Home Vesti Izložba “Beogradsko proleće” u RTS Klubu 19. aprila

Izložba “Beogradsko proleće” u RTS Klubu 19. aprila

966
0

Uoči ovogodišnjeg muzičkog festivala “Beogradsko proleće” u Kombank Dvorani, Radio-televizija Srbije organizuje multimedijalnu izložbu kao omaž muzici i ljudima koji su stvarali ovaj ugledni festival od 1961. do 2000. godine.

Otvaranje izložbe “Počnimo ljubav ispočetka- Proleće u RTS klubu” održaće se u novom prostoru RTS-a u zgradi Radio Beograda (ulaz iz Svetogorske) u utorak, 19. aprila u 18.00 časova u prisustvu doajena pop muzike i kulture na ovim prostorima i izvođača koji će učestvovati na prvom obnovljenom festivalu ove godine.

Na otvaranju će govoriti: Branislav Klanšček, predsednik Upravnog odbora RTS-a i umetnički direktor Festivala, Vladimir Graić, direktor PGP RTS-a, Aleksandar Gajović, novinar i književnik i muzički stručnjak Nikola Nešković.

“Beogradsko proleće” okupljalo je popularna pevačka imena poput Đorđa Marjanovića, Lole Novaković, Nade Knežević, Dušana Jakšića, Bisere Veletanlić, Ljiljane Petrović, Mikija Jevremovića, Beti Đorđević, Radmile Karaklajić i mnogih drugih, kao i kompozitore Radoslava Graića, Vojkana Borisavljevića, Aleksandra Koraća… pomenimo tek mali deo. Neki od njih danas nisu sa nama, ali jesu njihove pesme, njihova interpretacija živi i danas. Izložba u RTS Klubu je mali prikaz brojnih pojedinaca koji su pesmom ostavili dubok trag u kulturi jednog vremena i zadužili nas trenucima koje ne možemo zaboraviti. Uz večnu zahvalnost za kulturne kodove koje su ostavili generacijama posle, ovom izložbom želimo dobar početak novim “Beogradskim prolećima”…

  • Autori izložbe: Aleksandra Delibašić, Lidija Jakšić i Ana-Marija Simonović.
  • Stručni konsultant: Vladimir Graić.
  • Grafički dizajn: Ivana Radmanovac.
  • Scenografija: Snežana Popović.
  • Lektura: Nevena Tomović.
  • Kostim: Suzana Gligorijević.
  • Organizator: Olivera Domanović.

Izložba će biti otvorena do 6.maja.

Foto: Promo