Home Konferencije Education 4.0 – Međunarodna onlajn konferencija o novim modelima obrazovanja u uslovima...

Education 4.0 – Međunarodna onlajn konferencija o novim modelima obrazovanja u uslovima pandemije

1334
0

Istraživačka stanica “Petnica” i Color Media Communications u saradnji sa UNICEF-om i LINKgroup organizuju međunarodnu online konferenciju o novim modelima obrazovanja u uslovima pandemije pod nazivom EDUCATION 4.0.

Zbog epidemiološke situacije u zemlji događaj će se realizovati u onlajn formatu 10. februara 2021. godine sa početkom od 10.00h svi zainteresovani događaj mogu pratiti putem live streama na YouTube kanalu Color Media Communications

Konferencija “Education 4.0” za cilj ima da predstavi izazove sa kojima se susreće obrazovanje u 21. veku, kao i najbolja rešenja za njegovo unapređenje nastala kroz iskustvo organizacije različitih oblika obrazovnih programa tokom pandemije COVID-19 u Srbiji, regionu i svetu. Pored toga učesnici konferencije će se dotaći i novih društvenih okolnosti i brzog razvoja društva koji utiču na razmišljanja o osnovnim obrazovnim paradigmama i na koji način ih treba menjati kako bi obrazovanje odgovorilo svim savremenim potrebama čoveka.

Na prvom panelu će se razgovarati sa kreatorima obrazovnih programa i politika, drugi panel će biti posvećen diskusiji iz ugla učesnika u procesu – učenika, nastavnika i roditelja, dok ćemo u trećem panelu govoriti o uticaju privrednog sektora na sektor obrazovanja. Na budući rad sve više utiču tehnologija i globalizacija, dok je unapređeno poznavanje STEAM-a (prirodne nauke, tehnologija, umetnost, inženjerske nauke, matematika) od ključnog značaja za pripremu nove generacije da se takmiči na lokalnim i globalnim tržištima. Osnaživanje dece i mladih, posebno ugroženih populacija, obezbediće da svi mogu da imaju koristi od ove digitalne revolucije.

Na otvaranju konferencije govoriće:
Branko Ružić, prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar prosvete nauke i tehnološkog razvoja
Dejana Kostadinova, direktorka UNICEF-a u Srbiji
Alessandro Bragonzi, šef kancelarije EIB u Srbiji

Na konkerenciji će između ostalih govoriti Manual Bouard, direktor Francuskog instituta u Srbiji; Katarina Aleksić, Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja; Branislav Ranđelović, direktor Zavoda za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja; Tanja Ranković, UNICEF Srbija; Srđan Verbić, nekadašnji ministar prosvete Republike Srbije; Nikola Božić, Istraživačka stanica “Petnica”; Vigor Majić, direktor, Istraživačka stanica “Petnica”; Svetlana Belić Malinić, LINKgroup; Jelena Đorđević, prosvetni radnik i roditelj; Smiljana Jošić, psihološkinja; Nina Stojanović, studentkinja, Glas mladih UNICEF; Nebojša Đurđević, Inicijativa “Digitalna Srbija”; Nikola Čavić, Asocijacija industrije video igara Srbije i mnogi drugi.

Detaljniju agendu možete pogledati OVDE.