Home Konferencije FOODTALK2019: Nichim Izazvan – Dobra hrana budi lepe emocije

FOODTALK2019: Nichim Izazvan – Dobra hrana budi lepe emocije

1263
0

Sedmu godinu zaredom, kompanija “Color Media Communciations”, organizuje u Novom Sadu najveću regionalnu konferenciju posvećenu gastronomiji, vinu i pivu “Food Talk”.

Kao i predhodne godine, konferencija se održava u Hotelu “Sheraton Novi Sad” u utorak 4. juna. Uz priče o hrani, pivu i vinu, degustacije i studije slučaja okupljamo najpoznatija imena regiona iz sveta gastronomije, ambasade, hotele, restorane, gazdinstva i kompanije koji diktiraju trendove.

Ovom prilikom naš sagovornik bio je naš poznai tviteraš, Nichim Izazvan, sa kojim smo ovom prilikom razgovarali o meraku i ukusnim zalogajima…

Twitter i dobra hrana i piće, može li to ide zajedno i “u paketu”?

– Opšte je poznato da je za kvalitetno tvitovanje potrebno dosta energije. Što su hrana i piće bolji, to su tvitovi lepši.

Sarma je junakinja mnogih tvojih tvitova. Da li je zaista toliko voliš ili je koristiš kao “gastro simbol” ovog podneblja?

– I volim i obožavam je. Sarma kao svojevrstan brend ovog podneblja, ali i kao gastro spektakl je izvor inspiracije i nadahnuća mnogim stvaraocima. Ko je Nichim Izazvan da bi odoleo takvom iskušenju.

Živeo si u mnogim zemljama sveta i sigurno bio u prilici da probaš razna jela. Da li rado isprobavaš lokalne specijalitete, i po tvom ukusu i iskustvu – gde se najbolje jede?

– Ma jede se dobro svuda. Kada je hrana u pitanju, treba otvoriti um za različite stvari i pustiti čula da nas vode. Ako moram baš da napravim neki uži izbor, to su Bliski Istok i Azija. U Libanu se odlično jede, u Iranu, volim Tajlandsku i Indonežansku hranu… Japan je specifičan, ali meni jako prija. Čuo sam da se dobro jede u Gruziji, jedva čekam da probam u septembru.

Koje je najneobičnije jelo koje ti se dopalo, a koje nikada ne bi nikome preporučio?

– Ja preporučujem da se sve proba, nikad se ne zna šta nam se može svideti. Najčudnije stvari sam probao na Filipinima bile su razne stvari iz mora – mahom sirove i neke ribe koje zapravo nisu ribe hahahaha. Probajte obavezno. U Indoneziji sam probao slepog miša, od pacova smo odustali. Krv kobre je takođe bila na meniju.

Možeš li da zamisliš izlazak u grad ili restoran bez mobilnog telefona, i šta misliš o tome što mnogi prvo fotografišu hranu pa je tek onda probaju?

– Pa logično je da prvo fotografišu pa onda jedu, jer kad se sve pojede – nema šta da se fotografiše. Nemam ništa protiv stvarno, i sam to često radim. To je fenomen vremena u kome živimo. Hrana je nešto lepo, budi lepe emocije svakako. Naravno da mogu da idem u kafanu bez telefona i da uživam, imam puno prijatelja koji nisu iz ovog online sveta, čak imamo i mali Hedonist klub. Okupljamo se jednom nedeljno, uživamo u hrani i vinu, a telefoni su mahom u džepu. Živeli!

Kompletan program i sve detalje konferencije možete pogledati na linku: www.color.rs/foodtalk2019

Konferencija se održava uz podršku Grada Novog Sada, Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam, Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, Udruženja malih nezavisnih pivara Srbije, a podržale su je kompanije: Imlek, Unicef, AMS Osiguranje, Uncle Ben’s, Best Fest.