Home Festivali Čarde i bande: Novosađani i turisti uživali u ribljoj čorbi i tamburašima...

Čarde i bande: Novosađani i turisti uživali u ribljoj čorbi i tamburašima na Keju

1791
0

Nekoliko hiljada Novosađana i turista uživalo je u ribljoj čorbi i tamburaškoj muzici na drugom festivalu “Čarde i bande” pod sloganom “Roda & riba” 11. i 12. maja 2019. godine na Sunčanom keju, preko puta Doma vojske, u Novom Sadu.

Festival su organizovali Udruženje građana „HBO Color Media Events“ i Udruženje „Reka“, u saradnji sa Color Media Communications, dok je Gradska uprava za privredu grada Novog Sada glavni sufinansijer projekta.




Drugi festival riblje čorbe i tamburaške muzike počeo je povorkom tamburaša od Trga slobode do Sunčanog keja. Defile tamburaša započeo je pesmom “Rastao sam pored Dunava”, a potom su se smenjivale pesme “Osam tamburaša s Petrovaradina”, “Čamac na Tisi” i druge. U defileu su učestvovale tamburaške bande: “Dobra banda”, “Aurelius”, “Besane noći” i “Novosadske bekrije”.








Festival je otvorio Stanko Popović, osnivač Udruženja „Reka“, nakon koga je govorio i Miloš Tintor, direktor maloprodaje za Roda baner.





I ovoga puta, kao i za vreme prvog Festivala, nekoliko hiljada Novosađana i turista uživalo je u ribljoj čorbi i tamburaškoj muzici.






Riblju čorbu su pripremale čarde iz Hrvatske, Mađarske, Slovenije i Srbije, a majstori ribljeg paprikaša pripremili su više od 3.000 porcija ribljeg paprikaša sa preko 350 kg šarana i druge vrste ribe.










Veliki odziv Novosađana potvrdio je još jednom da je riblja čorba jedan od najvećih dunavskih brendova, a za vrhunski kvalitet ribe na ovogodišnjoj manifestaciji zaslužne su bile kompanije “Bio fish” i “Roda”, koje predstavljaju sinonim za kvalitetnu ribu.



























Drugog dana festivala prisutne posetioce zabavljale su tamburaške bande iz Vajske i iz Zrenjanina.