Home Festivali Festival “Uskršnja Promenada”: Hor “Zvončići” u prazničnom duhu na platou ispred “Promenade”

Festival “Uskršnja Promenada”: Hor “Zvončići” u prazničnom duhu na platou ispred “Promenade”

797
0

Festival “Uskršnja Promenada” zamišljen je kao proslava najradosnijeg hrišćanskog praznika Vaskrsa, tj. otvaranja prolećne sezone, koja sama po sebi simbolizuje radost i buđenje prirode. Festival se organizuje na platou ispred TC Promenada od 4. do 30. aprila 2022. godine.

Juče su na festivalu nastupili članovi dečijeg hora “Zvončići”, osnovanog 1996. godine u Novom Sadu, sa željom da uz dečije pesme i muziku okuplja namlađe, usađuje im ljubav prema muzici, uz druženja i nastupe kao i da uspostavi temelje horskog pevanja u našem gradu.

Hor broji oko 40 članova, usrasta od četiri do 11 godina, sa kojima od samog osnivanja rade dugogodišnji muzički pedagog Olga Živković i Branko Ružičin. Radu hora se 2016. godine pridružuje Katarina Ružičin profesorka harmonike, kao asistent. Da bi od 2017. godine Katarina Ružičin nastavila samostalni rad sa horom kao dirigent.

Sve aktivacije i dekoracije na festivalu biće u simbolici Uskrsa i proleća. Tako osim cvetnih aranžmana na platou ispred tržnog centra Promenada biće postavljena velika uskršnja jaja, uskršnji zeka od slame, “uskršnji kutak” za fotografisanje, osmatračnica sa koje se pruža savršen pogled na ceo festival. U prepoznatljivim festivalskim kućicama posetioci mogu kupiti rukotvorine, slane i slatke gurmanluke, igračke i med.

U duhu Uskrsa, za decu će biti organizovane kreativne radionice poput oslikavanja uskršnjih jaja, radionica stranih jezika i glume, zatim igrice kao što je traženje zekinog poklona, fotografisanje sa uskršnjim zekama, maskenbal i tematske predstave. Ne treba zaboraviti nastupe dečijih horova, koji su zaista veoma posećeni i uvek sa sobom nose posebnu emociju.

Sve sugrađane koji posete festival očekuju nastupi poznatih bendova, tribine, predavanja, promocije knjiga, aktivacije na društvenim mrežama i vođene ture u saradnji sa ustanovama kulture.

Prijatelji festivala su AMS Osiguranje i TC Promenada.

Više detalja o festivalu potražite na sledećem linku: http://communications.rs/uskrsnjapromenada/