Home Izložbe Događaj “Osobe sa invaliditetom koje su menjale svet” 7. novembra u Novom...

Događaj “Osobe sa invaliditetom koje su menjale svet” 7. novembra u Novom Sadu

429
0

Udruženje građana The Best Fest iz Novog Sada implementira projekat “Redefining Boundaries: Disabled Icons and Their Global Influence”, sufinansiran sredstvima Evropske Delegacije u Republici Srbiji.

Projekat se bavi stvaranjem uslova za socijalnu inkluziju osoba sa posebnim potrebama, kroz aktivnosti koje promovišu dostignuća i sposobnosti osoba sa invaliditetom kroz niz izložbi, kampanja podizanja svesti i inicijativa za obuku u gradovima Srbije.

U planu je da projekte aktivnosti implementiramo u četiri grada, Požarevcu, Šapcu, Inđiji, a prvi događaj i svečano otvaranje projekta će se održati u Novom Sadu, u utorak 7. novembra 2023. godine.

Prateća projektna aktivnost koja prati izložbu je organizovanje panel diskusije na temu inkluzije lica sa posebnim potrebama, na kojoj će učestvovati stručnjaci iz ove oblasti i udruženja kojima je ovo prioritetna tema. Nakon toga, biće otvorena izložba fotografija poznatih ličnosti sa invaliditetom iz čitavog sveta, koje to nije sprečilo da postignu izuzetne rezultate u svojim oblastima delovanja.

Panel diskusija održaće se 7. novembra sa početkom u 19.00 č u Muzeju Vojvodine, nakon čega ćemo pogledati i izložbu koja je postavljena u Dunavskom parku gde će gostovati narednih sedam dana kako bi je pogledao što veći broj posetilaca.

Za sve dodatne informacije možete se obratiti putem mejl adrese: ivana.rajinac.cpg@gmail.com