Home Festivali Karnevalska atmosfera juče u Novom Sadu: Danas muzika i čarolija ukusa Jadrana...

Karnevalska atmosfera juče u Novom Sadu: Danas muzika i čarolija ukusa Jadrana na Danu Hrvatske

2267
0

Karnevalska atmosfera juče u Novom Sadu zahvaljujući tradicionalnim ritmovima, ali i hrani i piću, Brazila.

_ADR0771

_ADR0661 _ADR0598

Brazilske specijalitete i koktel – kajpirinja, pripremili su nam kuvari restorana Giardino, a ispred restorana obratio nam se Minja Podraščanin koji nas je upoznao sa brazilskim menijem, ali i menijem koji možete probati u njihovom restoranu.

_ADR0697 _ADR0688

Nakon slane, juče smo imali i slatku degustaciju i to zahvaljujući keteringu “Gastro Planet” koji su na Trg slobode doneli čokoladnu fontanu, a voćni ražnjići koji se umaču u čokoladu su posebno bili interesantni deci.

Gost “Food Planeta” juče je bio Goran Crnojević, čovek koji se posvetio deci oboleloj od malignih bolesti i već godinama je njihova podrška. Goran nam je govorio o svom humanitarnom radu, a sa razlogom nosi titulu “Novosadskog heroja”.

_ADR0718 _ADR0790 _ADR0798

Za kraj programa prisutne su posebno oduševile devojke iz samba škole Mantock koje su, u prepoznatljivim karnevalskim kostimima, izvele tri numere.

logo ambasada

Veleposlanstvo Republike Hrvatske, u saradnji sa Hrvatskim poslovnim klubom, Hrvatskim kulturno-prosvjetnim društvom “Jelačić” Petrovaradin uz podršku Konobe & Wine bara „Tata Mata“ iz Beograda, Novosađanima i brojnim gostima ovog grada će večeras od 18 časova predstaviti lepote Hrvatske muzike i hrane.

Izuzetna nam je čast što će se prisutnima obratiti Njegova Ekselencija, Gordan Markotić, izvanredni i opunomoćeni veleposlanik Republike Hrvatske sa kojim je bilo izuzetno zadovoljstvo realizovati veliki broj uspešnih projekata na obostano zadovoljstvo, te bez čije podrške i sjajne saradnje i veoma profesionalnog tima u veleposlanstvu Republike Hrvatske, promocija hrvatske gastronomije i kulture ne bi bila moguća.

Gosti festivala na Trgu Slobode će uživati i u veoma bogatom kulturnom programu u izvođenju članova Hrvatskog kulturno-prosvjetnog društva “Jelačić” iz Petrovaradina pod vođstvom Petra Pifata, predsednika ovog društva.

logo HPK
Realizaciju promocije Hrvatske na Food planet svesrdno je pomogla i predsednica Hrvatskog poslovnog kluba Marija Radulović. Hrvatski poslovni klub – HPK, osnovan je 2006. godine, kao dobrovoljna, nestranačka i neprofitna organizacija, na inicijativu nekoliko firmi iz Republike Hrvatske i uz podršku Predstavništva Hrvatske gospodarske komore u Srbiji i Ambasade Republike Hrvatske u Beogradu. Cilj Kluba je razmena informacija, iskustava i ideja između članica – privrednih subjekata koji posluju u Srbiji, bilo da je reč o srpskim ili hrvatskim firmama, ili poslovnim partnerima iz drugih zemalja čija se predstavništva nalaze u Srbiji. Kroz unapređenje saradnje među firmama, dugoročni cilj nam je da se, kroz podsticanje trgovine i investicija, unapredi privredna saradnja između Republike Hrvatske i Republike Srbije.

Za degustaciju morskih specijaliteta Jadranske kuhinje biće zadužen sjajni kuvar Konobe & Wine bara „Tata Mata“, Splićanin Boris Šiljić, koji svojim gastonomskim umećem već neko vreme oduševljava brojne Beograđane koji su u Dalmatinskoj ulici broj 98 našli pravu Jadransku gastronomsku oazu. Svojom nesebičnom podrškom prezentaciji dalmatinske kuhinje na festivalu Food Planet, beogradski restoran Tata mata svakako će zaintrigirati i novosađane koji su poznati kao strasni gurmani i hedonisti. U Tata mati imaju običaj da kažu: „Svakome se desi da jesenjih i zimskih meseci oseti nagli pad soli, mirisa i ukusa mora u organizmu, opasni nedostatak plavetnila i slanih kapljica na koži, što dovodi do manjka koncentracije i onog pogleda koji bludi preko brda započetih poslova snatreći o par koraka po nekom žalu, čaši plavca na rivi kojom se zaliva tek pripravljeni slatki zalogaj iz dubine mora, pa makar to i ne bili prstaci ili obraščići barbuna s južnih voda Mljeta. Taj je zreo za “Tata Matu”.

Vidimo se večeras na Trgu Slobode od 18h!

Na Trgu slobode, nalazi se humanitarna kutija u koju možete ostaviti donaciju za lečenje devetogodišnje Teodore Vranješević koja boluje od teškog oblika malignog oboljenja, a za transplantaciju koštane srži u Frankfurtu potrebno je 350.000 evra. Većina novca je sakupljena, ali mi nastavljamo i dalje da pomažemo i Teodori i drugoj bolesnoj deci kojoj je potrebna pomoć. Čekamo vas na Trgu da zajedno budemo humani.

U ekskluzivnoj Miele BIG KITCHEN, na Trgu slobode u Novom Sadu, svoja nacionalna jela kuvaće predstavnici čak 30 zemalja, a Miele uređaji za kuvanje, pečenje, kuvanje na pari i rashladni uređaji, biće u službi profesionalnih kuvara koji će pripremati specijalitete sa svih svetskih meridijana.

Sve informacije pratite na Facebook stranici Food Planet, kao i na zvaničnom sajtu www.foodplanet.rs

Festival nacionalnih kuhinja “Food Planet”, nakon veoma uspešnih “Novosadskog Winter Festa” i “Festivala ljubavi” na Trgu slobode u Novom Sadu, organizuju kompanije Color Press Grupa i Ninamedia, uz podršku Grada Novog Sada. 

_ADR0827 _ADR0933 _ADR1006 _ADR0493 _ADR0499 _ADR0508 _ADR0518 _ADR0524 _ADR0528 _ADR0570 _ADR0700 _ADR0785 _ADR0957 _ADR0978