Home Festivali Festival “Rіba na trpezі” još danas i sutra na Sunčanom keju u...

Festival “Rіba na trpezі” još danas i sutra na Sunčanom keju u Novom Sadu

1718
0

Ako ste gurmani i volite ukus ribe, obavezno posetite ovog vikenda gastronomski festival “Riba na trpezi“ u Novom Sadu. Svakog dana, od 13 do 21 sat na Sunčanom keju, posetioci mogu da probaju raznorazne riblje specijalitete, koje pripremaju vrhunski gurmani iz Srbije, ali i regiona.

Festival organizuju kompanija Color Medіa Communications i Udruženje “REKA” uz podršku Gradske uprave za privredu grada Novog Sada, Bio fish – Roda &Riba ribarnice i kompanije Heineken Srbija.

Organizatori kažu da su cene pristupačne, a ponuda bogata i prilagođena svim generacijama, pa će ovog vikenda Novoѕađanі, ali i posetioci i turisti moći da uživaju u raznim ribljim đakonijama u prijatnom ambijentu, na samoj obali Dunava. Osim ribe spremljene na tradicionalan način ovde možete da probate i razna jela koja su, pre svega prilagođena mlađim posetiocima, kao što su Fish burgeri, Fish & Chips i lignje koje je obezbediti Bio fish – Roda &Riba ribarnica.

Čarde koje pripremaju obroke od ribe su uglavnom naše lokalne, iz Novog Sada i okoline, ali tu je i jedan gost iz Hrvatske.

Veliki odziv Novosađana na nedavno održanom drugom po redu festivalu “Čarde i bande” potvrdio je još jednom da je riblja čorba jedan od najvećih dunavskih brendova, a tamburaške bande iz Novog Sada i okoline upotpunile su sjajnu atmosferu na novosadskom Keju.