Home Konferencije Milan Vučićević: Pravi gastro događaj mora da ima ljude koji pripremaju hranu...

Milan Vučićević: Pravi gastro događaj mora da ima ljude koji pripremaju hranu s ljubavlju!

2948
0

Najveća regionalna konferencija o hrani i vinu “Moja kravica Food Talk” ove godine održava se po peti, jubilarni put, a gastronomski stručnjaci okupiće se 9. juna u Restoranu Beskraj (bivša Barutana) u Petrovaradinu, Novi Sad.

Moja Kravica Food Talk 2017.” okuplja stručnjake, proizvođače, kompanije, medije i poznate ličnosti koji će pričati o aktuelnim temama iz sveta gastronomije i vina.

Konferenciju će otvoriti Ivan Đoković, pokrajinski sekretar za privredu i turizam.

Tokom tri panela, različitih prezentacija i case study-ja, učesnici će govoriti o tome kako kroz hranu promovišemo kulturu, keteringu, zaštiti potrošača, a poznate ličnosti će učestvovati i u VIP kvizu znanja o hrani, vinu i kuvanju.

Moderator panela “Hrana i dogadjaji – Food&Events” biće Milan Vučićević, poznatiji kao Nichim Izazvan, marketing konsultant, stručnjak za društvene mreže i komunikacije, sa kojim smo razgovarali u susret konferenciji:

Da li je hrana za tebe sastavni deo kulture neke zemlje? I da li se trudiš da jedeš tradicionalne specijalitete na putovanjima?

– Naravno. Kroz hranu upoznajemo kulturu, istoriju, navike naroda. Razni uticaji drugih kultura u jednoj zemlji se najlakše primete kroz gastronomske običaje i afinitete specifične za to podneblje. Zato uvek tradicionalno, autohtono, starinski…ako želite da upoznate dušu u prodrete u suštinu.

Da li bi trebalo posvetiti više pažnje hrani na različitim festivalima u regionu?

– Definitivno, jer hrana je ono što nas povezuje. Iskreno, svi vole da jedu…ali nije samo u tome poenta. Iako je hrana dobra polazna tačka, priča koja ide uz hranu je ono što daje i donosi dodatnu vrednost. Zato tu priču treba ispričati na pravi način.

Šta bi to tebi trebalo da sadrži pravi gastro događaj?

– Mora da ima ljude. Sa pravim ljudima sve počinje i sa njima se završava. Ljude koji pripremanju hranu s ljubavlju, biraju najbolje iz prirode i pretvaraju u magiju. Ljudi sa dušom, jer hrana je mnogo više od popunjavanje stomaka i zadovoljavanja primarnih ljudskih potreba.

U ovogodišnjoj Experience zoni pod platanima pod nazivom “DISCOVER THE FUTURE OF TASTE” probaćemo domaće specijalitete, ali i hranu iz svih delova sveta, prisustvovati likovnoj koloniji na travi, a za kraj programa uživati u nastupu benda DRUM N ZEZ.

Konferansije ovogodišnjeg “Moja kravica Food Talk-a” biće Rada Đurić, novinarka i TV lice.

Kompletan program i način prijave za učešće možete pogledati na linku: www.color.rs/foodtalk2017/

Konferenciju u organzaciji Color Media Communications i HBO Color Media Events su podržali Grad Novi Sad, Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam, Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, Udruženje za razvoj ruralnog i eko turizma Bač u srcu Bačke

FT2017-insta-i-FB-post