Home Festivali Jura Stublić i posetioci Novosadskog Oktoberfesta pevali uglas

Jura Stublić i posetioci Novosadskog Oktoberfesta pevali uglas

951
0

Otvaranjem drvenog pivskog bureta, na sada već tradicionalan način, otvoren je i četvrti “Novosadski Oktoberfest” 18. oktobra u Master hali Novosadskog sajma.

Ovogodišnjoj ceremoniji otvaranja pivskog bureta prisustvovali su: Miloš Vučević, gradonačelnik Novog Sada; Ivan Đoković, pokrajinski sekretar za privredu i turizam APV; Martin Knap, direktor Nemačko-srpske privredne komore; Slobodan Cvetković, direktor Novosadskog sajma i Robert Čoban, predsenik Color Press Grupe.

“Novosadski Oktoberfest” je i ove, kao i prethodne tri godine, napunio Master halu Novosadskog sajma i svake godine okupio preko 15.000 posetilaca, popilo se preko 35.000 litara piva najpoznatijih pivara i stotina zanatskih, pojelo preko 5.800 kobasica, a ceo događaj je prošao bez ijedne intervencije policije i hitne pomoći.

Festival je organizovan uz podršku Grada Novog Sada, Nemačko-srpske privredne komore, Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama i Turističke organizacije Novog Sada.

Drugo veče započelo je nastupom benda Orthodox Celts koji je sa nama od prvog Oktoberfesta, a čiji je frontmen, Aca Seltik, na bini festivala uz sve posetioce proslavio rođendan, a potom je na bini nastupio i poznati zagrebački rok sastav Film koji predvodi Jura STublić, a sa kojim je uglas publika pevala neke od najvećih hitova, kao što su: ”Zamisli život u ritmu muzike za ples”, “Sjećam se prvog poljupca”, “Dobre vibracije”, “Ljubav je zakon”…

Kako je izgledao nastup grupe Film pogledajte u video snimku u nastavku: