Home Vesti Izložba “Osobe sa invaliditetom koje su menjale Srbiju” u Novom Sadu

Izložba “Osobe sa invaliditetom koje su menjale Srbiju” u Novom Sadu

1315
0

Posle velikog uspeha kampanje “ONI SU MENJALI SVET” , kompanija “Color Media Communications“, u saradnji sa Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, AMS osiguranjem i Apatinskom pivarom- Jelen pivo “ŠAMPIONI SVAKI DAN”, kampanju nastavlja i u 2020. godini.

Kampanja “OSOBE SA INVALIDITETOM KOJE SU MENJALE SRBIJU” ima za cilj podizanje svesti društvene zajednice i prevazilaženje predrasuda prema osobama sa invaliditetom.

Na izložbi su predstavljene fotografije sa tekstom o životu i uspesima osoba sa invaliditetom iz Srbije.

Pored fotografija i teksta, posetioci izložbe će biti u prilici da čuju i životne priče osoba koje smo uvrstili u projekat, kako bi se čuo glas onih koji se suočavaju sa večitom stigmom zbog različitosti.

Otvaranje izložbe će se održati u Novom Sadu, na platou ispred SPENS-a, u subotu, 17. oktobra, u 13 sati.

Izložbu će otvoriti Aleksandar Plavšić, psiholog, a publici će se obratiti i Vesna Paušić, defektolog, koja živi sa posledicama cerebralne paralize. Takođe, svoju priču predstaviće i neke od osoba koje smo ove godine uvrstili u projekat, odnosno:

  • Jelena Radović, rođena kao osoba sa posledicama cerebralne paralize, predsednica udruženja “Sunce”, velika ljubav joj je pisanje, objavila je priručnik “Uvek sa osmehom” i brošuru “Aktivnost je moja radost”, tvorac je kratkometražnog filma “Neobičan putnik sa osmehom” i jedan od scenarista filma “Priča nije završena”.
  • Gruja Staničkov, veoma rano se suočio sa usporenim razvojem govora i komunikacije, ipak, do izražaja dolazi njegov talenat za slikanje. Završio je Školu za dizajn “Bogdan Šuput” u Novom Sadu i imao dve samostalne izložbe.
  • Milan Šolaja, 2014. godine saobraćajna nezgoda učinila ga je nepokretnim u njegovoj 34. godini života. Tada počinje da se bavi ronjenjem na dah. Dobitnik je mnogobrojnih nagrada, od kojih izdvajamo zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u Sloveniji.