Home Konferencije Digital 2018 – predstavljamo vam panel “KONTINENTALNA KLIMA U PANONSKOJ NIZIJI: Strepnje...

Digital 2018 – predstavljamo vam panel “KONTINENTALNA KLIMA U PANONSKOJ NIZIJI: Strepnje i nade domaće IT scene”

333
0

Petu godinu zaredom Color Media Communications organizuje “Digital“, regionalnu konferenciju o trendovima u telekomunikacijama i medijima.

Ovogodišnji – #Digital2018 – trajaće 2 dana – 06. i 07. septembra (četvrtak i petak) i okupiće najznačajnija imena iz ovih oblasti iz celog regiona kao i brojne goste iz inostranstva.

Konferencija se održava u Hotelu Metropol u Beogradu.

Konferenciju će ove godine prvog dana otvoriti Vladan Vukosavljević, ministar kulture i informisanja, Denis Kif, ambasador Velike Britanije u Srbiji i Tatjana Matić, Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija, a drugog dana Kati Csaba, ambasadorka Kanade u Srbiji i Branko Ružić, ministar državne uprave i lokalne samouprave u Vladi Srbije.

Predstavljamo vam panel “KONTINENTALNA KLIMA U PANONSKOJ NIZIJI: STREPNJE I NADE DOMAĆE IT-SCENE

Na prošlogodišnjoj konferenciji na panelu koji je okupio prestavnike ovdašnje IT scene – povela se diskusija o nedovoljnom društvenom angažmanu vlasnika i menadžera domaćih IT kompanija koji su po obrazovanju i finansijskoj moći – svakako elita ovog društva. Pola godine kasnije, desio se slučaj “Continental” koji je digao na nogde celu IT zajednicu, posebno njen deo u Novom Sadu. Šta se dogodilo šest meseci posle toga – da li su se obistinila strahovanja domaćih kompanija da će državne subvencije stranom investitoru dovesti do masovnog odliva IT inženjenja iz njihovih firmi. Šta su danas najveći problemi srpske IT scene i koliko se situacija razlikuje u susednim zemljama. Ovo su samo neke od tema kojima će se baviti učesnici 3. panela 2. dana “Digitala”.

Jelena Jovanović, Privredna komora Srbije

Mirko Topalski, Eipix Entertainment

Nenad Milanović, Coing

Vukašin Stojkov, Startit

Milan Šolaja, @Vojvođanski IKT klaster

Tokom dva dana u okviru deset panela i nekoliko studija slučaja i prezentacija, stručnjaci iz različitih oblasti govoriće o trendovima u telekomunikacijama, medijima i tehnologiji, autorskim pravima u digitalnom dobu, kraljevima zabave u regionu, SVOD platformama, E-sportu, generaciji Z, strepnjama i nadama domaće IT scene, 20-godišnjici osnivanja kompanije Google i onome što dolazi iz naših garaža, ali i o greškama, padovima i ponovnim podizanjima uspešnih.

Program, učesnike, informacije o prijavi i kotizacijama možete pronaći na zvaničnom sajtu www.digitalconference.rs