Home Vesti Izložba “Osobe sa invaliditetom koje su menjale Srbiju” u Vrbasu

Izložba “Osobe sa invaliditetom koje su menjale Srbiju” u Vrbasu

858
0

Posle velikog uspeha kampanje “ONI SU MENJALI SVET” , kompanija “Color Media Communications“, u saradnji sa Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, AMS osiguranjem i Apatinskom pivarom- Jelen pivo “ŠAMPIONI SVAKI DAN”, kampanju nastavlja i u 2020. godini.

Kampanja “OSOBE SA INVALIDITETOM KOJE SU MENJALE SRBIJU” ima za cilj podizanje svesti društvene zajednice i prevazilaženje predrasuda prema osobama sa invaliditetom.

Na izložbi su predstavljene fotografije sa tekstom o životu i uspesima osoba sa invaliditetom iz Srbije.

Pored fotografija i teksta, posetioci izložbe će biti u prilici da čuju i životne priče osoba koje smo uvrstili u projekat, kako bi se čuo glas onih koji se suočavaju sa večitom stigmom zbog različitosti.

Otvaranje izložbe će se održati na Trgu Nikole Pašića u Vrbasu, u ponedeljak, 5. oktobra, s početkom u 14 sati.

Izložbu će otvoriti Milan Glušac, predsednik opštine Vrbas i Aleksandar Plavšić, psiholog, a predstaviće se i neke od osoba koje smo ove godine uvrstili u projekat, odnosno:

  • Milan Šolaja, 2014. godine saobraćajna nezgoda učinila ga je nepokretnim u njegovoj 34. godini života. Tada počinje da se bavi ronjenjem na dah. Dobitnik je mnogobrojnih nagrada, od kojih izdvajamo zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u Sloveniji.
  • Mara Hornjak, od rođenja do šeste godine nepokretna zbog rahitične bolesti, što se kasnije odrazilo i na vid koji je potpuno izgubila. To je nije sprečilo da se aktivno bavi sportom, državni je prvak u plivanju i kuglanju. Uključena je i u manifestaciju “Vredne ruke slepih žena Srbije”.