svoje prve korake u “belom sportu” učinila baš na Jahorini, tako da je ulaganje u škole skijanja i staze za početnike jedan od prioriteta.

Nakon konferencije usledila je spektakularna žurka na kojoj je nastupio proslavljeni bend “Crvena jabuka” pred više stotina posetilaca.