Home Vesti Glumica Mina Sovtić podržala UN Women kampanju #PolaPola – Briga nije (samo)...

Glumica Mina Sovtić podržala UN Women kampanju #PolaPola – Briga nije (samo) ženski posao!

1447
0

Mlada glumica Mina Sovtić, koju trenutno imamo priliku da gledamo u novoj sezoni serije “Žigosani u reketu” jedna je od ambasadorki promena trenutno aktuelne UN Women kampanje “#PolaPola – Briga nije (samo) ženski posao!”

Ravnopravnost polova je tema koja Minu izuzetno zanima i iz tog razloga se rado odazvala da bude deo kampanje #PolaPola.

“Kada su žene ostvarene u svojoj profesiji i imaju pomoć i podršku svog partnera u svakodnevnim poslovima, tada je cela porodica stabilnija i srećnija”, poručuje Mina.

UN Women i Koordinaciono telo za rodnu ravnopravnost, uz podršku Britanske ambasade u Beogradu, a u saradnji sa kompanijom Color Media Communications pokreću nacionalnu kampanju koja pod imenom “#PolaPola – Briga nije (samo) ženski posao” poziva na priznavanje i ravnopravnu raspodelu neplaćenih poslova u domaćinstvu, pre svega staranja.

Takođe, u okviru kampanje postavljene su previjalice za bebe u muškim toaletima u pet javnih objekata u zemlji: Cine Grand (TC BIG Rakovica) i Kombank dvorana u Beogradu, Muzej Vojvodine i Arena Cineplex u Novom Sadu, i Bioskop Vilin grad u Nišu.

Kampanja “#PolaPola – Briga nije (samo) ženski posao” trajaće do 25. novembra uz pomoć brojnih agenata promena kao što su Milan Marić, glumac, Mina Sovtić, glumica, Nataša Miljković, televizijska novinarka i autorka, Jovana Petković, modna dizajnerka, Zaga Kalmar, modna dizajnerka, Jovana Ružičić, direktorka Centra za mame, Lidija Ćulibrk, glavna urednica magazina “Lepota & Zdravlje”, Milica Đokić, marketing ekspertkinja, Mladen Sekulić, fotograf, Sandra Zekić, bokserka i novinarka i mnogi drugi.

Kampanja je deo projekta Rodno odgovorno upravljanje koji sprovode Koordinaciono telo za rodnu ravnopravnost Vlade Republike Srbije i UN Women uz podršku Britanske ambasade i Fonda za dobro upravljanje.

Foto: Kristina Lukić

Pored serije “Žigosani u reketu” Minu možemo gledati i u Zvezdara Teatru.

“Izuzetno me raduje, što posle ove prinudne pauze, ponovo imam priliku da se družim sa publikom u pozorištu” – kaže MIna.