Home Festivali Hor Hašira i bend “Odliv Mozgova” na Novosadskom Winter Festu

Hor Hašira i bend “Odliv Mozgova” na Novosadskom Winter Festu

1138
0

Na Trgu slobode u Novom Sadu u toku je praznična čarolija – četvrti festival “Novosadski Winter Fest” koji će trajati sve do 28. decembra 2019. godine.

Od prošle godine u sklopu festivala “Novosadski Winter Fest” na novosadskom Trgu slobode nalazi se Hanukija, svećnjak na kojem se tokom jevrejskog praznika Hanuka svaki dan pali po jedna svetljka. Ove godine Hanuka traje od 22. do 30. decembra. Svetlo na Hanukiji je u sredu zapalila Alona Fišer Kam, ambasadorka Izraela u Srbiji, dok je juče svetlo na Hanukiji upalio Mirko Štark ispred Jevrejske opštine Novog Sada i hora “Hašira”, nakog čega je pomenuti hor nastupio na Singing Christmas Tree by Vojvođanska banka, a potom je usledila i svirka benda “Odliv mozgova”. 

Napominjemo da je u sklopu festivala omogućeno i prikupljanje donacija za petogodišnju Nikolinu Gutić, koja boluje od leukemije i priprema se za transplataciju koštane srži u Italiji. Kutija za prikupljenje donacija postavljena je ispod Raspevane jelke, a svoju donaciju možete da uplatite i slanjem SMS-a 743 na 3030.

“Novosadski Winter Fest” glasovima publike iz celog sveta proglašen je jednim od 10 najboljih božićnih marketa u Evropi, čime se automatski kandidovao za izbor za najbolji božićni market u Evropi 2021. godine o čemu više možete pročitati OVDE.

Najveći Christmas market u Srbiji, koji je u prethodne tri godine posetilo više desetina hiljada Novosađana i posetilaca glavnog grada Vojvodine, organizuju HBO Color Media Events i kompanija Color Media Communications i Ninamedia. 

Kao i prethodne tri godine, horovi dece i odraslih svakog dana u centru grada pevaju božićne i novogodišnje pesme na “Singing Christmas Tree”, a tu su i nastupi bendova i DJ-eva na muzičkoj bini, dok posetioci imaju priliku da, osim u dobroj muzici, uživaju i u kuvanom vinu, poslasticama poput “vojvođanske gibanice”, “mađarskog kolača” i “američkih krofnica” kao i da kupe suvenire, novogodišnje ukrase i prirodne jelke sa busenom.

Svake subote od 17 do 18 časova festival poseti i Deda Mraz koji izvlači pisma iz BIG sandučeta, a sa kojim mališani i svi ostali posetioci mogu da se slikaju. Izvučeni dobitnici svoje nagrade mogu da preuzmu u BIG-u. U duhu novogodišnjih praznika BIG i Deda Mraz su spremili poklone za sve koji mu budu pisali i svoje pismo ubacili u BIG sanduče na Winter Fest trgu u centru Novog Sada! Pišite Deda Mrazu i svoja pisma možete ubaciti u BIG sanduče svakim danom, tokom trajanja Novosadskog Winter Festa.

Tu su i “Novogodišnji fijaker” u kojem posetioci mogu da se provozaciju po centru grada, “Old Timer Photo-Boot“, “WinterFest kapija” i “Krila Anđela” za fotografisanje, ali i “WinterFest  osmatračnica” sa koje Novosađani i turisti mogu iz “ptičje perspektive” da fotografišu Trg slobode. Takođe, tu su i tradicionalna prodaja jelki sa busenom, dečija igraonica u slami, “Food & Wine Square”, tematska izložba novosadskih fotografa, kao i “Carousel”, vrteška na kojoj najmlađi i ove godine mogu da uživaju u vožnji.

Festival se organizuje uz podršku Grada Novog Sada, Gradske uprave za privredu, Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam, Udruženja Subsidium, a pod pokroviteljstvom Vojvođanske banke – OTP Group, BIG Shopping centra, kompanije Coca-Cola, Heineken, Orbit, emmezeta i Cineplexx Promenada.

Više informacija možete pronaći na zvaničnom sajtu www.nswinterfest.rs ili Fejsbuk stranici – Novosadski Winterfest