Home Konferencije Kemal Selmanagić, generalni direktor kompanije R&S, učesnik konferencije “The Economist: Svijet u...

Kemal Selmanagić, generalni direktor kompanije R&S, učesnik konferencije “The Economist: Svijet u 2022.“ u Sarajevu

936
0

Kompanija Color Media Communications, u saradnji sa Centralnom bankom Bosne i Hercegovine, i uz podršku Britanske ambasade u Bosni i Hercegovini i Delegacije Evropske unije u Bosni i Hercegovini, organizuje konferenciju „The Economist; Svijet u 2022.“, koja će biti održana 9. decembra 2021. godine u zgradi Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, u Sarajevu.

Konferencija će okupiti vodeće ekonomske eksperte, privrednike i nosioce najviših javnih funkcija kao i predstavnike diplomatske zajednice u Bosni i Hercegovini. Događaj će sumirati tekuću godinu zaključcima o ekonomskom, poslovnom i političkom ambijentu BiH i otvoriti pitanja od značaja u narednoj godini.

U okviru konferencije, pored tri panela, R&S i Ernst&Young predstaviće istraživanje „Trendovi nabavke koji olakšavaju vaš posao“. Kemal Selmanagić je generalni direktor uspešne bosanskohercegovačke kompanije R&S d.o.o. Sarajevo.

Rođen je u Sarajevu 1978. godine. U Sarajevu je završio osnovnu školu i gimnaziju, a zatim diplomirao na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, na smeru Međunarodna ekonomija. U svojoj dugogodišnjoj menadžerskoj karijeri, usavršio se u području menadžmenta, organizacije, poslovnog odlučivanja, nabavke, distribucije, te biznis planiranja. Kroz 25. godina iskustva, učestvovao je u stvaranju jedne od vodećih B2B distributerskih kompanija, te je direktno involviran i upoznat sa svim izazovima bh. privrede.

Kako ste zadovoljni poslovnim rastom kompanije u prethodnim godinama? 

– Firma R&S Sarajevo ove godine slavi 25 godina postojanja. Tokom svih ovih godina, uvek smo imali rast u odnosu na prethodnu godinu. Taj rast nam je omogućavao da kontinuirano razvijamo naš tim i kapacitete kompanije. Danas pod sloganom “Olakšava posao”, sa preko 80 zaposlenih, širokim asortimanom proizvoda kroz šest kategorija, klijentima omogućavamo da praktično nabave sve potrebno za kancelariju – samo na jednom mestu, a svoje preostalo vreme i energiju usmere u aktivnosti vezane za njihov primarni posao. Sarađujući s našom kompanijom, kupac može doći samo na jedno mesto i opremiti poslovni prostor kancelarijskim nameštajem, IT i ostalom opremom i naći pouzdanog partnera za svoje redovne potrebe za kancelarijski i promo materijal, poslovne poklone za svoje partnere, zaštitnu opremu i medicinska sredstva, kao i sredstva za čišćenje.

Na konferenciji “The Economist” ćete, u okviru Case Study-ja “Trendovi nabavke koji olakšavaju vaš posao”, zajedno sa Sanjom Ribar iz EY predstaviti dva istraživanja koja su vezana za nabavku. Odakle se stvorila potreba za istraživanjima koja ćete prezentovati na panelu? 

– Iz godine u godinu, dešavaju se mnoge promene u domenu nabavke. Nakon pojave korone, nabavka nikada nije bila kompleksnija. U fazi smo pripreme strategije, poslovnih i marketing planova za naredni petogodišnji period, te smo smatrali da je neophodno izvršiti istraživanje trendova nabavke, ali i istraživanje tržišta koje će nam pomoći da adekvatnije postavimo ciljeve. Odabrali smo referentnu revizorsku kuću Ernst&Young kako bismo na najbolji mogući način stekli uvid u tržište i našu poziciju u odnosu na konkurenciju. Smatramo da će svim učesnicima konferencije biti veoma interesantno da čuju rezultate istraživanja i da će im mnogo koristiti u unapređenju sektora nabavke.

Koje su Vaše poslovne vizije? 

– U narednom periodu ćemo nastojati da značajno proširimo svoje poslovanje na susedne države. Dugoročno želimo da budemo jedna od najboljih B2B kompanija u regionu, partner velikom broju firmi svih veličina, prvi izbor pri odabiru distributera. Zaposlenici su veoma značajna karika u našim uspesima, nameravamo da ostanemo poželjan poslodavac i u godinama koje nam dolaze. Uvek ćemo se truditi da budemo pouzdan partner i društveno odgovorna kompanija koja čini dobro zajednici u kojoj djeluje.  

O kompaniji

Kompanija R&S d.o.o. Sarajevo, jedan od vodećih distributera i uvoznika kancelarijskog, promotivnog materijala, nameštaja, sredstava za čišćenje, IT opreme, zaštitne opreme i medicinskih sredstava, već 25 godina snabdeva bh. tržište pomenutim proizvodima neophodnim za poslovanje.

Više informacija o kompaniji možete pronaći na web stranici www.ris.ba. Najnovije aktivnosti i specijalne ponude pratite na Facebook stranici: https://www.facebook.com/rissarajevo/ ili LinkedIn profilu: https://www.linkedin.com/company/ris-sarajevo.

Više informacija o konferenciji potražite na linku:  www.svijetu2022.ba