Home Vesti Doček 7530: Slava u Kulturnoj stanici Rumenka

Doček 7530: Slava u Kulturnoj stanici Rumenka

711
0

Doček u Novom Sadu i ove godine spaja proslave 2022. i 7530. godine, a nakon svečanog otvaranja Evropske prestonice kulture, Fondacija “Novi Sad – Evropska prestonica kulture”, u saradnji sa Udruženjem HBO COLOR MEDIA EVENTS, 13. januara organizuje i proslavu koja počinje koncertima širom grada, a nastavlja se 14. januara u Kulturnim stanicama programima kojima se simbolično osvrćemo na tradicionalnu srpsku slavu, naše prvo kulturno dobro ubrojeno u registar nematerijalnog kulturnog nasleđa Uneska

U novosadskim kulturnim stanicama 15. januara nastupiće šest dečijih folklornih ansambala, u okviru programskog luka „Doček” i programa „Slava”.

Deca kao budući i najvažniji prenosioci kulturnog nasleđa prirediće program koji oslikava ulogu naših najmlađih sugrađana u zimskom ciklusu tradicionalnih običaja, a celokupan doživljaj ulepšaće zvuk horske, vokalne i instrumentalne tradicije prilagođene njihovom uzrastu.

Više informacija o nastupima dečijih folklornih ansambala pronađite klikom na link :https://kulturnestanice.rs/desavanje/nastupi-decijih-folklornih-ansambala-slava/

Podsećamo da nakon svečanog otvaranja Evropske prestonice kulture 14. i 15. januara organizujemo proslavu kojom se simbolično osvrćemo na tradicionalnu srpsku slavu.

Na slavu su svi pozvani! Ulaz je slobodan.

Partner programa „Slava” je IDEA.

Događaji će biti organizovani u skladu sa epidemiološkim uslovima i merama koje budu aktuelne u trenutku održavanja događaja.

Na događajima će biti neophodno nošenje maski i držanje distance.

Ukoliko dođe do promena zvaničnih mera kriznog štaba sve informacije ćemo objaviti na vebsajtu docekns.rs.