Home Konferencije Dirljive priče i inspirativni razgovori: #Profemina2023 u Makedoniji je prošla u znaku...

Dirljive priče i inspirativni razgovori: #Profemina2023 u Makedoniji je prošla u znaku ženske snage i podrške!

622
0

NOVA ženska energija – moto #Profemine2023 održane u Skoplju

Juče, 23. novembra (četvrtak), uspešno je održano sedmo izdanje
regionalne konferencije za žene „Profemina“ u organizaciji „Color Media Plus“, izdavača najuticajnijeg ženskog časopisa Ubavina i zdravje.

Regionalna konferencija „Profemina“ ponovo je okupila žene na jednom mestu, dajući im priliku da čuju zanimljive diskusije, informativne razgovore i inspirativne priče. Tačno u 10 časova posetioci su zauzeli svoja mesta u hotelu Holidai Inn i željno čekali početak bogatog programa čiji je akcenat stavljen na lepotu, zdravlje, negu i sve ono što je od najveće važnosti za žene.

Pre zvaničnog početka, gosti su radoznalo razgledali izložbene štandove prijatelja konferencije, koji su bili deo Zone bogatog iskustva.

Ogroman broj posetilaca imao je retku priliku na jednom mestu da proba proizvode Vichy, La Roche Posay, Revalid, Violeta, Pierre Cardin Cosmetics, Merz Spezial, Afrodita Cosmetics, Matoss Cosmetics, da se informišu o mogućnostima edukacije koje se nude na Univerzitetu Skopje, da doznaju za EcoTip-ovim inovativnim tehnologijama za filtriranje vazduha i vode, a posebna poslastica su bile igračke za odrasle LoveGuru-a.

Gosti nisu propustili da se prijave na ulazu kako bi osigurali svoje učešće u nagradnoj igri punoj iznenađenja podržavača konferencije: Vichy, La Roche Posayi, CeraVe, Revalid, Martimex, Delimano, Sillhouette, Afrodita Cosmetics, Pierre Cardin Cosmetics, Silk Solution, Love Guru, a Univerzitet Skopje dodelio je punu stipendiju za master studije.

Manifestaciju je tradicionalno, kao i svake godine, svečano otvorila Jovana Stojmenović, glavni i odgovorni urednik časopisa „Ubavina i zdravje”.

Ana Dornik, humanitarka i motivacioni govornik, svoje iskustvo u borbi s kancerom dojke je nesebično podelila za mnogubrojnom publikom, izazivajući ovacije i gromoglasni aplauz.

Irena Dimoska i Ljupka Mačkova, žrtve porodičnog nasilja, su skupile hrabrost da javno ispričaju svoju priču na panelu Da li sam bezbedna?

Šlag na torti na „Profemini 2023“ bila je poslednja tribina „Šta žene žele – muškarci odgovaraju“, na kojoj su svoja mišljenja i stavove o muško-ženskim odnosima izneli uticajni muškarci: Petre Šilegov, advokat i političar; Dimitar Atanasovski, TV i radio voditelj, direktor marketinga; Marko Noveski, TV voditelj i doc. mr Ivan Naumovski, profesor i operski pevač.

Između svake diskusije bila je kratka pauza, tokom koje su se gosti osveživali Franck kafom i vodom Ladna, a nakon konferencije probali su i piće Amarula.

„Profemina 2023“ je završena bogatom lutrijom i dodelom dodatnih poklona sponzora konferencije, tako da su skoro svi posetioci otišli ​​srećni, ispunjeni, inspirisani i bogatiji novim saznanjima i informacijama.