Home Vesti Nastavak kampanje za osnaživanje žena u ruralnim sredinama “Žene sa invaliditetom na...

Nastavak kampanje za osnaživanje žena u ruralnim sredinama “Žene sa invaliditetom na selu”

106
0

Kampanja za osnaživanje žena u ruralnim sredinama nastavlja se i tokom 2022. godine, ovoga puta pod nazivom “Žene (sa invaliditetom) na selu”.

Program se sprovodi održavanjem serije tribina na kojima će se razgovarati sa ženama različitih uzrasnih kategorija, obrazovnog statusa, zdravstevnog stanja u ruralnim sredinama. Sa ženama  razgovararamo o unapređenju položaja žena sa invaliditetom na selu, ekonomskom osnaživanju žena kroz žensko inovativno preduzetništvo, osnaživanju žena u borbi protiv porodičnog nasilja, ohrabrivanju žena da učestvuju u preventivnim zdravstvenim pregledima i o drugim temama koje doprinose njihovom osnaživanju i integrisanju u društvenu zajednicu.

Kampanja je počela 8. marta 2019, kada je u Narodnoj skupštini Republike Srbije realizovana Statusna konferencija pred početak ove nacionalne kampanje, a tokom prethodne četiri godine realizovano je više od 30 tribina u različitim selima širom Srbije.

Ovo je link gde možete pogledati kako je to izgledalo prethodnih godina: http://zeneziveinaselu.rs/

Od samog početka ovaj projekat podržava Ministarstvo za rad, zapošljavanje boračka i socijalna pitanja, brojni sponzori i donatori, a naš glavni medijski pokrovitelj je Color Media Communications iz Petrovaradina.

Projekat realizuje Udruženje The Best Fest iz Novog Sada.