Home Festivali Dve humanitarne akcije do kraja „Novosadskog Winter Festa“

Dve humanitarne akcije do kraja „Novosadskog Winter Festa“

1625
0

Novosadski Winter Fest“ biće svečano zatvoren u petak, 29. decembra, a do kraja festivala organizujemo dve humanitarne akcije na Trgu slobode.

Sa “Novosadskog Winter Festa” praznični duh selimo u južnu pokrajinu Srbije!

Pozivamo vas da do 30. decembra donirate slatkiše i slaniše koje ćemo tokom januara 2018. godine, u vidu novogodišnjih paketića, odneti i podeliti deci na Kosovu i Metohiji, u saradnji sa opštinom Gračanica. Kutija za doniranje nalazi se svakog dana na Trgu slobode!

Druga humanitarna akcija održaće se u četvrtak, 28. decembra na Trgu slobode. U cilju unapređenja kvaliteta života beskućnika u Novom Sadu u toku zimskog perioda,organizuje se humanitarna akcija “Novogodišnja trpeza za beskućnike Novog Sada” radi prikupljanja donacija u korist korisnika Svratišta za beskućnike i beskućnike koji se nalaze u domu u Futogu.

U Svratište preko leta dolazi dvadesetak ljudi, dok tokom hladnijih dana taj broj dostiže i do pedeset ljudi i potrebna im je naša pomoć kako bi svi dobili odgovarajuću uslugu – hranu odeću, obuću, higijenski tretman itd.

“Novogodišnja trpeza za beskućnike Novog Sada” održaće se 28. decembra 2017. godine na Trgu slobode od 14 do 18 časova u organizaciji neformalne grupe građana “Trpeza za beskućnike” u saradnji sa “Udruženjem građana Novi Sad” i grupom “2 minuta tišine” i organizacijom “Novosadskog Winter Festa”.

Sredstva koju  tom prilikom  građani mogu donirati su: konzervirana hrana, hrana sa deklaracijom, vakumirana hrana, bezalkoholna pića u originalnom pakovanju, sredstva za higijenu (četkice i paste za zube, sapuni, šamponi, asepsol ili slično i vlažne maramice), zimska odeća i obuća, nov donji veš i čarape i vreće za spavanje.

Takođe pozivamo i preduzeća kao što su picerije, restorani, pekare, roštiljnice itd. da se priključe akciji tako što će donirati svoje proizvode u periodu od 25. decembra 2017. godine do 03. januara 2018. godine kako bi im svaki dan tokom praznika bio obezbeđen svež obrok.

Pozivamo vas da nam se pridružite!