Home Festivali Crna Gora zatvorila festival #FoodPlanet2019

Crna Gora zatvorila festival #FoodPlanet2019

1125
0

Treći po redu festival nacionalnih kuhinja „Food Planet“, kојi оrgаnizuјe Udruženje građana “Subsidium”, u saradnji sa kоmpаniјama “Color Media Communications” i “Ninamedia”, a uz podršku Grada Novog Sada – Gradske uprave za privredu, otvoren je 9. septembra na Trgu slobode u Novom Sadu.

Sve do juče, 30. septembra, tokom 22 dana festivala, svojom nacionalnom kuhinjom, kulturom i tradicijom predstavilo se 20 zemalja, a posetioci festivala imali su priliku da svakog dana od 17.00 besplatno degustiraju specijalitete, uživaju u bogatom kulturno-umetničkom programu i bolje se upoznaju sa ukusima i običajima različitih krajeva sveta.

Na centralnom gradskom trgu nalazile su se i izložbene tezge u formi drvenih kućica u kojima se vršila prodaja suvenira, rukotvorina, hrane i pića.

Juče je Crna Gora zatvorila ovogodišnji Fodo Planet festival, a pre konzumiranja njihovih specijaliteta prisutnima se obratio generalni konzul Crne Gore u Srbiji Dragan Đurović koji je predstavio crnogorsku nacionalnu kuhinju i prateći kulturno – umetnički program.

Program je upriličio i nastup Crnogorskog prosvetnog umetničkog društva “Princeza Ksenija” iz Lovćenca.

Hranu je pripremila Promont grupa iz Novog Sada, tačnije restoran Vrdnička kula, a pilo se Nikšićko pivo, vino Plantaže i Premier Rakija.

Prisutni su ovom prilikom mogli da degustiraju: uštipke, pršutu, sir, sarmice u vinovoj lozi i druge tradicionalne crnogorske specijalitete.

Više detalja i kompletan program ovogodišnjeg Food Planet festivala pogledajte na linku: http://www.foodplanet.rs/index.html