Home Konferencije Konferencija SERBIA GOES GREEN 7. juna u Svečanoj sali Skupštine grada Beograda

Konferencija SERBIA GOES GREEN 7. juna u Svečanoj sali Skupštine grada Beograda

590
0

Color Media Communications organizuje tradicionalnu godišnju konferenciju SERBIA GOES GREEN posvećenu zaštiti životne sredine i očuvanju prirode koja nas okružuje, 7. juna 2022. godine sa početkom od 10.00h u Svečanoj sali Skupštine grada Beograda (Dragoslava Jovanovića 2, Beograd).

SA VELIKIM ZADOVOLJSTVOM POZIVAMO VAS DA PRISUSTVUJETE KONFERENCIJI.

Pozivi i upozorenja da moramo sačuvati planetu dolaze sa svih strana, od međunarodnih organizacija, šefova država, nevladinih organizacija i zabrinutih pojedinaca. Borba nikad nije bila teža no istovremeno kreativnost i inovativnost rešenja koja su dostupna i koja čuvaju prirodu su dostupnija više nego ikad.

Srbija ima velike planove u ovoj oblasti, povećanje investicija za zelenu transformaciju, posebno u oblastima dekarbonizacije (smanjenja zavisnosti od fosilnih goriva), smanjenja zagađenosti vazduha, vode i zemljišta, dalji razvoj cirkularne ekonomije, pametne poljoprivrede i proizvodnje hrane, kao i zaštite biodiverziteta. Upravo su ovo teme kojima ćemo se baviti na predstojećoj konferenciji. Govoriće se i na temu ekološki svesnih kompanija u svetu i kod nas, primerima dobre prakse kao i planovima za postizanje energetske nezavisnosti.

Na otvaranju konferencije će govoriti:

  • Zorana Mihajlović, potpredsednica Vlade RS i ministarka rudarstva i energetike
  • Zoran Radojičić, gradonačelnik Grada Beograda
  • H.E. Kimmo Lähdevirta, ambasador Finske u Srbiji

Nakon zvaničnog otvaranja uslediće tri panel diskusije na temu cirkularne ekonomije u Srbiji, energetske nezavisnosti i pametne poljoprivrede kao i dve prezentacije.

Detaljniji program sa učesnicima možete pogledati na linku: http://communications.rs/sgg2022/

Registraciju za konferenciju možete izvršiti putem linka.

Napomena: kotizacija za konferenciju SERBIA GOES GREEN je besplatna, broj mesta u sali je ograničen stoga je neophodna prethodna registracija!