Home Konferencije MINING & ENERGY 2021: Investiciona šansa za energetski razvoj Srbije

MINING & ENERGY 2021: Investiciona šansa za energetski razvoj Srbije

1179
0

Kompanija Color Media Communications i magazin Diplomacy & Commerce organizuju online konferenciju posvećenu sektoru rudarstva i energetike pod nazivom Mining & Energy 2021 koja će se održati u petak, 21. maja 2021. godine sa početkom od 09.30h.

Svi zainteresovani gledaoci konferenciju će moći da prate putem YouTube kanala Color Media Communications.

Konferenciju će otvoriti Zorana Mihajlović, potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka rudarstva i energetike.

Kako je ministarka Mihajlović najavila, novi investicioni plan u oblasti rudarstva i energetike sa projektima vrednim blizu 16 milijardi evra biće šansa da Srbija postane energetski bezbedna, razvijenija i bolje povezana sa regionom.

Jedna od centralnih tema ove konferencije biće ekspanzija rudarskih aktivnosti u Srbiji i njihov uticaj na rast BDP-a.

Vrednost potvrđenih mineralnih rezervi u Srbiji iznosi oko 200 milijardi dolara i jedan od ciljeva je da se efikasnijim korišćenjem rudnog bogarstva poveća učešće rudarskog sektora u BDP-u sa sadašnjih 1,9 odsto na 4-5 odsto u narednih pet godina.

Na konferenciji će se govoriti i o temama kao što su eksploatacija rude, efikasno i održivo upravljanje mineralnim i drugim geološkim resursima Srbije, aktuelna istraživanja i projekti, prateća industrija i nove inovativne tehnologije, zaštita životne sredine, zakonska regulativa, stanje u energetskom sektoru u Srbiji, obnovljivi izvori energije, predsedavanje Srbije Energetskom zajednicom, zelena energija i mnoge druge.

Detaljnije o agendi pogledajte na linku: http://communications.rs/miningandenergy2021/

Konferenciju su podržale kompanije Rio Tinto i Teko Mining.

Svi zainteresovani da prate konferenciju mogu se registrovati na sledećem linku.