Home Konferencije Konferencija “Svijet u 2023” 30. januara u Sarajevu

Konferencija “Svijet u 2023” 30. januara u Sarajevu

920
0

Kompanija Color Media Communications i Centralna banka Bosne i Hercegovine (CBBiH), kao institucija partner, zajednički organizuju konferenciju „Svijet u 2023.“ koja će biti održana 30. januara 2023. godine u Poslovnom centru Unitic Sarajevo.

Konferenciju organizuje kompanija Color Media Communications u saradnji sa CBBiH i uz podršku Britanske ambasade u BiH i Delegacije EU u BiH, a okupiće vodeće ekonomske eksperte, privrednike i nosioce najviših javnih funkcija kao i predstavnike diplomatske zajednice u BiH. Događaj će sumirati proteklu godinu zaključcima o ekonomskom, poslovnom i političkom ambijentu BiH i otvoriti pitanja od značaja u godini koja je pred nama.

Konferenciju će otvoriti guverner CBBiH dr. Senad Softić, a cilj konferencije je, kroz konstruktivan dijalog između predstavnika ekonomskih institucija, vlasti, diplomatske i poslovne zajednice, dati analize i poglede na privredni i politički ambijent, investicionu klimu, kao i na razvoj društva u cjelini. Kroz panel diskusije tražiće se odgovori na pitanja koji nas izazovi očekuju u 2023., na koji način će se svjetska i bosanskohercegovačka ekonomija oporaviti od posljedica energetske krize i kakve su ekonomske perspektive BiH.

Program konferencije dostupan je na linku: https://www.svijetu2023.ba/ a prisustvo konferenciji potrebno je potvrditi do srede, 25. januara na mejl adresu suzana.sacic@color.co.ba